Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Deschidere

Emoţii, flori şi mii de copii şi părinţi la deschiderea anului şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul an şcolar a debutat cu mult fast în toate unităţile de învăţământ din municipiul Suceava. Unităţile de învăţământ sucevene şi-au primit elevii „ca la carte” şi au organizat festivităţi în tradiţionalele careuri de deschidere.

Ziua de ieri s-a arătat agitată încă de la primele ore ale dimineţii.

La Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din municipiul Suceava elevii au fost primiţi la festivitatea de deschidere de dimineaţă, de la ora 9.00. Terenul de sport al instituţiei a devenit neîncăpător pentru sutele de elevi, părinţi, bunici şi invitaţi veniţi să asiste la ceremonia de deschidere a noului an şcolar. Cei mai mici dintre elevii şcolii, îmbrăcaţi la patru ace, cu uniforme, cu ghiozdanul în spate şi buchete de flori în mâini au fost întâmpinaţi de către dascălii lor cu baloane. La festivitatea de deschidere au participat directorul şcolii, Gabriela Mihai, directorul adjunct al instituţiei, Crenguţa Grosar, deputatul PDL Sanda-Maria Ardeleanu şi şeful cancelariei prefectului, Ovidiu Donţu, viceprimarul municipiului Suceava Gavril Vîrvara şi consilierul judeţean Carmen Agoutin.

De la deschiderea anului şcolar nu a lipsit nici binecuvântarea dată de un sobor de preoţi. Elevii de la Şcoala 1 au avut parte şi de o surpriză, un cântec special compus pentru ei de unul dintre dascălii şcolii.

După cuvintele de deschidere adresate de conducerea şcolii şi de invitaţi, elevii cei mai mici au fost strigaţi, fiecare, pe nume şi chemaţi alături de învăţătorii lor. Boboceii şcolii au fost primiţi cu poduri de flori pe sub care au trecut în drumul lor spre casă.

Şi la Şcoala cu clasele I-VIII „Ion Creangă” din Suceava elevii au fost primiţi în atmosferă de sărbătoare de către dascălii lor. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la deschiderea anului şcolar de aici şi le-a transmis elevilor câteva gânduri.  

 

Liceenii au preferat deschiderile de an pe terase

De festivităţi de deschidere a noului an şcolar au avut parte nu doar cei mai mici dintre elevii suceveni, ci şi liceenii. În toate liceele din municipiul Suceava s-au organizat careuri de deschidere de an, însă aici elevii, fericiţi că s-au revăzut după aşa lung timp, au preferat să-şi depene amintirile la o cafea, pe terase.

Anul şcolar a debutat în judeţul Suceava în 823 de unităţi de învăţământ preuniversitar, iar clopoţelul a sunat pentru peste 95.000 de elevi şi preşcolari din judeţ.

4.598 de clase de elevi au început ieri cursurile la toate ciclurile de învăţământ. Cele mai multe, 1.842 de clase, sunt în învăţământul primar, ciclu educaţional în care sunt incluşi 35.027 de elevi. 1.488 de clase, cu 32.524 de elevi, vor funcţiona în ciclul gimnazial şi 915 grupe, cu 19.907 copii, în cel preşcolar. Învăţământul liceal va debuta în acest an cu 168 de clase, în care sunt cuprinşi 6.800 de elevi, în timp ce învăţământul profesional are 65 de clase, cu 1.412 elevi.

În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, înfiinţată începând cu acest an şcolar, în judeţul Suceava s-au înfiinţat 302 astfel de clase, cu 4.757 de elevi. În cazul a 68 de astfel de clase din judeţul Suceava, elevii vor învăţa la un loc cu cei din clasa întâi, întrucât în unele şcoli, din cauza numărului mic de elevi, s-a luat măsura derulării de învăţământ simultan.

Anul şcolar 2012-2013 are 36 de săptămâni de cursuri, însumând 173 de zile lucrătoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emoţii, flori şi mii de copii şi părinţi la deschiderea anului şcolar.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emoţii, flori şi mii de copii şi părinţi la deschiderea anului şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei