Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 30 (5237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Razii în trenuri

Aproape cinci sute de blatişti, prinşi după controale cu poliţişti din două judeţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoria fără bilet rămâne o problemă la CFR chiar şi după scandalul de corupţie în care au fost implicaţi zeci de controlori în luna octombrie a anului trecut. Asta este concluzia care s-ar putea trage după ce, în luna ianuarie, inspectorii de control CFR, sprijiniţi de efective sporite de poliţie, din două judeţe, au organizat patru razii de amploare în trenurile de pe raza judeţului Suceava.

Au fost depistaţi şi suprataxaţi peste 450 de călători care nu aveau bilet, asta în condiţiile în care acţiunile de control au avut în primul rând un caracter preventiv, iar de multe ori blatiştii au fost coborâţi din tren înainte ca garnitura să se pună în mişcare.

 

Suprataxe în valoare de 51.000 de lei

Cum controlorii de tren din Suceava sunt puternic vizaţi de ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, în luna ianuarie, la nivelul Poliţiei Transporturi Feroviare s-a luat decizia organizării unor controale cu efective sporite. Astfel, în trenurile de călători, alături de inspectorii CFR au acţionat lucrători  de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, dar şi de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi. Aceştia au sprijinit inspectorii CFR în acţiunile de suprataxare a blatiştilor, dar au urmărit şi alte aspecte de interes poliţienesc, contrabandă, furturi, comerţ ilicit etc.

„În cadrul acţiunilor au fost aplicate peste 450 de suprataxe călătorilor fără bilet, în valoare de peste 51.000 de lei. În ianuarie am organizat săptămânal câte o acţiune de amploare pentru descurajarea călătoriilor fără bilet, plus cele curente din fiecare zi, şi la nivelul Sucevei se va continua în acelaşi ritm susţinut”, a declarat comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. El a precizat că în cadrul controalelor a primit sprijin şi de la poliţişti ai IPJ Suceava, în staţiile în care a fost solicitată prezenţa acestora.

Dacă în lunile anterioare poliţiştii au demarat cercetări şi faţă de şefi de tren şi conductori, de această dată au fost vizaţi doar călătorii fără bilet. Echipele de control s-au urcat în trenuri la plecarea din staţii, iar persoanele care nu aveau tichet au fost sancţionate de inspectorii CFR cu suprataxe.

Trebuie precizat că şefii de tren şi conductorii cercetaţi în dosarul de corupţie instrumentat de procurorii din Braşov sunt suspendaţi din funcţii şi retrogradaţi pe posturi de muncitori necalificaţi. În locul lor lucrează ceilalţi controlori de tren care nu sunt acuzaţi de fapte de corupţie, mulţi efectuând ore suplimentare pentru a acoperi toate garniturile de tren.

Deşi numărul de blatişti este în scădere faţă de acum câteva luni, eliminarea totală a acestei practici pare imposibilă, cel puţin pe termen scurt şi fără o schimbare radicală  o modului de acces şi de control al biletelor în trenuri.

 

Contrabandişti de ţigări, prinşi în trenuri 

În cadrul acţiunilor de control ale poliţiei în trenuri de luna trecută au fost aplicate  101 amenzi pentru alte tipuri de abateri (călători scandalagii, comerţ ilicit, fumat în tren, etc.) şi au fost confiscate şi 550 de pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările au fost găsite la persoane care veneau spre Suceava de la Cluj şi Timişoara.

„Pe parcursul lunii trecute, în trenurile de călători nu am înregistrat nici o faptă cu violenţă”, a mai ţinut să precizeze comisarul-şef Florin Catană.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape cinci sute de blatişti, prinşi după controale cu poliţişti din două judeţe.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Aproape cinci sute de blatişti, prinşi după controale cu poliţişti din două judeţe4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei