Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 oct 2012 - Anul XVII, nr. 249 (5154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici poliţie

Număr îngrijorător de accidente grave şi de morţi pe DN 2E, de la Fălticeni la Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava arată că pe DN 2E, şoseaua care leagă municipiul Fălticeni de Gura Humorului prin Cornu Luncii şi continuă apoi prin Cacica, Solca şi Vicovu de Sus, numărul de accidente grave şi de morţi este îngrijorător de mare. Cele mai multe accidente grave, soldate inclusiv cu decedaţi, au loc pe porţiunea care leagă municipiul Fălticeni deGura Humorului, în special în zona Cornu Luncii.

Conform unei analize a poliţiştilor rutieri, care vizează accidentele petrecute în primele nouă luni ale acestui an, pe DN 2E s-au produs 23 de accidente grave, soldate cu şapte persoane decedate şi 22 rănite grav. Prin comparaţie, pe DN 2, şoseaua naţional europeană care străbate judeţul dintr-un capăt în altul, intrând dinspre Iaşi şi continuând, prin Fălticeni şi Suceava, până la Siret, la graniţa cu Ucraina,  în aceeaşi perioadă s-au petrecut 21 de accidente grave, soldate cu cinci morţi şi 23 de răniţi grav.

Practic, în 2012, DN 2E se află pe poziţia a II-a în nefericitul top al drumurilor pe care se produc cele mai multe tragedii, după DN 17, şoseaua care face legătura municipiului Sucevei cu Ardealul. Pe DN 17, în nouă luni, au avut loc 25 de accidente grave, soldate tot cu şapte morţi, la fel ca şi pe DN 2E, şi 36 de răniţi grav.

Poliţiştii rutieri au şi explicaţii pentru numărul mare de accidente de pe această şosea, DN 2E. Viteza excesivă, favorizată de numeroasele porţiuni de drum drept, cu precădere în zona Cornu Luncii, cauză din care şi pe această şosea se acţionează intens cu maşinile cu radar.

De altfel, arată statisticile, viteza excesivă sau neadaptată în curbe este cauza principală de producere accidentelor grave în judeţ. În nouă luni de zile, din cauza vitezei, în judeţ au avut loc 58 de accidente grave, soldate cu 13 morţi. A doua cauză a accidentelor produse în judeţ este indisciplina pietonilor. După ce au traversat strada fără a se asigura, prin locuri nepermise, ori au circulat neregulamentar pe carosabil, 16 oameni au fost omorâţi, iar 41 au suferit vătămări corporale grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr îngrijorător de accidente grave şi de morţi pe DN 2E, de la Fălticeni la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Număr îngrijorător de accidente grave şi de morţi pe DN 2E, de la Fălticeni la Gura Humorului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei