Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 oct 2012 - Anul XVII, nr. 248 (5153)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă un dosar penal

Fostul executor judecătoresc Cezar Ţugui, judecat pentru o ţeapă de 13.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul executor judecătoresc Cezar Ţugui (54 de ani) a fost trimis în judecată într-un nou dosar penal, de data aceasta fiind dat pe mâna judecătorilor de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru o ţeapă de 13.000 de euro.

Ţugui va fi judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Potrivit actului de sesizare a instanţei, Ţugui, folosindu-se în mod mincinos de calitatea sa de executor judecătoresc (dreptul de exercitare a acestei profesii fiindu-i retras începând cu data de 13 aprilie 2009), şi-a însuşit fără drept suma de 13.000 de euro, plătită de un bărbat din Vereşti, în mai 2009, cu titlu de preţ pentru un apartament de pe strada Aleea Saturn din municipiul Suceava.

Apartamentul cu pricina a făcut obiectul procedurii de executare silită prin vânzare imobiliară.

După ce a încasat banii respectivi, Ţugui a refuzat să îi mai restituie, cumpărătorul făcând în luna mai a acestui an plângere penală împotriva fostului executor judecătoresc.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Suceava.

 

Licitaţii trucate pentru devalizarea MES SA

Cezar Ţugui a fost executor judecătoresc în cadrul BEJ de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

În urmă cu câţiva ani, el a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, iar în luna decembrie a anului trecut a fost trimis în judecată într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava.

În acel dosar, procurorii anticorupţie l-au pus sub acuzare pe Ţugui pentru devalizarea societăţii MES SA Suceava, vândută bucată cu bucată chiar de cel care o conducea.

Fostul executor judecătoresc este acuzat că a trucat mai multe licitaţii, prin care au fost vândute opt curţi clădiri în suprafaţă de 14.668 mp, patru terenuri în suprafaţă de 9.857 mp şi bunuri mobile, mai exact 30 de maşini şi utilaje industriale. Procurorii DNA Suceava au ajuns la concluzia că, în calitate de executor judecătoresc, Cezar Ţugui a organizat licitaţii fără a avea acest drept, „având obligaţia de a declina competenţa de organizare a licitaţiilor în favoarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava”.

Interesant este că o bună parte din banii încasaţi de Cezar Ţugui cu ocazia licitaţiilor au fost utilizaţi în scopuri personale. Astfel, din suma de 360.384 de lei la licitaţiile din 15 şi 27 mai 2008, executorul judecătoresc a plătit rate leasing auto, în valoare de 34.399 de lei, cotizaţii la Camera Executorilor, impozite şi taxe locale datorate de propriul birou de executări, în sumă de 123.642 de lei, iar altă sumă, respectiv 202.342 de lei, a reprezentat retrageri în numerar şi care au fost folosite în interes personal, inclusiv despăgubiri în alte dosare de executare.

Prejudiciul în dosarul MES SA, în care, pe lângă Ţugui, au fost trimişi în judecată directorul Dumitru Duduman, fiul acestuia, Andrei Duduman, şi consilierul juridic Liliana Vasilica Daniliuc, a fost estimat la aproape 1,8 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul executor judecătoresc Cezar Ţugui, judecat pentru o ţeapă de 13.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul executor judecătoresc Cezar Ţugui, judecat pentru o ţeapă de 13.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei