Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

„Ziua Comunei Crucea”, ediţia a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 16 septembrie, la Crucea a avut loc ce-a de-a III-a ediţie a „Zilei Comunei”. Evenimentul a surprins plăcut la capitolul organizare şi eleganţă, meritul fiind al angajaţilor din Primăria Crucea şi al primarului Dorin Rusu. 

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroase personalităţi care s-au născut pe aceste meleaguri, a primarilor comunelor din bazinul Dornelor, şefi de instituţii şi companii de interes regional şi naţional.

Sărbătoarea a debutat cu concursul de cros desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă, copii sub 6 ani, 6 – 9 ani, 10 – 13 ani, 14 – 18 ani, 18 – 30 de ani şi peste 30 de ani.

 

Spectacol folcloric de calitate

După prânz, pe terenul din centrul comunei au ajuns numeroşi localnici, dar şi locuitori ai comunelor învecinate. Deschiderea manifestărilor a fost făcută de preoţii din parohiile din comună, după care primarul Dorin Rusu le-a adresat felicitări locuitorilor comunei “pentru că <Ziua Comunei Crucea> este în primul rând a celor care locuiesc aici, care s-au născut aici ori au făcut cinste localităţii prin activitatea lor. Este ziua crucenilor de acasă, din ţară, dar şi din alte părţi ale lumii. Mulţumesc concetăţenilor mei pentru că au încredere în mine”.
A urmat un spectacol folcloric în cadrul căruia au evoluat Ansamblul “Poieniţa” din Poiana Stampei, Ansamblul Şcolii Gimnaziale Crucea, Ansamblul “Răzeşii” din Vaslui, Ansamblul comunei Borca, judeţul Neamţ, Miruna Ţăranu şi Angelica Flutur.    

Primarul Dorin Rusu a premiat şi cuplurile care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie, iar cu ajutorul unor sponsori aceste familii au fost răsplătite cu premii.

Evenimentul a continuat cu recitalurile soliştilor de muzică populară Mădălina Candrea, Adriana Bucevschi, Laura Haidău, Călin Brăteanu, cu cel al solistului de muzică populară românească şi ucraineană Mihai Papariga din Maramureş, al lui Marius Zgâianu împreună cu “Străjerii Bucovinei” din Pojorâta.

Italianul Ciro de Luca a reuşit să delecteze publicul cu canzonete napoletane, dar şi cu melodii vesele, de vară, cântate în română sau italiană.

Lorenna şi Alex de la Orăştie au dinamizat atmosfera în rândul tinerilor cu muzică de petrecere, cântece etno şi ţigăneşti. Ioana Morar cu “Cetina Călimanilor” şi focul de artificii au încheiat ediţia a III-a a „Zilei Comunei Crucea”.

 

Evenimentul, realizat cu bani de la sponsori

Primarul Dorin Rusu ne-a declarat: „Am vrut să fie un spectacol cât mai frumos, o zi a comunei cât mai reuşită, pentru a se bucura toţi locuitorii din Crucea, dar şi cei din comunele vecine. S-a cântat şi s-a dansat, s-au servit produse tradiţionale, de la caş şi urdă, la dulceţuri şi siropuri, băuturile oferite fiind şi ele tradiţionale, afinată, zmeurată, murată. Sunt femei de la Coşna care fac şi comercializează sirop de brad, de mure, de zmeură, dulceţuri, pe care le-am invitat şi la Crucea. Am văzut o expoziţie foarte interesantă de timbre, medalii şi numismatică la Poiana Stampei, i-am rugat pe colecţionari să vină pentru ca şi cei de la Crucea să le vadă. Cu un efort minim se pot face lucruri frumose. M-am dus la agenţii economici din comună cu mâna întinsă pentru a aduce pe scenă ansambluri folclorice şi nume mari ale muzicii populare. Nu-mi permit să folosesc banii din bugetul local pentru spectacole, aceştia sunt destinaţi comunităţii, iar din sponsorizări am reuşit să fac <Ziua Comunei Crucea>”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ziua Comunei Crucea”, ediţia a III-a.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Ziua Comunei Crucea”, ediţia a III-a5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei