Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Doliu

Fălticenenii şi-au luat rămas-bun de la profesoara Virginia Stino

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Joi, 21 februarie, zi de doliu pentru toţi cei care au cunoscut-o pe distinsa profesoară Virginia Stino, soţia cărturarului fălticenean Aurel George Stino.

La 107 ani, Virginia Stino s-a stins din viaţă, la Iaşi, acolo unde a plecat în urmă cu zece ani, la una dintre nepoate. Ea ar fi împlinit în vara acestui an vârsta de 108 ani, fiind cel mai longeviv locuitor al Fălticeniului. Potrivit propriei dorinţe, corpul neînsufleţit al Virginiei Stino a fost adus la Fălticeni, unde a fost înmormântat alături de ceilalţi cărturari ai familiei Stino.

La slujba înmormântării, care a avut loc la Cimitirul “Grădini” Fălticeni, au participat rude, prieteni, foşti elevi, dar şi autorităţile locale, respectiv primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea. Pe ultimul drum, i-au fost alăturidoamnei Stino nepoatele Mariana Dragomir din Iaşi şi Raluca Dan din Bucureşti.

Slujba înmormântării a fost oficiată de preoţii Bogdan şi Neculai Apostol, iar la finalul acesteia, preotul Neculai Apostol a făcut o scurtă prezentare a vieţii distinsei profesoare, “care, iată, s-a întors la Fălticeni, pentru a fi alături de cei care au cunoscut-o şi apreciat-o”.

Un ultim omagiu a fost prezentat şi de prof. dr. ing. Ţuca Mariana Silvia din partea Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, prin care s-a arătat că “Virginia Stino a fost un model de implicare în viaţa şcolii, un exemplu pentru ceilalţi profesori, dar şi pentru elevi, a obţinut recunoaştere şi nenumărate distincţii pentru pregătirea elevilor la concursurile şi olimpiadele şcolare”. Între anii 1946-1948, profesoara Virginia Stino a fost director al Şcolii Pedagogice de Fete. 

Despre Virginia Stino se mai poate spune acum, că “a mai căzut o stea de pe cerul constelaţiei învăţământului fălticenean, cu aripile istovite de vreme, a pornit pe drumul veşniciei”, aşa cum a precizat prof. dr. ing. Ţuca Mariana Silvia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii şi-au luat rămas-bun de la profesoara Virginia Stino.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Fălticenenii şi-au luat rămas-bun de la profesoara Virginia Stino5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei