Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 sep 2012 - Anul XVII, nr. 218 (5123)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Aproape 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de ieri în grădiniţele, şcolile şi liceele fălticenene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În municipiul Fălticeni, prima festivitate de deschidere a noului an şcolar a fost organizată, ieri, la ora 8,30, la Şcoala Nr. 2 „Ion Irimescu”. La eveniment au participat primarul Cătălin Coman şi viceprimarul Gheorghe Aldea, inspectorul şcolar Petru Crăciun, consilieri locali şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Începând cu ora 9,00 au avut loc festivităţi similare la celelalte trei şcoli gimnaziale, trei licee şi opt grădiniţe, în mijlocul elevilor şi profesorilor aflându-se şi primarul Gheorghe Cătălin Coman sau viceprimarul Gheorghe Aldea, consilieri locali şi preoţi parohi care au citit rugăciuni pentru elevi şi i-au stropit cu apă sfinţită.

Conform primarului Gheorghe Cătălin Coman, unităţile de învăţământ din Fălticeni îşi reiau activitatea în condiţii optime, toate grădiniţele, şcolile şi liceele având autorizaţie de funcţionare. În plus, toate şcolile vor beneficia şi în perioada rămasă din acest an de fonduri din partea administraţiei locale pentru diverse urgenţe care trebuie rezolvate.

În unităţile şcolare din Fălticeni învaţă 732 de preşcolari, din care 380 sunt înscrişi la grădiniţele cu program normal, şi 7.270 de elevi, din care 2.270 la şcolile gimnaziale.

 

„A doua şansă”

În anul şcolar 2012-2013, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni vor fi organizate în premieră cursuri rezervate persoanelor care nu au urmat vreodată cursurile primare şi gimnaziale.

Cursurile se vor desfăşura în sistemul frecvenţă redusă, în cadrul programului „A doua şansă”, şi la acestea vor participa 28 de persoane, unele dintre ele fiind trecute de prima tinereţe.

Ieri, 204 preşcolari au păşit pragul clasei pregătitoare. Cu o singură excepţie, Şcoala Nr. 2 “Ion Irimescu”, care organizează trei clase pregătitoare, celelalte şcoli au câte două clase pregătitoare. La Şcoala “Ion Irimescu”, una din clasele pregătitoare este organizată în sistem step-by-step, sistem implementat cu succes în această şcoală de zece ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de ieri în grădiniţele, şcolile şi liceele fălticenene.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 8.000 de elevi şi preşcolari s-au întors de ieri în grădiniţele, şcolile şi liceele fălticenene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei