Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare pilot

Zeci de elevi de clasa a II-a vor trece, în luna mai, prin focurile evaluărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a anunţat că şi în acest an vor avea loc evaluările pilot în rândul elevilor de clasa a II-a, acestea urmând să se desfăşoare în luna mai.

Testarea are în vedere evaluarea competenţelor de scris şi citit ale elevilor, precum şi evaluarea cunoştinţelor de matematică ale acestora, subiectele având un nivel mediu de dificultate.

Anul trecut, în judeţ au fost stabilite două unităţi şcolare în care a avut loc testarea pilot. Este vorba despre şcolile din Neagra Şarului şi Rotunda, pilotarea având loc tot în luna mai. În 2012, la nivel naţional, au fost stabilite 86 de centre pilot.

Potrivit inspectoruluiLaura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ), “pe adresa instituţiei încă nu au sosit precizările de organizare aferente evaluării. Încă nu se cunosc date precum numărul elevilor sau al unităţilor şcolare din judeţ incluse în eşantion”. Potrivit reprezentanţilor IŞJ, data exactă a evaluărilor trebuie comunicată de către ministerul de resort până la 1 martie.

Conform Metodologiei elaborate de MECTS, “evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor şi sunt utilizate pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar”. Totodată, în urma evaluării, învăţătorii vor redacta planuri individualizate de învăţare pentru elevi, pe care le vor comunica părinţilor.

Ca şi anul trecut, evaluarea se va susţine în sălile de clasă în care elevii îşi desfăşoară, în mod normal, activitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de elevi de clasa a II-a vor trece, în luna mai, prin focurile evaluărilor.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Zeci de elevi de clasa a II-a vor trece, în luna mai, prin focurile evaluărilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei