Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 39 (5246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vinul şi ceaiul verde protejează creierul contra maladiei Alzheimer

 

Vinul şi ceaiul verde au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer întrucât ambele băuturi conţin o moleculă care împiedică plăcile amiloide să distrugă celulele nervoase din creier.

Vinul şi ceaiul verde conţin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG (epigallocatechin gallate), molecule cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi pentru acţiunile lor benefice contra diabetului, obezităţii şi cancerului. Comprimate conţinând doze concentrate de resveratrol fac de exemplu obiectul unui test clinic de faza a II-a în Statele Unite, în cadrul căruia oamenii de ştiinţă încearcă să le studieze efectele pe care această substanţă activă le are asupra pacienţilor suferind de forme uşoare şi moderate de demenţă, informează lefigaro.fr.

 Mecanismele metabolice prin care ele acţionează rămân deocamdată învăluite în mister. Biologii de la Universitatea din Leeds au publicat în această săptămână în The Journal of Biological Chemistry un studiu care dezvăluie detalii interesante despre modul în care aceste substanţe acţionează.

 Maladia Alzheimer se explică prin prezenţa plăcilor amilioide, un agregat de peptide beta-amiloide şi de proteine tau, în creier. Aceste formaţiuni se lipesc de neuroni, provocându-le distrugerea. "Am dorit să vedem dacă forma exactă a acestor plăci joacă un rol esenţial" în acest proces, a explicat profesorul Nigel Hooper, coordonatorul studiului.

Cercetătorii britanici au plasat în eprubete de studiu plăci amiloide în prezenţa unor celule nervoase cerebrale umane şi animale. "Atunci când am adăugat moleculele extrase din vin din ceai verde, plăcile nu mai provocau moartea acestor celule", a relatat acelaşi cercetător. "Ele erau deformate şi nu mai puteau să se lipească de moleculele (denumite prioni) situate la suprafaţa neuronilor".

 Următoarea etapă va consta în înţelegerea felului în care interacţiunea dintre plăcile amiloide şi prioni devine toxică pentru celulele cerebrale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinul şi ceaiul verde protejează creierul contra maladiei Alzheimer.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Vinul şi ceaiul verde protejează creierul contra maladiei Alzheimer3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(18 feb 2013, 13:15:35
CU CONDITIA,CA VINUL SA NU FIE ,,BOTEZAT'' SI CEAIUL PREPARAT CU APA FURNIZATA DE CATRE BANDELE REUNITE DESPRE CARE AM FACUT VORBIRE ZILELE TRECUTE SI DESPRE CARE VOM MAI FACE VORBIRE,MULT TIMP DE ACUM INCOLO.
VA URMA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei