Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parteneriat

Studenţi din Taiwan şi Pakistan, prezenţi la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala “Mihail Sadoveanu” din municipiul Fălticeni, în parteneriat cu AIESEC Suceava, derulează până pe 26 februarie proiectul KID Camp (Knowledge Investment Difference). În cadrul acestui proiect, doi studenţi din Taiwan şi Pakistan îi ajută pe elevii de la Şcoala “Mihail Sadoveanu” să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în limba engleză şi să se orienteze spre dezvoltarea socială prin intermediul jocurilor interactive.

Aşa cum am aflat de la prof. Cornelia Olaru, directoarea Şcolii “Mihail Sadoveanu”, aproape 40 de elevi, din ciclul primar şi gimnazial, participă voluntar la activităţile propuse de cei doi musafiri – Jeffrey Hu şi Jawwad Aziz, în perioada 15 ianuarie – 26 februarie. “Este un proiect care se desfăşoară în afara programei şcolare, înainte şi după orele de curs, şi care îi ajută pe elevii noştri să-şi dezvolte abilităţile de comunicare în limba engleză. Am fost plăcut surprinşi să vedem că elevii sunt interesaţi de jocurile şi discuţiile propuse de cei doi musafiri. Comunicarea se derulează doar în limba engleză şi aici trebuie să remarc şi implicarea profesorilor de limba engleză din şcoala noastră, Dorina Bălăşan, Cristina Crăciun şi Marcel Nistor. La rândul nostru încercăm să le facem şederea cât mai plăcută musafirilor. Organizăm evenimente cu caracter cultural, specifice zonei, prin care arătăm că putem fi parteneri activi ai acestui proces de educaţie non-formală”, ne-a declarat Cornelia Olaru.

 

Preocuparea organizaţiei AIESEC este educaţia în rândul tinerilor

De la Anca Steluţă, membru al AIESEC Suceava, partener în cadrul acestui proiect, am aflat că una din preocupările organizaţiei AIESEC este educaţia în rândul tinerilor. “Căutăm să găsim soluţii ingenioase la problemele din mediul local. Pornind de la necesităţile unui elev de şcoală gimnazială, am încercat să trezim interesul tinerilor pentru educaţie şi dezvoltare personală, învăţarea unor limbi străine şi cultura altor ţări. Astfel a apărut proiectul KID Camp – Knowledge Investment Difference. Căutând să implementăm acest proiect într-o şcoală din mediul local am fost contactaţi de un membru AIESEC Timişoara care ne-a informat că există interes din partea unei şcoli gimnaziale din Fălticeni şi aşa am ajuns la Şcoala <Mihail Sadoveanu>”, a precizat Anca Steluţă.

Proiecte de acest gen se desfăşoară în mai multe repezentanţe AIESEC din întreaga lume, dar sub alt format, pe teme diverse de la economie, drepturile omului, cultură, abilităţi de utilizare ale calculatorului până la prevenirea HIV/SIDA în ţările unde acestea reprezintă o problemă majoră (India, Kenya etc.). Scopul acestor proiecte este să-i facă pe tineri să conştientizeze şi să reacţioneze la problemele cu care se confruntă comunitatea în care trăiesc sau să-i înveţe noţiuni de dezvoltare personală, să-i facă să fie conştienţi de existenţa altor culturi şi să le dezvolte gradul de toleranţă.

AIESEC este cea mai mare organizaţie condusă de tineri din lume, fiind activă în peste 1.700 de universităţi din peste 110 ţări. Această platformă internaţională permite tinerilor să exploreze şi să îşi dezvolte potenţialul de leadership pentru ca apoi să aibă un impact pozitiv în societate. AIESEC Suceava a fost înfiinţată în anul 2010, derulând proiecte pentru copii de grădiniţă, elevi şi studenţi, proiecte bazate pe educaţie non-formală şi internaţionalism.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi din Taiwan şi Pakistan, prezenţi la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţi din Taiwan şi Pakistan, prezenţi la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei