Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 30 (5237)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Gheorghe Flutur cheamă întreg judeţul pentru a susţine Suceava să devină centrul unei viitoare regiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PD-l Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, cheamă întreg judeţul pentru a susţine Suceava să devină centru regional administrativ. Gheorghe Flutur a declarat că va continua demersurile începute în 2012 care au vizat reprezentarea intereselor judeţului Suceava în procesul de regionalizare a României. El a spus că va concepe o declaraţie de susţinere a acestui proiect, pe care o va trimite pentru a fi semnată tuturor partidelor politice sucevene, parlamentarilor, mediului academic, ONG-urilor, mediului de afaceri, cultelor religioase şi primarilor suceveni. Liderul democrat-liberalilor suceveni spune că această declaraţie va fi formulată pentru susţinerea demersului PDL în procesul de regionalizare, cu argumente pentru ca Suceava să devină centru regional administrativ.

„Anunţ continuarea demersului de strângere de semnături de la suceveni pentru a convinge autorităţile decidente că regionalizarea nu se decide într-un birou la Bucureşti. În istoria regionalizării, de Bucovina s-a ţinut cont întotdeauna. Trebuie să se ţină cont şi în prezent de realităţile istorice şi de dorinţa populaţiei din această zonă”, a declarat Flutur. El a adăugat că îşi doreşte să aibă dezbateri pe tema regionalizării în fiecare zonă a judeţului, în cadrul cărora va aduce argumente pentru ca Suceava să fie unul dintre centrele regionale ale României. „Asta cu atât mai mult cu cât trebuie să luăm în considerare produsul intern brut pe cap de locuitor, iar singura soluţie de dezvoltare a zonei este să devenim capitală de regiune şi să fie alocate resurse pe măsură în perioada următoare. Sper în găsirea unui interes comun din partea tuturor politicienilor suceveni şi a celor originari din Suceava, care să ne susţină în acest demers”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur cheamă întreg judeţul pentru a susţine Suceava să devină centrul unei viitoare regiuni.
 Vizualizări articol: 2918 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.23/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 13 voturi
Gheorghe Flutur cheamă întreg judeţul pentru a susţine Suceava să devină centrul unei viitoare regiuni4.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Chemare proletara trimis de
( 7 feb 2013, 11:59:44
Suceava capitala de regiune a fost laitmotivul campaniei electorale PDL.Dar domnul Flutur nu a mentionat niciodata din ce judete se va compune celebra regiune cu capitala la Suceava.Deci ce judete va cuprinde regiunea?
1.1  RE: Chemare proletara trimis de
( 7 feb 2013, 12:22:34
iar ai revenit, ma raie bolsevica?
2.   Catre Bucovina trimis de
( 7 feb 2013, 12:27:41
Am revenit cu forte proaspete.Am fost pana acuma la schit sa meditez la viitorul tarii.Am revenit in forta sa intaresc randul USL-istilor ca prietenul meu ABCADAR a ramas singurel in fata unei hoarde de basisti.
3.   Ptr.radumasii trimis de
( 7 feb 2013, 12:51:30
ai primit cascavalul raie uselista /?traim bine cu impozite marite/?incurand veti deveni mai iubiti ca pd-l
4.   AM REVENIT IN FORTA trimis de
( 7 feb 2013, 13:21:35
Sunt gata sa incep batalia cu sleahta pdl-ista.Tu fuhrer ai ramas la fel de mizerabil si spurcat ca o broasca raioasa.Creierul tau are circumvolutiile netede ca si patinoarul de la Londra.Iar tu marinarule frate cu basescu,impozitele au fost marite cu 16% deoarece Primaria Suceava are datorii.De ce oare?
5.   Catre tantalaul Fuhrer trimis de
( 7 feb 2013, 13:27:08
Ia mai zi frate si cu ungurii.Le-ati dat nas pana s-a suit scroafa-n copac.Acuma vor sa ne ia Ardealul.Tradatorule de neam si tara.
6.   Catre tantalaul Fuhrer trimis de
( 7 feb 2013, 13:31:06
Peste bot ti-a tras-o viata tie ca esti handicapat cu spume.
7.   Catre asasinul Fuhrer trimis de
( 7 feb 2013, 13:45:14
Din ce stiu eu USL i-a scos pe unguri de la guvernare dupa 20 de ani.Din ce stiu eu basescu le-a indeplinit toate poftele ca sa-i sprijine guvernul de trista amintire.Din ce stiu eu Harghita si Covasna au devenit judete ale Ungariei.Pai sigur ca nu le convine acuma ca le-a scos steagul.Vine ambasadorul Ungariei si ne spune ca trebuie sa schimbam constitutia.la asta am ajuns daca basescu s-a caciulit la ei si l-a chemat pe Vicktor Orban sa le interzica ungurilor sa vina la referendum.Are obligatii acuma.
8.   Catre fuhrer trimis de
( 7 feb 2013, 13:58:30
Nu s-a aprobat exploatarea gazelor de sist .Ponta a pomenit de continuarea prospectiunilor nu exploatarea lor.Oricum societatea civila este contra exploatarii gazelor de sist si contra exploatarii aur prin cianuri rosia montana.Acuma se discuta toate aceste probleme deschis,nu cum era pe vremea lui ungureanu cand se faceau pe sestache.Vezi Cuprumin si Chevron.Vezi cum ministrul culturii romane Kelemen Hunor(ma umfla rasul)a desfiintat statutul de monument istoric al tuturor galeriilor miniere situate în Masivul Cârnic de la Roşia Montană .
9.   Catre fuhrer trimis de
( 7 feb 2013, 14:07:45
Tu vad ca expui masuri din programul de guvernare USL 2012-2016.Pai vrei sa rezolve toate aceste probleme intr-o luna?
10.   Ipocrizie trimis de
( 7 feb 2013, 14:08:10
Mi-ar placea sa fie Suceava resedinta noii regiuni (SV,BT,NT, IS,BC,VS - pentru cei care nu stiu). Dar ipocrizia lui Flutur nu are limite. Daca cheama el judetul Suveava, inseamna ca celelalte judete vor sta cu mainile in san? Vor fi chemati locuitorii tuturor judetelor, si va castiga cel cu cel mai mare numar de locuitori. Si in acest caz Iasul e indreptatit sa fie capitala regiunii. Si nu numai de asta. Macar e un oras cultural. Noi ne-am dat in stamba cu oile, si stigmatizati vom ramane in veci.
11.   Catre Ilinca trimis de
( 7 feb 2013, 14:14:54
Tocmai ca Flutur nu a pomenit niciodata de regiunea Nord-est pe care ai mentionat-o.
Stie si el ca Suceava nu are nici o sansa in fata Iasi,Bacau,Piatra-Neamt.Si atunci a pomenit mereu de o regiune virtuala pentru a induce lumea in eroare.Surprinzator pe surse capitala regiunii va fi Piatra-Neamt si nu Iasi.Si vorba ta cum si-ar permite Suceava sa fie capitala de regiune?E un oras mic,murdar,cu srazile flenduri,cu o casa a Culturii care sta sa cada,fara teatru si filarmonica.
12.   Catre domnul Ionel Popescu trimis de
( 7 feb 2013, 14:32:05
Va multumesc pentru aprecierile d-voastra referitoare la basisti.Sigur ca ar fi normal ca fiecare cetatean sa poata comenta decent si cu argumente logice despre aspectele vietii noastre.Dar basistii fiind depasiti de evenimente folosesc cele mai murdare si mai pornografice expresii.Rezistam pe baricade si trebuie sa demonstram ca le suntem superiori din toate punctele de vedere.
13.   Comentariu trimis de
( 7 feb 2013, 14:53:27
spune ceva de centura sucevei.ai uitat ca esti zero barat in suceava ?
uitate la votul din 9 decembrie.buna dimineata.HOTULE
14.   De ce sa nu incercam,doar este spre binele nostru! trimis de
( 7 feb 2013, 14:59:49
Eu vreau ca Suceava sa fie capitala de regiune chiar daca pe moment aste un oras mic, murdar, nesuferit, dupa aspectul actual.
Suceava este lider la turism. Suceava are un pic mai bună infrastructură rutieră, dar este şi mare ca intindere. Un alt plus major este frumusetea locurilor, folclorul, piosenia oamenilor! Suceava mai are şi un spital de top recunoscut peste tot în ultimii ani!
Etc….

Nu trebuie abandonata ideea si stradania lui dl.Flutur !
Poate vom reusi sa schimbam in scurt timp fata orasului daca vom sti sa avea oameni competenti. Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

Ne lipseşte momentan un aeroport, dar acesta este în construcţie si va fi gata peste zeci de ani!.
15.   Regiunea BUKOWINA............. trimis de
( 7 feb 2013, 16:05:35
........suna mult mai bine decat regiunea de NORD - EST. Nu ma intereseaza partide si cine iese primul in aceasta intrecere . Important este sa iesti toti la baioneta daca e cazul si sa luptati pentru regiunea voastra . Romania regionala numai cu Regiunea Bukowina. Trebuie sa intelegeti ca numai asa va idendificati cu zona, cu traditiile cu insusi felul vostru de a fi . Bukowina trebuie sa fie o entitate si datorita nationalitatilor care inca mai traiesc pe aceste meleaguri si asta de sute de ani deja. Mult succes locuitorilor Bukowinei in realizarea visului lor.Vreau pentru ca nu mai traiesc pe aceste meleaguri de multi ani sa ajut cum pot initiativa voastra si va promit angajamentul meu . Pana atunci mult noroc si multa sanatate .
16.   Regiunea Bucovina? trimis de
( 7 feb 2013, 16:16:30
Bun,deci am aflat in final ca Flutur doreste regiunea Bucovina cu capitala la Suceava.Dar sa vedem ce inseamna Bucovina.Este este o regiune istorică cuprinzând un teritoriu care acoperă zona adiacentă orașelor Rădăuți, Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret și Vicovu de Sus din România, precum și Cernăuți, Cozmeni, Zastavna, Vășcăuți pe Ceremuș, Vijnița, Sadagura și Storojineț din Ucraina.Deci intreb din nou:ce judete va contine regiunea lui Flutur????
17.   Ptr.usalsi trimis de
( 7 feb 2013, 16:21:55
ciuma rosie a inceput genocidul in agricultura;cacalau si plagiatorul ne sperie acum cu unguri;nu aveti nici o solutie pentru redresarea tarii ati inceput sa furati uleiul si faina pensionarilor .
18.   Ul hitler din tasmania trimis de
( 7 feb 2013, 16:58:59
ai dreptate in multe dar cred ca ai tras in nas ceva sau ai radacini cu fuherr
19.   Suceava si Botosani, pot fi impreuna, daca vrem! trimis de
( 7 feb 2013, 17:24:39
Suceava si Botosani, prin intelegere, vor putea fi impreuna, fara probleme, avind afinitati si interese sensibil egale ca buni vecini. Noi va trebui sa mergem la referendum. Delimitarea teritoriala a regiunilor se stabileste prin lege si numai prin consultarea prin referendum .
Bucovina, teritoriu locuit de români din cele mai vechi timpuri, a făcut parte din voievodatul Moldovei, apoi anexat de Austria în 1775, unit în România Mare în noiembrie 1918, ca după cel de-al doilea Război Mondial partea de nord să fie furata de U.R.S.S., devenind, parte a Ucrainei (toata regiuneCernăuţi). Aceste tinuturi sunt ale noastre si va trebui sa le cerem inapoi.
Până în 1774 nu putem vorbi de o istorie propriu-zisă a Bucovinei, aceasta fiind integrată în cadrul Moldovei. Ca realitate istorică şi nume de ţară, Bucovina a existat în cuprinsul Imperiului Habsburgic pe parcursul a 144 ani (1774-1918). Odată cu debutul stăpânirii habsburgice a fost adoptată oficial denumirea de "Bucovina", cuvânt a cărui etimologie se poate urmări în rădăcina de origine ucraineană "buk", care însemnă "fag"; astfel termenul "Bucovina" se poate traduce prin "ţara de fagi".

20.   Catre Hitler trimis de
( 7 feb 2013, 17:29:57
Mai fascistule legionar ,pana ne trimiti pe noi in Siberia ai un bilet rezervat de tren,poarta deschisa si un pat matrimonial la spitalul Socola Iasi.La sosire vei fi intampinat de garda de onoare formata din baietii cu halate albe si cu masca lui Hannibal Lecter.
Tirada lui Hitler FUHRER
Am strălucit ca mediocru
Şi la nimic nu am fost bun
Că se mira şi tata socru:
Oi fi eu zdravăn sau nebun?
Tirada asta vinovat
De parcă am tras în cer cu tunul
Am spus-o rar şi apăsat
Într-o oglindă. Ca nebunul!
21.   Catre Hitler tasmanianul trimis de
( 7 feb 2013, 17:34:15
In jungla Tasmaniei fuhrer cel nebun se plimba cu mainile la spate si face planuri de cucerire a lumii si de purificare etnica.Pe carare se intalneste cu diavolul tasmanian.Cand il vede pe Fuhrer diavolul se sprerie si o ia la fuga.Mai sa fie ce m-am speriat.ce era aratarea aia?Si mai zice lumea ca eu sunt diavolul tasmanian.
22.   HERROBERSTGRUPPENFUHRER trimis de
( 7 feb 2013, 18:09:10
HERROBERSTGRUPPENFUHRER:
- taran care nu munceste si are timp sa stea toata ziua pe net sa comenteze USL-istii;
- asistat social care viseaza la gloria Bucovinei, in timp ce nu m misca un deget in acest sens (prea are timp sa stea pe net sa debiteze nerozii);
- gay cu reducere pe centura neterminata a lui Flutur - de acolo are bani pentru abonamentul la internet si de o tona de ciuperci pe care le mananca zilnic;
- frustrat chel. scund si cu  ☭  mica care aspira la o rasa mai pua.
Rasa mati de zabalos cu pareri!
23.   Mai sa fie... trimis de
( 7 feb 2013, 20:15:45
A disparut poetul nepereche si-n schimb patlagica asta stricata de raduM U I amii s-a apucat sa compuna versuri . Si cica el e mai destept ca pardoseala , isi mai face un cont - iuli_annUS . Bre raducu prostucu' , bre !!! Doar un dobitoc ca tine isi imagineaza ca-i mai destept ca altii . Asa cum e fratele Fuhrer, de bine, de rau mananca ciuperci si nu K K T ca tine si toti acolitii vostri . Oricum . la cat de ratat esti nu-ti mai ajunge K K Tul pe care-l mananci . Ai inceput sa mananci si litere . Auzi la el - "PUA" !!!rolling on the floor=))=))=)) . Am o mare rugaminte la tine !!! Am inteles cu totii care-i valoarea ta . Nu e cazul sa insisti sa ne arati cat de dobitoc te-a fatat ma-ta .winking
24.   Mai sa fie trimis de
( 7 feb 2013, 20:31:13
Ia te uita frate a aparut si cretinul de YOYO1.Mai dar multi basisti ati mai ramas.
Ai stat linistit si acuma pe seara ai baut un toi de tuica la pufoaica si ai zis ca tragi niste injuraturi si rahaturi ca sa ne sintem bine si noi.Apoi ai dat drumul la manele ,ti-ai bagat capul sec in WC si ai tras apa.Stii care e tragedia?Ca ar putea sa apara si YOYO 2.
Solutia ca sa nu mai para si YOYO 2 o are prietenul tau Hitler ca tot e el cu progromurile.Hai sa traiesti bine si mai bea o pufoaica .
25.   Bucovina trimis de
( 7 feb 2013, 21:32:43
chiar daca nu pot sa-l suport pe d-nul Flutur aici ii dau dreptate...
26.   Distante trimis de
( 8 feb 2013, 11:12:29
Daca regiunea din care vom face parte si noi, sucevenii, va fi alcatuita din SV, BT, NT, IS, BC, VS si ne uitam pe harta, cel mai indicat ar fi ca centrul regiunii sa fie la Piatra Neamt (de la Suceava la Piatra sunt 110 km, de la Iasi la Piatra 100, de la Bt la Piatra 165, de la Vs la Piatra cam 150, de la Bc la Piatra cam 60). O a doua varianta ar putea fi Iasul care ar asigura cam aceeasi distanta de deplasare din BT, SV, PN, BC, VS.
Asta daca e sa fim realisti...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei