Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistică

În patru ani, restanţele sucevenilor la credite au crescut de opt ori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restanţele sucevenilor la credite au crescut în ultimii patru ani de opt ori, de la 73 de milioane de lei în 2008, la 580 de milioane de lei în iulie 2012. Aşa arată o analiză efectuată de site-ul economic Econtext.ro, în baza datelor furnizate de Banca Naţională a României. Nivelul restanţelor la creditele angajate de populaţie plasează judeţul Suceava pe locul 23 în ţară. Pe primul loc, cu cea mai mare creştere a restanţelor, se plasează judeţul Galaţi. Restanţele gălăţenilor au crescut de 28 de ori de la începutul crizei şi până în prezent. În 2008, gălăţenii aveau întârzieri la credite în valoare de 25,5 milioane de lei, iar în iulie 2012 restanţele au ajuns la 717 milioane de lei. Pe a doua poziţie vin sibienii, dar la o distanţă apreciabilă: restanţele sibienilor au crescut de 18,5 ori. Următoarele poziţii sunt ocupate de sătmăreni şi ieşeni. La polul opus se afla câteva judeţe din Oltenia, precum Caraş-Severin, Teleorman, Mehedinţi şi Olt. În judeţul Olt, care ocupă ultimul loc al clasamentului, locul 41, restanţele la credite au crescut doar de 3,5 ori, de la 52 de milioane în 2008 la 182 de milioane de lei în iulie 2012.

Econtext.ro arată că la nivelul întregii ţări, restanţele la credite au urcat de aproape 11 ori în iulie 2012, faţă de octombrie 2008. Astfel, în a zecea lună din 2008, restanţele românilor la credite se ridicau la aproape 2,5 miliarde de lei, pentru ca în luna iulie a acestui an, restanţele să totalizeze 26,79 miliarde de lei. În moneda unică, ar însemna 6,1 miliarde de euro, adică aproape 4,5% din Produsul Intern Brut. Este vorba despre toate restanţele, la toate tipurile de credite, în toate valutele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În patru ani, restanţele sucevenilor la credite au crescut de opt ori.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
În patru ani, restanţele sucevenilor la credite au crescut de opt ori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei