Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 55 (5262)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plată pentru serviciu

Avocată condamnată pentru că i-a promis unui sucevean un post de subofiţer la SRI

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

O avocată şi prietenul acesteia au fost condamnaţi ieri de Curtea de Apel Suceava pentru că i-au promis unui bărbat din satul Teşna, comuna Coşna, că-l vor ajuta să se încadreze pe postul de subofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI). Alina Liliana Popa, de la Baroul Bucureşti, şi Ion Socol, tot din Bucureşti, au fost condamnaţi la câte un an de închisoare cu suspendare, soluţie care nu este însă definitivă. Instanţa suceveană a mai decis să-i oblige pe cei doi să returneze păgubiţilor din Teşna suma de 19.700 de lei, reprezentând contravaloarea a circa 5.000 de euro pe care avocata şi amicul ei i-au pretins şi primit în diferite rânduri.

În cursul anului 2008, Marius Eduard Farcaş a cunoscut-o pe avocata Alina Liliana Popa, iar în timpul discuţiilor i-a menţionat că îşi doreşte să lucreze la SRI. De aici şi până la ceea ce a urmat nu a mai fost decât un mic pas.

„Inculpaţii Popa Alina Liliana şi Socol Ion, în perioada august 2008 - august 2009, în considerarea influenţei pe care au lăsat să se creadă că o au asupra membrilor Comisiei de examinare constituită la nivelul UM 0466 Bucureşti pentru încadrare directă ca subofiţer în cadrul SRI şi îi pot determina pe aceştia să-l declare admis, în urma susţinerii testărilor, pe numitul Farcaş Marius Eduard, au solicitat diferite favoruri”, au arătat procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

 

Banii, porcul şi concediul la Teşna

Iniţial, suma solicitată pentru a-l angaja pe Marius Eduard Farcaş a fost stabilită la 5.000 de euro. Banii au fost trimişi prin mandat poştal în mai multe tranşe. Pe 29 ianuarie 2009, avocata Alina Liliana Popa a primit 12.000 de lei, pe 16 aprilie 2009 a mai ridicat 1.500 de lei, iar pe 6 august 2009 i-a mai fost virată suma de 4.200 de lei. Pe lângă aceste trei tranşe, Marius Eduard Farcaş a mai dat şi personal 2.000 de lei, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu „binefăcătorii” săi. În total, este vorba de 19.700 de lei, bani care se adaugă şi altor favoruri pe care avocata din cadrul Baroului Bucureşti şi prietenul ei, Ion Socol, le-au primit, respectiv un concediu de două săptămâni la Teşna şi un porc crescut pe cheltuiala familiei Farcaş şi sacrificat în iarna anului 2008.

După ce familia Farcaş a dat banii şi bunurile, fiul lor a participat la examen, dar l-a picat. Considerându-se traşi pe sfoară, sucevenii şi-au cerut banii înapoi, numai că Alina Liliana Popa şi Ion Socol au refuzat să returneze ceva. Iritaţi de acest refuz, Vasile şi Lucica Farcaş au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie şi mai apoi Direcţia Naţională Anticorupţie, instituţii care au demarat verificările de rigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocată condamnată pentru că i-a promis unui sucevean un post de subofiţer la SRI.
 Vizualizări articol: 2454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocată condamnată pentru că i-a promis unui sucevean un post de subofiţer la SRI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei