Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţie

Strada peticită de la intrarea în Fălticeni va fi asfaltată cu bani de la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Porţiunea peticită din drumul european 85 de la intrarea în municipiul Fălticeni dinspre Suceava va fi asfaltată în acest an cu bani de la bugetul local. Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că Strada Sucevei va fi modernizată pe o lungime de trei kilometri, investiţia fiind estimată la circa 2 milioane de lei. El a spus că, înainte de a se turna covorul asfaltic, strada va fi afectată de lucrările de introducere a reţelelor de apă şi canalizare, investiţie care se va realiza cu fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Sectorial - Mediu.

Primarul municipiului Fălticeni a precizat că Strada Sucevei nu a mai fost asfaltată de 12 ani. În acest timp, autorităţile locale au recurs doar la lucrări de peticire care, după spusele actualului primar, au costat în jur de 300.000- 400.000 de lei anual. „Cu atâţia bani daţi pentru peticire în zece ani se puteau turna două covoare asfaltice noi”, a subliniat Cătălin Coman.

 

Primăria Fălticeni vrea să transfere către Compania Naţională de Drumuri 5,2 km din E 85

Coman a spus că municipalitatea fălticeneană încearcă de mai mulţi ani să transfere cei 5,2 kilometri din drumul european 85 care tranzitează localitatea către Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi. Şi asta pentru că primăria nu are puterea financiară de a întreţine acest drum cu trafic intens care este deteriorat de maşinile care se află în tranzit prin localitate.

„Am făcut un studiu de trafic în septembrie-octombrie anul trecut şi a rezultat că 70% din autoturismele care tranzitează Fălticeniul sunt din alte zone. De asemenea, 86% dintre maşinile de mare tonaj care folosesc acest drum nu sunt din Fălticeni. În concluzie, noi trebuie să reparăm un drum pe care nu-l strică cetăţenii din Fălticeni”, a spus primarul. El a menţionat că există o hotărâre de Consiliu Local din 2007 pentru transferul celor cinci kilometri din drumul european 85 către Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, hotărâre care însă nu a fost pusă în practică. Cătălin Coman a mai ţinut să arate că primăria a asfaltat anul trecut 1,2 kilometri din drumul european 85, mai exact porţiunea din centrul municipiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strada peticită de la intrarea în Fălticeni va fi asfaltată cu bani de la bugetul local.
 Vizualizări articol: 1356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strada peticită de la intrarea în Fălticeni va fi asfaltată cu bani de la bugetul local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gospodarul Flutur si PDL trimis de
(22 feb 2013, 13:09:30
In cei patru ani cat a stat la putere PDl ,deviza pentru infrastructura a fost PETICIREA.Toate drumurile judetului sunt peticite.Iar portiunea de intrare in Falticeni a ramas celebra .S-a creat modelul de peticeala bucovinean.Asa cum se tes covoarele bucovinene asa s-a facut peticirea.Peticele sunt dispuse in motive geometrice si simetrice denotand forta si talentul asfaltagiului Gica.Peticele s-au pus unele peste altele incat te intrebi:decat sa decapezi si sa peticesti peticele nu era mai simplu sa asfaltezi toata strada?Acelasi fenomen de peticeala in motive bucovinene se observa si la intrarea in Suceava.Iar in oras Lungu a patentat inventia:"sa infingem pavele(de la Symetrica)in gropi precum se infing cristalele Svarovski in mamaliga aburinda."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei