Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Aproape 1,6 milioane de euro, alocaţi pentru modernizarea drumului Pojorâta – Izvoarele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că drumul judeţean Pojorâta – Izvoarele Sucevei va fi modernizat cu fonduri europene. Nechifor a spus că a semnat contractul de finanţare pentru realizarea acestei investiţii, care va consta în modernizarea drumului pe o distanţă de 4,7 kilometri, în zona localităţilor Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei. Lucrările vor fi realizate de un consorţiu de firme format din SC Transporturi Auto SA Botoşani şi SC Contranscom SA Rădăuţi, valoarea investiţiei fiind de 1,558 milioane de euro, fără TVA. Şeful administraţiei judeţene a arătat că lucrările de modernizare a acestui drum trebuie să fie finalizate într-o perioadă de 12 luni. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova, bugetul iniţial înainte de licitaţie fiind de 2,6 milioane de euro, fără TVA.

„Acest drum este foarte important şi sperăm să avem finalizată aproape integral legătura dintre Pojorâta şi Izvoarele Sucevei, şi mai departe către punctul de trecere a frontierei cu Ucraina. Trebuie spus că prin programul nostru de dezvoltare a infrastructurii rutiere am efectuat lucrări de modernizare a acestui drum, în zona localităţii Breaza, acolo unde probabil din motive politice rămăsese nerezoolvat”, a spus Nechifor.

El a subliniat că după modernizarea acestui drum se vor putea continua demersurile pentru deschiderea punctului de trecere a frontierei cu Ucraina, Izvoarele Sucevei – Sepit. Președintele CJ Suceava a declarat că va discuta cu autorităţile de la Cernăuţi despre necesitatea de a realiza formalităţile necesare pentru deschiderea acestui punct de trecere a frontierei. „Poate fi o discuţie despre traficul de pasageri, fără a fi nevoie în primă instanţă de trafic de mărfuri. Vorbim aici de un fel de procedură simplificată de trecere a frontierei. Asta deoarece în măsura în care noi ne mişcăm acum şi investim în acest tronson de drum, este posibil ca în anul 2014 acest punct de trecere a frontierei Izvoarele Sucevei – Sepit să fie funcţional”, a spus şeful administraţiei judeţene. Cătălin Nechifor a mai precizat că un alt proiect pe care intenţionează să-l promoveze pentru finanţare prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Moldova este modernizarea drumului judeţean Straja – Brodina – Ulma.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1,6 milioane de euro, alocaţi pentru modernizarea drumului Pojorâta – Izvoarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 1,6 milioane de euro, alocaţi pentru modernizarea drumului Pojorâta – Izvoarele Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(24 oct 2012, 13:03:17
Dupa ce Nechifor a finalizat licitatia la groapa de gunoi de la Moara,dupa ce a primit cei mai multi bani din tara la rectificarea bugetara,mai mult decat Iasi,bacau,Botosani uite ca incep si investitiile in infrastructura.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei