Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2012 - Anul XVII, nr. 298 (5203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare anulată

Taxele şi impozitele locale pe 2013 rămân la nivelul celor de anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni au decis ieri nivelul taxelor şi impozitelor locale pe 2013, optând pentru menţinerea lor la acelaşi nivel ca anul acesta, deşi există o hotărâre de Guvern ce prevede majorarea lor cu 16,05%.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că nu a modificat proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele, fiind supus dezbaterii un proiect identic cu cel din 2012, în care taxele şi impozitele sunt la acelaşi nivel ca în 2006.

„Până astăzi nu a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului de majorare a taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, încât nu trebuie să facem nici o modificare proiectului existent. Mi-am exprimat de la început intenţia de a nu majora impozitele şi taxele locale dintr-un raţionament simplu – şi aşa cetăţenii au restanţe la plata taxelor şi impozitelor locale, dacă le-am mări ne-am amăgi singuri. Teoretic am încasa bani mai mulţi, dar ei ar fi pe hârtie, nu şi în conturile primăriei”, a declarat Ion Lungu.

În acelaşi timp, edilul sucevean a precizat că dacă va apărea noul act normativ, deliberativul local va fi nevoit să se întrunească încă o dată, într-o şedinţă extraordinară, între Crăciun şi Anul Nou.

Întrebat de consilierul local Corneliu Vornicu dacă există o modalitate prin care să nu fie majorate taxele şi impozitele, respectând în acelaşi timp prevederile legii, Ion Lungu a spus:

„Noi în primul rând trebuie să respectăm legea. În măsura în care se vor impune nişte praguri minime în lege trebuie să le respectăm. Dacă ni se dă posibilitatea să le scădem, putem face şi asta, pentru ca ele să rămână la acelaşi nivel ca acum”.

Practic, odată cu majorarea de taxe şi impozite, aleşii locali ar putea lua decizia de a micşora taxele şi impozitele cu acelaşi cuantum cu care cresc prin lege, încât să fie menţinut acelaşi nivel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale pe 2013 rămân la nivelul celor de anul acesta.
 Vizualizări articol: 1052 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Taxele şi impozitele locale pe 2013 rămân la nivelul celor de anul acesta5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei