Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Miting

Traian Andronachi: „Rădăuţenii îşi doresc centru regional la Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Viitorul regiunii care va cuprinde şi Bucovina nu îi lasă indiferenţi nici pe rădăuţeni. Un grup de cetăţeni, grup condus de consilierul local Traian Andronachi, liderul Organizaţiei Municipale UNPR, şi-a anunţat participarea la mitingul „Suceava – centru regional”, miting programat pentru mâine, la ora 13.00, în faţa Palatului Administrativ. 

 

Fără Suceava, centru administrativ-teritorial încă de pe vremea lui Ştefan cel Mare, astăzi nu ar fi existat România

Consilierul Andronachi crede, şi argumentează în acelaşi timp, că a sosit timpul ca zona noastră să îşi redobândească prestigiul, faima şi recunoaşterea care i se cuvin.  

„Nu există nici o îndoială că Bucovina, cu simbolurile sale, merită să fie centrul administrativ al unei regiuni formate din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi, eventual, Bistriţa-Năsăud. Simbolurile noastre, ale romanilor, nu trebuiesc uitate şi ignorate. Ne-am săturat de demagogie şi hărţi desenate în baruri. Cred că a venit momentul schimbării, cel al progresului, şi al unei noi organizări administrativ-teritoriale care să respecte tradiţiile, istoria, potenţialul economic şi cultural al fiecărei regiuni. Suceava trebuie să îşi redobândească prestigiul, faima şi recunoaşterea care i se cuvin. Fără Suceava, centru administrativ teritorial de pe vremea lui Ştefan cel Mare, astăzi nu ar fi existat România... Albastrul de Voroneţ, mănăstirile Putna, Bogdana sau Suceviţa sunt simboluri naţionale şi fac parte din patrimoniul UNESCO”.

Traian Andronachi mai arată că „Bucovina este un colţ de rai al României contemporane, dar şi martor al istoriei tumultuoase. Suceava a fost şi este cel mai important centru comercial şi administrativ al Nordului Moldovei. Suceava reprezintă cel mai de seamă centru economic, administrativ şi politic al regiunii compuse din Suceava, Botoşani, Neamţ şi, eventual, Bistriţa-Năsăud, dar şi cel mai important punct de tranzit al economiei către pieţele din Europa de Est”.

 

Andronachi: „Progresul şi dezvoltarea acestei regiuni nu pot exista fără capitala regionala la Suceava”

Regiunea Suceava a devenit, o dată cu integrarea României în UE, o regiune de importanţă majoră, un nod comercial între Est şi Vest, o punte care leagă Europa Unită de ceilalţi. „Suceava trebuie să fie capitală regională pentru că a fost recunoscută importanţa majoră a acestei zone pentru UE, fiind inclusă în coridorul transeuropean IV, ceea ce înseamnă construcţia unei autostrăzi cu fonduri europene, pentru nodul comercial dintre Occident şi Orient. Infrastructura rutieră, feroviară şi aeriană reprezintă un pol de dezvoltare, Bucovina este una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor străini, iar Suceava a atras cele mai importante investiţii cu capital străin în ultimii ani în regiunea noastră. Pentru că Suceava reprezintă o parte din istoria scrisă a României, nu pot fi ignorate semnificaţiile şi simbolurile naţionale, de aceea are toate premizele pentru statutul de capitală regională”, a mai arătat consilierul Andronachi.

„Propunem această formulă de organizare teritorială şi susţinem cauza în faţa cetăţenilor, a noastră, a tuturor, pentru generaţiile actuale şi viitoare. Progresul şi dezvoltarea acestei regiuni nu pot exista fără capitală regională la Suceava. Trebuie să fim uniţi şi să luptăm împreună pentru binele tuturor. Suceava a fost, este şi trebuie să rămână capitala Nordului Moldovei!”, a concluzionat Traian Andronachi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Andronachi: „Rădăuţenii îşi doresc centru regional la Suceava”.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Traian Andronachi: „Rădăuţenii îşi doresc centru regional la Suceava”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(22 feb 2013, 13:05:50
"Ne-am săturat de demagogie şi hărţi desenate în baruri." Asta chiar e buna.happy De parca are cineva vreo putere...e clara treaba ca totul se decide la Bucuresti de o mana de oameni, iar toate sondajele si toate mitingurile nu vor influenta cu nimic ceea ce decid "specialistii"de la centru. Teoretic ar fi bine sa fie capitala de regiune la Suceava, insa practic n-avem nicio sansa. Nu ne vom putea compara cu Iasul niciodata, din multe puncte de vedere. PIB-ul judetului, nr de locuitori, etc. E ca si cum ne-am ridica cativa si am cere ca resedinta de judet sa se mute la Radauti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei