Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Contra curentului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Niciodată până acum (şi greu repetabil în viitor!), echipa de fotbal AC Milan n-a avut cotă la victorie acasă, într-o competiţie europeană, de 6,00 sau chiar 7,00! Atât de jos să fi coborât acest club care a făcut istorie în Liga Campionilor, inclusiv istorie recentă? Sau întâlnea o echipă de supersonici, ca să nu zicem extratereştri? Curentul pro-Barça era atât de puternic, la toate nivelurile, de la microbişti-pariori până la ziarişti-comentatori, încât cine încerca un argument contra era luat în râs. Mi s-a întâmplat şi mie, la o casă de pariuri, pentru că mizasem pe... goluri puţine! Binevoitorii m-au încredinţat că Barcelona n-are cum să dea mai puţin două-trei, iar milanezii vor înscrie şi ei cel puţin o dată, doar joacă acasă.

Dar cel mai tare m-a distrat marele Meme, care perora la Digisport despre cât de prost joacă Milanul şi singura şansă pe care i-o îngăduia era aceea că „totuşi, în fotbal se poate întâmpla orice”. Atunci mi-am adus aminte că acelaşi ton sigur, de om care se pricepe, l-a avut şi când anunţa că se va retrage din fotbal dacă vreo echipă va face mai multe puncte în grupele Ligii Campionilor decât Urzicenii săi. CFR-ul a făcut punctele, Meme nu s-a retras, dar nu-i exclus să-l retragă alţii.

Revenind la această victorie neaşteptată a Milanului, meritele italienilor, excelent montaţi şi aşezaţi în teren, s-au împletit cu şansa (vezi primul gol, care ar fi fost norocos şi dacă devierea decisivă nu se făcea cu mâna, darmite în acest caz!), în timp ce lipsa de realizări a spaniolilor are legătură strânsă cu starea gazonului. Nu numai Messi n-a fost în apele sale, nici Iniesta, care a ajuns să şuteze de la distanţă pentru că mingea ţopăia inclusiv la pasele trimise la firul ierbii! Bine că au scăpat fără accidentări, tăpşanul îşi luase deja tributul, pe Milito.

Nici de pe bancă n-a venit vreo iniţiativă, ba dimpotrivă, a fost introdus un jucător adaptat la jocul pe contraatac, Sanchez, în locul lui Fabregas, care ar fi fost mai util decât înlocuitorul său dacă era el trimis să joace atacant! De unde se vede că nici măcar o echipă ca Barcelona nu poate juca fără antrenor.

În fine, să spunem că presa italienă şi-a permis aroganţa maximă, dar una pe deplin acoperită: Abiatti, senza valutazione! Adică nu au dat notă portarului fiindcă pur şi simplu n-a fost pus la treabă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contra curentului.
 Vizualizări articol: 1209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contra curentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei