Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmări

Peste 900 de alocaţii pentru susţinerea familiei au fost suspendate din cauza absenţelor şcolare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sute de elevi din judeţ au rămas fără diferite ajutoare financiare pe care statul le acordă, absenteismul elevilor răsfrângându-se direct asupra propriilor familii, acestora fiindu-le suspendate sau diminuate alocaţiile pentru susţinerea familiei, pentru o perioadă de trei sau şase luni de zile.

Mai exact, nu mai puţin de 911 familii sucevene au rămas fără un venit pe care statul îl acordă persoanelor nevoiaşe.

În funcţie de numărul de absenţe cumulate de elevi, familiile acestora au primit alocaţiile diminuate cu 20 sau 50% sau plata alocaţiei a fost suspendată total.

Astfel, pentru 297 de familii ai căror copii au acumulat mai mult de 20 de absenţe nemotivate în decursul primului semestru s-a luat măsura suspendării alocaţiilor de sprijin. Reluarea plăţilor se va face după o perioadă de şase luni.

De cealaltă parte, în cazul a 592 de elevi care au înregistrat între zece şi 19 absenţe în primul semestru, alocaţiile de sprijin au fost reduse cu 20% pe o perioadă de trei luni.

Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Intervenţie Socială (AJPIS), „în cazul a 22 de beneficiari, alocaţia a fost diminuată cu 50%, deoarece copiii au înregistrat 20 de absenţe”.

Situaţia absenţelor înregistrate la şcoală de unii elevi suceveni este transmisă la AJPIS de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), agenţia gestionând aceste indemnizaţii.

 

Mai puţine alocaţii suspendate decât anul trecut

Cu toate că numărul familiilor care au rămas la început de an fără ajutoare sociale este însemnat, se constată o scădere faţă de anul trecut

Astfel, în urma absenţelor înregistrate de elevii suceveni în primul semestru al anului şcolar trecut, nu mai puţin de 1.353 de familii sucevene au rămas fără acest venit. Dintre acestea, 613 familii nu au mai primit deloc, timp de şase luni, alocaţia pentru susţinerea familiei dat fiind faptul că odraslele lor au acumulat mai mult de 20 de absenţe.

La nivelul judeţului sunt 13.879 de beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei. Aceasta reprezintă o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în întreţinere minori. Cuantumul acestei indemnizaţii este stabilit diferenţiat, în funcţie de veniturile familiei şi numărul de copii, pornind de la 30 de lei şi atingând un plafon maxim de 200 de lei.

„Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei prevăd că familiile care au în întreţinere copii de vârstă şcolară beneficiază de alocaţie, în condiţiile în care copiii frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ şi nu înregistrează absenţe nejustificate în cursul unui semestru, care să conducă la scăderea notei la purtare la 8”, au explicat reprezentanţii AJPIS.

 

Un milion de absenţe, în trei luni şi jumătate

Totodată, potrivit datelor centralizate de IŞJ, aproape un milion de absenţe au fost trecute în cataloage de profesorii din judeţ în cele trei luni şi jumătate ale semestrului I, mai puţin de jumătate dintre acestea fiind motivate. Astfel, 510.322 de absenţe au rămas nejustificate. Liceeni sunt de departe liderii incontestabili ai chiulului, adunând mai multe absenţe decât colegii lor de gimnaziu şi de la învăţământul primar la un loc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 900 de alocaţii pentru susţinerea familiei au fost suspendate din cauza absenţelor şcolare.
 Vizualizări articol: 1386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Peste 900 de alocaţii pentru susţinerea familiei au fost suspendate din cauza absenţelor şcolare4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu ce drept anulati alocatia ??! trimis de
(18 feb 2013, 11:30:01
ce legatura are scoala cu....ajutorul social pt supravetuire ??!
asta e un exemplu de incalcare a....constitutiei !!
sa fie oare din cauza carnei de...cal vanduta ca fiind de....vaca ?
1.1  RE: Cu ce drept anulati alocatia ??! trimis de
(18 feb 2013, 16:18:18
Bine ai revenit, Temida, cu punctele tale de suspensie cu tot.
Văd că ți-ai luat jucăriile și te-ai cărat din Românica. Încălcarea constituției nu se face când crezi tu. Ajutorul ăla SOCIAL (care se cheamă alocația de susținere a familiei), este dat pentru a fi ajutați copiii să meargă la școală. Dacă junii învățăcei consideră că știu prea multe și nu-s interesați să mai calce pragul școlilor, nu văd motivul pentru care să li se dea bani în continuare. Așa că, grijă să nu te sufoci de mila lor și mai ales de mila constituției (că nu o încalcă nimeni în cazul de față)!
1.2  RE: Cu ce drept anulati alocatia ??! trimis de
(18 feb 2013, 16:54:29
ps: sunt in concediu la...tras cu schii si ca sa nu-ti faci griji...ma intorc la sfarsitul saptamanii.
doar tre sa lupt pt...drepturile omului ...nevoias !!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei