Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 55 (5262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Consilierii judeţeni vor să se întâlnească cu proiectantul „zidului morţii” de pe DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consilierul judeţean al PSD Suceava Gheorghe Iacob a solicitat conducerii administraţiei judeţene ca la viitoarea şedinţă a deliberativului să fie prezenţi reprezentanţii firmei care a proiectat şoseaua de centură a Sucevei. Gheorghe Iacob a spus că membrii Consiliului Judeţean ar trebui să analizeze împreună cu proiectantul cum a fost aleasă soluţia pentru construcţia viaductului de pe DN 17, la ieşirea din Suceava spre Gura Humorului. Iacob a arătat că o astfel de analiză este necesară având în vedere că decizia de a construi un pilon de susţinere a şoselei de centură pe fostul traseu al DN 17 şi amenajarea unui sens giratoriu în jurul acestuia este o soluţie greşită. De precizat că recent, cineva a scris „Zidul morţii” pe pilonul construit pe DN 17, aceasta după ce în această zonă au avut loc mai multe accidente, unul dintre acestea fiind cu victime omeneşti.

„Am avut o discuţie inclusiv cu primarul municipiului Suceava şi cu specialişti în domeniu. Niciodată pe un drum european nu s-a făcut un sens giratoriu. Trebuia să se facă un sistem de trecere pe sub un viaduct. Nu este atât de scump nici la ora actuală să se facă o astfel de modificare. Dacă rămâne aşa, în viitor va crea foarte multe victime. Şi sper că este treaba noastră şi a Consiliului Judeţean să chemăm acest proiectant pentru a vedea ce priorităţi sunt. E mai scumpă viaţa celor care pier acolo, decât nişte alocări de fonduri pentru schimbarea soluţiei”, a declarat Gheorghe Iacob.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că deşi administraţia judeţeană nu are nici un fel de atribuţii în realizarea acestei investiţii, îi va convoca pe reprezentanţii proiectantului şi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a participa la viitoarea şedinţă a deliberativului judeţean. Cătălin Nechifor a spus că pentru anul acesta, Guvernul a alocat o sumă de 72 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a Sucevei. El a spus că această sumă reprezintă aproape jumătate din valoarea necesară pentru finalizarea investiţiei. „Cei de la Compania de Drumuri Naţionale şi de la Guvern ne asigură că în prima etapă vom închide acest tronson, între DN 17 şi DN 2. Această legătură va fi prioritar rezolvată şi finalizată ca atare. Şi am argumente foarte clare să cred că la rectificarea din vară vom putea să primim sume suplimentare, astfel încât pe acest final de an, dacă Dumnezeu ne ajută şi situaţia financiară din ţară este bună, să putem să închidem acest proiect important”, a mai spus şeful administraţiei judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii judeţeni vor să se întâlnească cu proiectantul „zidului morţii” de pe DN 17.
 Vizualizări articol: 3424 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Consilierii judeţeni vor să se întâlnească cu proiectantul „zidului morţii” de pe DN 174.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce mai vreti si voi!!! trimis de
( 8 mar 2013, 11:13:37
Daca circuli cu lemn furat si te grabesti sa nu cumva sa te prinda politia, ai tot dreptul sa mori, daca la asta faceti referire. NU CRED CA CIRCULA REGULAMENTAR PE TIMP DE CEATA.
2.   Eterna si fascinanta sosea de centura trimis de
( 8 mar 2013, 12:03:13
Aceasta lucrare care a constituit un pilon de baza al activitatii si campaniei electorale al domnului Flutur isi dezvaluie misterele zi de zi.Dupa ce am aflat ca soseaua a fost facuta cu o singura banda dus una intors(in loc de doua pe sens cum era normal daca tot ne strofocam atata),dupa ce am aflat ca in 2011 firma SC Colas a lucrat pe datorie si a falimentat,dupa ce am aflat ca valoarea initiala a fost marita cu 62%(ce proiect au mai facut astia)acum aflam ca sunt greseli majore de proiectare.Ma intreb daca dupa ce trec niste tiruri nu pica viaductele alea.
3.   Semnalizare corespunzatoare trimis de
( 8 mar 2013, 12:10:22
semnalizarea e problema
4.   Cata vrajeala... trimis de
( 8 mar 2013, 14:59:54
Citez pe tov. Nechifor....**La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că deşi administraţia judeţeană nu are nici un fel de atribuţii în realizarea acestei investiţii,.....**
Actualul Consiliu Judetean, nu are nici un fel de atributii....doar atributiile de a taia panglici si a inaugura proiectele incepute de dl. Flutur.
poate o sa dea Domul sa se termine si centura asata...sa vedeti atunci colhozarii cum ies la inaintare cu taieri de panglici...ca deh,toate proiectele au fost incepute pe vremea lui Marza....
P.S.- unde mergi prin oras si in judet, mai toata lumea plange dupa dl. Flutur....prostimea a ales si acum regreta...la nici un an....
5.   Catre Nello trimis de
( 8 mar 2013, 15:17:06
Soseaua de centura nu are nici o legatura cu Consiliul Judetean.Ea este finantata ,construita si exploatata de CNADNR.In populismul lui desavarsit Flutur a luat asupra lui si investitii care nu-l priveau deloc si cu care nu avea nici o legatura.La fel si Cinematograful Modern nu tine de Consiliul judetean ci de primaria Suceava.Ce a tinut de consiliul Judetean Flutur nu a facut.Ma refer la groapa de gunoi de la Moara , de aeroportul Salcea si de drumul spre Botosani.In schimb si-a format imaginea de tatuc care aduce bani cu ghiotura.

5.1  RE: Catre Nello trimis de
( 8 mar 2013, 15:34:42
Tot radumasii ai ramas. Pupi unde vezi ca e mai gras gauaza. Cand o sa vad ca ceea ce au facut rau cei dinainte e un pas bun spre ceva de bine. Schimbi capul de pod, dar soseaua ramane. Esti o facatura spre dispretul tuturor.
6.   Catre Aloev trimis de
( 8 mar 2013, 15:48:35
Nu am inteles nimic din ce ai zis.Vino cu ceva logic si inteligibil ca sa putem discuta pe criterii inalte.
7.   Dezinteresul,peschesurile grase=lucru de mintuiala trimis de
( 8 mar 2013, 15:56:06
Asa este, trebuia ca Centura Sucevei sa aiba doua benzi! Ce s-a facut nu-i de viitor. Sigur vor fi si accidente din cauza inghesuelii! Ar mai trebui bani pentru a fi largita, sau de facut una noua, sa fie pentru retur.

Si parcarea din centru trebuia construita cu doua nivele, gospodareste, cum ii peste tot prin Ungaria. Asadar alti bani, daca vor mai fi cindva!
Noi raminem cit mai traim sa ne chinuim din cauza incompetentei, delasarii, dezinteresului si rea vointa cit incape.
8.   Eterna si fascinanta sosea de centura trimis de
( 8 mar 2013, 16:01:29
Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au inceput in 2008 si ar fi trebuit sa se finalizeze in 12 iulie 2012. Executia lucrarii a fost castigata si derulata de SCCF Iasi-Grup Colas, firma care nu mai exista fizic in Romania, fiind vanduta unei alte companii care la randul sau a vandut-o altei firmei."Discutam acum cu o entitate care nu a fost parte nici la semnarea contractului si nici la cresterea preturilor", a aratat presedintele CJ Suceava.Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că atât Guvernul României, cât şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) analizează motivele pentru care costurile pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei au crescut cu 62%.
9.   Eterna si fascinanta sosea de centura trimis de
( 8 mar 2013, 16:09:33
Şeful administraţiei judeţene Nechifor a declarat că fosta guvernare PDL a alocat pentru această investiţie, în decursul a patru ani, o sumă de doar 125 de milioane de lei, în timp ce USL a alocat in jumatate de an 2012 75 de milioane de lei.Viitoarea centură a Sucevei nu va prelua foarte mult din traficul oraşului fiindcă nu are decât două benzi, câte una pe fiecare sens de mers. Este destul de puţin dacă ţinem cont de faptul că numărul maşinilor din capitala judeţului a crescut de 7 ori în ultimii 10 ani şi continuă să crească. Mai mult, oraşul are câte un metru pătrat de spaţiu comercial pe cap de locuitor, iar centrele deschise în ultima perioadă atrag clienţi şi din alte localităţi. În concluzie, există posibilitatea ca peste 10 ani – 15 ani, sucevenii să mai aibă nevoie de o rută ocolitoare sau să fie nevoiţi să o dimensioneze pe cea existentă la nevoile care vor fi atunci. Asta înseamnă alţi bani, altă distracţie şi un alt disconfort pe care sucevenii vor fi nevoiţi să-l suporte. Toate aceste lucruri ar fi putut fi evitate dacă proiectul era dimensionat corect de la început.
10.   Soseaua d centura este autostrada???? trimis de
( 8 mar 2013, 16:11:16
In urma creşterii cu 62 la sută a preţului de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei, s-a ajuns la un preţ pe kilometru cât pentru construcţia de autostradă."Este înfiorător. La 12,84 de kilometri cu o bandă pe sens costul se ridică la 6,61 milioane de euro pe kilometru, preţ comparabil pentru construcţia unui kilometru de autostradă în ţările normale", a spus Catalin Nechifor presedintele CJ.

11.   Ce mai vreti si voi!!! trimis de GIGI_PLUS trimis de
( 8 mar 2013, 18:24:31
Prea cinstitule cetățean prin considerente la absurd , nu ai dreptate.Cu acte în regulă pe timp de ceață încărcat cu material lemnos umed in benă chiar si la 40km la oră fatalul accident se produce la frînare lemnul lunecă în benă deformînd cabina șoferului acesta nemaiputînd evita impactul atît cel frontal cît și cel din ladă prin lunecarea lemnului. Concluzia ZID ÎN MIJLOCUL STRĂZII NESEMNALIZAT CORESPUNZÎTOR DE CE NU SAU PUS COCOAȘE DE MAGAR CĂMILĂ CUM VRETI SA LE NUMIȚI ÎNAINTE DE AINTRA ÎN VIRAJ? cineva a gîndit prost și pînă nu sevor plăti asfel de gafe nu vom progresa
12.   Ce mai vreti si voi!!! trimis de GIGI_PLUS trimis de
( 8 mar 2013, 18:27:56
î-mi asum greselile gramaticale pentru cîrcotași care deviază de la SUBIECT
12.1  RE: Ce mai vreti si voi!!! trimis de GIGI_PLUS trimis de
( 8 mar 2013, 19:33:36
n-are nimeni treaba cu gramatica,e omeneste a gresi,eu nu inteleg ideea,cum adica cu 40 km/h nu poti opri pe timp de ceata sau bezna?,adaptezi viteza la conditiile de drum indiferent de ziua,noapte,ceata,polei,reduci mai intai ai nevoie de o semnalizare corespunzatoare a locului cu potential de risc major,a se vedea asemenea locuri la intersectia Roman-Iasi.Tisita-Tecuci etc si aceste locuri nu sunt in localitate si se circula cu regim de viteza superioara celor din localitati,asta nu inseamna ca lumea nu poate opri si o ia pe aratura sau pe dea dreptul,totul este o semnaliare corespunzatoare a locurilor cu risc mare de accident,daca omul vede din timp aceste semnalizari fie ele si dispuse deasupra drumului nu numai pe laterala,acest risc de accident ar fi mult diminuat.intradevar este greu de evaluat un pericol in doar 50-100 metri si mai ales in conditii proaste de vizibilitate,dar daca aceste avertizari sunt facute intradevar de bun simt si fara zgarcenie la indicatoare,multe accidente pot fi prevenite.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei