Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie judecătorească

Condamnarea omului de afaceri Ilie Bosancu, menţinută la Curtea de Apel Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a menţinut condamnarea pronunţată de Tribunalul Suceava în cazul omului de afaceri Ilie Trifan Bosancu, fost preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNG Suceava. Judecătorii l-au găsit vinovat pe Bosancu pentru infracţiunile de emitere a unui cec cu dată falsă şi evaziune fiscală. Pedeapsa cea mai mare, de doi de închisoare, a fost dictată pentru evaziune fiscală, cealaltă infracţiune fiind pedepsită cu cinci luni de închisoare. Cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Ilie Trifan Bosancu să fie condamnat la doi ani de închisoare. Prin aceeaşi decizie, Curtea de Apel Suceava a decis suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În sarcina lui au fost stabilite şi o serie de măsuri, respectiv: a) să se prezinte ori de câte ori este chemat la Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă.

Ilie Trifan Bosancu a mai fost obligat şi la plata a 205.386 de lei către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), reprezentând prejudiciul adus bugetului de stat. Decizia de ieri a Curţii de Apel Suceava nu este definitivă şi mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Pentru ce a fost trimis în judecată Ilie Trifan Bosancu

Controlul care a scos în evidenţă problemele de la firmele lui Ilie Trifan Bosancu a fost efectuat de inspectorii DGFP Suceava în toamna anului 2009. La acea vreme s-a constatat că SC Biropa SRL Suceava avea lipsuri de mărfuri în gestiune în valoare totală de 1.071.070 de lei. Potrivit actului de control al inspectorilor fiscali, lipsa de mărfuri din depozit era în valoare de 536.988 de lei, iar lipsa mărfurilor cu amănuntul era de 534.082 de lei.

Ca urmare a controlului s-a stabilit că firma condusă de Ilie Trifan Bosancu trebuie să achite către bugetul de stat 199.999 de lei, reprezentând TVA-ul, la care se adaugă, până la suma de 205.386 de lei, impozitul pe profit şi majorările de întârziere impozit pe profit.

În baza acestui control s-a înaintat plângere penală la poliţie şi Parchet, iar procurorii au decis anul trecut trimiterea în judecată a fostului şef al Organizaţiei Municipale a PNG Suceava. Între timp, SC Biropa SRL Suceava a intrat în procedură de faliment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnarea omului de afaceri Ilie Bosancu, menţinută la Curtea de Apel Suceava.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Condamnarea omului de afaceri Ilie Bosancu, menţinută la Curtea de Apel Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei