Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 43 (5250)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studii postuniversitare

650 de locuri bugetate pentru programele de master, propuse de USV pentru anul academic 2013-2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a publicat o situaţie estimativă a numărului de locuri pentru admiterea din acest an la programele de master, oferta educaţională pentru anul universitar 2013-2014 fiind înaintată Ministerului Educaţiei în vederea aprobării.

Oferta pentru licenţiaţi promovează peste 40 de programe de studii de master, cu 1.800 de locuri, dintre care 649 sunt subvenţionate de la bugetul de stat.

Potrivit reprezentanţilor USV, „cifrele publicate sunt estimative şi reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare, aprobată de ARACIS”.

Oferta pentru sesiunea de admitere din 2012 cuprindea 400 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat, la care s-au adăugat 35 de locuri bugetate pentru studenţii din Republica Moldova.

 

Cele mai multe locuri, pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administaţie Publică

Absolvenţii de facultate care vor să urmeze cursurile de master la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administaţie Publică pot alege dintr-o ofertă bogată de domenii (Ştiinţe administrative, Administrarea afacerilor, Contabilitate, Economie). Cifrele de şcolarizare propuse pentru sesiunea de admitere 2013 sunt: 175 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat şi 325 de locuri cu taxă.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, cifra de şcolarizare la master propusă de USV pentru anul universitar următor este de 121 de locuri bugetate şi 14 cu taxă. Oferta cea mai generoasă se regăseşte în cadrul domeniului Ştiinţa şi ingineria calculatoarelor (50 de locuri).

Licenţiaţii care se pregătesc de admiterea la master în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a USV au la dispoziţie 50 de locuri, dintre care 29 cu taxă.

Facultatea de Silvicultura pune la dispoziţia licenţiaţilor o ofertă educaţională variată, spre concurs fiind propuse 80 de locuri, dintre care 50 bugetate. Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării propune pentru 2013-2014 262 de locuri, 72 fiind fără taxă.

Facultatea de Inginerie Alimentară estimează pentru admiterea la master 2013 un număr de 150 de locuri, dintre care 76 subvenţionate de la bugetul de stat.

Cât priveşte programele de studii de licenţă, oferta pentru absolvenţii de liceu cuprinde peste 45 de programe de studiu, cu 2.969 de locuri, dintre care 1.444 sunt subvenţionate de la bugetul de stat. Pentru programele de licenţă ID, USV propune pentru sesiunea de admitere 2013 un număr de 565 de locuri, capacitatea maximă de şcolarizare aprobată de ARACIS. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 650 de locuri bugetate pentru programele de master, propuse de USV pentru anul academic 2013-2014.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
650 de locuri bugetate pentru programele de master, propuse de USV pentru anul academic 2013-20143.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi pare rau pentru Suceava trimis de
(22 feb 2013, 19:58:42
si mecanica? in ultima vreme mecanica nici nu mai pare agreata in USV, bursele studentilor le-au taiat crescand media dupa care se acorda bursa, locuri bugetate la masteranzi taiate, multe promisiuni pe care domnul RECTOR le-a UITAT, iar pe langa toate acestea se pomenea intr-un timp de o posibila desfiintare? ... Imi pare rau ca am ajuns la Suceava, sunt conditii frumoase aici dar cu tristete vad, ca dupa 4 ani de studii, conducerea acestui institut nu face altceva decat sa ia masuri impotriva propriilor oameni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei