Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 30 (5237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă

Poliţia Dolhasca, în criză de personal după ce din 16 poliţişti au mai rămas doar zece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia oraşului Dolhasca este una dintre structurile importante de poliţie din judeţ care se confruntă cu cea mai puternică criză de personal, în momentul de faţă fiind încadraţi pe posturi doar zece lucrători. Asta în condiţiile în care, în 2008, la poliţia din Dolhasca lucrau 16 oameni, iar populaţia este foarte numeroasă. Conform recensământului din 2011, Dolhasca are peste 9.700 de locuitori, fiind al treilea oraş ca mărime din judeţ, după Gura Humorului şi Vicovu de Sus.

Comisarul-şef Florin Gavril, şeful Poliţiei oraşului Dolhasca, a precizat că în 2008, când a venit la comandă, erau 16 lucrători de poliţie. La un moment dat, anul trecut, a rămas cu doar opt oameni în subordine. Recent, la Poliţia Dolhasca a fost repartizat un agent de poliţie proaspăt absolvent al şcolii de profil.

„În momentul de faţă suntem zece oameni cu tot cu comandant”, a precizat comisarul-şef.

Poliţiştii au plecat prin pensionări, după reorganizarea din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor ori s-au mutat la alte unităţi de poliţie.

„Este o zonă grea, cu foarte multă populaţie şi implicit cu infracţionalitate ridicată. Mulţi colegi au vrut să plece de aici. E greu să asigur permanenţa cu oamenii pe care îi am, mai ales că aceştia trebuie să plece şi în concedii. Se lucrează frecvent ore suplimentare, din timpul liber. Oricum facem eforturi şi reuşim să acoperim volumul de muncă”, a declarat comisarul-şef.

El a precizat că a primit garanţii că numărul de lucrători de poliţie va fi suplimentat, un prim pas în acest sens fiind făcut prin repartizarea agentului din noua promoţie de absolvenţi.

La debutul lui 2013, către IPJ Suceava au fost repartizaţi 13 agenţi de poliţie şi cinci ofiţeri, proaspăt absolvenţi de şcoli de profil, mult mai puţini decât au fost solicitaţi.

De precizat că în Dolhasca există şi o grupă de ordine publică a Jandarmerie, la care sunt încadraţi opt oameni. Aceştia fac patrule mixte de asigurare a ordinii publice împreună cu poliţiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Dolhasca, în criză de personal după ce din 16 poliţişti au mai rămas doar zece.
 Vizualizări articol: 2729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Poliţia Dolhasca, în criză de personal după ce din 16 poliţişti au mai rămas doar zece3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Totusi trimis de
( 7 feb 2013, 15:29:49
La ORASUL Brosteni sunt doar 5 dar asta nu intereseaza pe nimeni.Si ce daca? Putini si buni asa cere Partidul
2.   Comentariu trimis de
( 7 feb 2013, 19:10:42
nici un sef de politie nu a carait ca are oameni putini cand analfabetul de igas a facut reduceri din politie.va revenit piuitul acum ????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei