Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2012 - Anul XVII, nr. 298 (5203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanţ 2012

Ion Lungu: „A fost cel mai bun an al Primăriei Suceava din ultimii 23 de ani”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fel ca lafiecare final de an, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut bilanţul principalelor realizări şi nerealizări,dând socoteală în faţa sucevenilor de proiectele pe care le-a propus şi le-a pus în practică, dar şi de ce intenţionează de acum înainte.

„A fost cel mai bun an al Primăriei Suceava din ultimii 23 de ani”, a spus Ion Lungu, după ce a tras linie la lucrările efectuate în ultimele 12 luni.

„Anul acesta s-au dat în folosinţă proiecte importante, începând cu modernizarea zonei centrale, realizarea parcărilor subterane, asfaltarea bulevardului principal dintr-un capăt în altul al oraşului, modernizarea iluminatului public, dar şi modernizări şi fluidizări de trafic, precum lărgirea străzii Mitropoliei, lărgirea intersecţiei strazii Mitropoliei cu Ana Ipătescu, lărgirea intersecţiei străzii Petru Rareş cu Mirăuţi, către Piaţa Mare. S-au făcut lucrări de calitate, cele mai de amploare lucrări din municipiul Suceava de după Revoluţie”, a spus şeful municipalităţii sucevene.

Tot anul acesta a fost bifată finalizarea Centrului Tradiţiilor Populare, din zona Patinoarului Areni, care va fi dat în folosinţă anul viitor, în vreme ce lucrările la Centrul Cultural Bucovina au fost finalizate la roşu, fiind demarată procedura de obţinere a unui credit de 46 de miliarde pentru finalizarea investiţiei.

 

Proiecte de zeci de milioane de euro

„Suntem primii pe ţară care am depus suplimentar un proiect de opt milioane de euro, privind asfaltarea a încă zece străzi pe fonduri europene. De asemenea, s-a semnat partea a doua a proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, în valoare de 15 milioane de euro, care vor afecta aproximativ 80 de străzi, dar vor extinde reţelele şi în cartiere noi, precum Lanişte ori Tătăraşi”, a precizat Ion Lungu, care a amintit şi de demararea lucrărilor de construire a unei noi centrale  termice, precum şi de cele de amenajare a unui nou adăpost de câini vagabonzi.

Anul acesta au continuat şi lucrările de modernizare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, în valoare de 14 milioane de euro, iar calea spre noi lucrări de investiţii în municipiu a fost deschisă prin semnarea unui acord de finanţare cu fonduri elveţiene, 37 de milioane de franci elveţieni, de care vor beneficia patru localităţi, printre care şi Suceava.

 

Un nou cartier de locuinţe şi zone de agrement

Înfiinţarea unui nou cartier de locuinţe pentru tineri – cartierul Europa, pe Dealul Tătăraşi, a avut loc tot anul acesta, prin repartizarea gratuită a unui număr de 142 de parcele de teren a câte 300 mp.

Spaţiile verzi şi cele de agrement au fost în atenţia municipalităţii prin modernizarea parcurilor Areni, Obcini, Iţcani şi a celui din faţa sediului de primărie de la Burdujeni, dar şi prin realizarea unui nou spaţiu de agrement în zona Moldova, din cartierul Burdujeni.

Proiectul de înfiinţare a Zonei Metropolitane Suceava, prin asocierea cu oraşul Salcea şi comunele Bosanci, Moara, Ipoteşti, Adâncata, Mitocul Dragomirnei şi Pătrăuţi, a fost pus în practică tot anul acesta.

 

Sportul, cultele şi activităţile culturale, sprijinite de la bugetul local

„La fel ca în fiecare an, Primăria Suceava a sprijinit activitatea sportivă, handbalul fiind principalul beneficiar, cu 11 miliarde de lei vechi acordate echipei CS Universitatea Suceava, care va juca din nou în sezonul viitor în cupele europene, dar rezultate bune avem şi la fotbal, unde echipa Rapid Suceava, sprijinită de primărie, a promovat în liga a II-a”, a precizat edilul sucevean.

Finanţarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean, sprijinul financiar acordat unităţilor de cult, în principal Catedralei „Naşterea Domnului”, care ar putea fi sfinţită în 2014, finanţarea festivalului concurs internaţional „Lira de aur”, se numără de asemenea printre realizările municipalităţii sucevene.

Ion Lungu a amintit şi de acordarea abonamentelor cu preţ redus unui număr mare de elevi şi studenţi, dar şi pensionarilor cu probleme de sănătate, de sărbătorirea a 114 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, dar şi de spectacolele oferite săptămânal, pe timp de vară, de Fanfara Municipiului Suceava în foişorul Parcului Central.

 

Probleme nerezolvate - străzile, ruta ocolitoare şi groapa ecologică de deşeuri

La capitolul nerealizări, dar, în acelaşi timp şi la realizări, fost trecută investiţia de realizare a şoselei ocolitoare a municipiului Suceava, unde nu au fost finalizate lucrările, deşi o parte din an s-a lucrat acolo. Ion Lungu şi-a exprimat încrederea că anul viitor ruta ocolitoare va fi dată în folosinţă, aşa cum speră să se întâmple şi cu groapa ecologică de la Moara, o altă problemă nerezolvată încă.

Nu în ultimul rând, edilul sucevean a marcat la capitolul „probleme nerezolvate” starea deplorabilă a străzilor secundare din municipiu, pe care municipalitatea intenţionează să le repare cu fonduri proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu: „A fost cel mai bun an al Primăriei Suceava din ultimii 23 de ani”.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Ion Lungu: „A fost cel mai bun an al Primăriei Suceava din ultimii 23 de ani”1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 dec 2012, 11:07:02
Promisiuni ce se pierd în bezna din care s-au întrupat
Pentru politici insiduase zugrăvite-n false proiecte
En joy & aromă “éau de porc” peste Crăciun asezonat
Peste tot şi toate, ambalate cu etichete .. perfecte

Dar .. între compasiune şi dezgust e-o singură stare: indiferenţa
Chiar de-i isterică şi mârlănească..tot aia e
Prin proiecte care nu există dar aduc veşti bune sudăm potenţa
Raţiunii politice a naţiei române .. ecumenice

Îngropaţi în zăpadă,îngropaţi în datorii , îngropaţi
Ţinându-şi c-o mână cealaltă departe de beregata primarilor
Românii par să-şi amintească .. că sunt uitaţi
Şi (constrânşi de conjuncturi ) văd că stă doar în puterea lor

Fiindcă băsismul nu-i o ideologie ci o practică , azi
Ne răceşte la picioare bruma ce ieri s-a depus
Foamea din beciuri ne-mpodobesc rece ai noştri brazi
Cu ce rămânem în final ? c-un frumos discurs

Pentru că o şleahtă de paraziţi navighează pe fregata absurdului
Pentru că urma din buzunar e de la copita lor
Pentru că n-am evoluat,nu ne-am dumirit cu : “ Reforma Statului ”
Azi avem,epic ( ce? ) : noi promisiuni .. pentru viitor

2.   Altii ce au facut? trimis de
(20 dec 2012, 21:00:38
Da ... se poate spune ca ceva s-a realizat. Si asta in comparatie cu fostii primari....Ionescu a fost varza, Sofroni...ce arealizat? a lasat in urma lui acei....sofronei, numai buni pt spart barele la masini. De restul nici nu imi mai amintesc.
Ca era loc si de mai multe,....nici nu se pune indoiala...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei