Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campania „Împreună pentru siguranţă”

Risc de accidente grave, din cauza construcţiilor ilegale în vecinătatea reţelelor de energie electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

E.ON Moldova Distribuţie a identificat, în urma verificărilor periodice ale sistemului de distribuţie a energiei electrice, peste 1.700 de construcţii ce nu respectă legislaţia în vigoare privind amplasarea construcţiilor în vecinătatea instalaţiilor electrice. Aceste imobile au fost ridicate cu preponderenţă în mediul rural, fără a fi obţinute în prealabil avize din partea E.ON Moldova Distribuţie. În cadrul campaniei „Împreună pentru siguranţă”, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia asupra obligativităţii respectării condiţiilor şi distanţelor minime de amplasare a construcţiilor faţă de echipamentele şi componentele sistemului de distribuţie a energiei electrice, aceste condiţii fiind precizate în avizul emis de compania E.ON.

 

Risc major

Reprezentanţii E.ON Distribuţie au declarat că amplasarea construcţiilor în vecinătatea reţelelor de distribuţie fără respectarea cerinţelor legale poate duce la incidente cu urmări deosebit de grave, cum ar fi: pagube materiale, rănirea sau chiar decesul unor persoane. Compania E.ON a atenţionat atât deţinătorii acestor imobile, cât şi instituţiile abilitate în a urmări şi a interveni pentru respectarea reglementărilor legale în domeniul construcţiilor privind necesitatea soluţionării acestor situaţii. În conformitate cu Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori, E.ON Moldova Distribuţie este în drept să sisteze alimentarea cu energie electrică la imobilele ce nu respectă normele de amplasare, existând deja demarate proceduri în acest sens. Întreaga responsabilitate pentru consecinţele produse prin nerespectarea acestor cerinţe legale revine persoanelor care le-au generat. 

 

Interzis persoanelor fizice şi juridice

În conformitate cu prevederile Legii Energiei Electrice şi a Gazelor Naturale nr. 123 din 2012, art. 49, se interzice persoanelor fizice şi juridicesă efectueze construcţii de orice fel în zona de siguranţă a instalaţiilor electrice de distribuţie, fără avizul de amplasament al operatorului de distribuţie;să efectueze săpături de orice fel sau să înfiinţeze plantaţii în zona de siguranţă a instalaţiilor electrice de distribuţie, fără acordul operatorului de distribuţie; să depoziteze materiale pe culoarul de trecere şi în zonele de protecţie şi de siguranţă ale instalaţiilor, fără acordul operatorului de distribuţie;să limiteze sau să îngrădească prin execuţia de împrejmuire, prin construcţii sau prin orice alt mod accesul la instalaţii al operatorului de distribuţie.E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia asupra obligativităţii respectării acestor cerinţe legale, astfel încât să fie evitate situaţii nedorite, cu urmări extrem de grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Risc de accidente grave, din cauza construcţiilor ilegale în vecinătatea reţelelor de energie electrică.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Risc de accidente grave, din cauza construcţiilor ilegale în vecinătatea reţelelor de energie electrică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dreptul la proprietate trimis de
( 7 oct 2012, 10:15:46
dece Eon nu investeste ceva banuti sa-si mute retelele de pe proprietatile private? de cind am nevoie de acordul unei societati cu capital majoritar german sa pot construi ceva pe proprietatea mea garantata de constitutie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei