Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 sep 2012 - Anul XVII, nr. 211 (5116)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptare

Producătorii de lapte şi carne de vită mai au 11 zile la dispoziţie pentru a cere ajutor european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Producătorii de lapte şi carne de vită sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură pentru a depune cereri în vederea obţinerii ajutoarelor specifice acordate din Fondul European de Garantare Agricolă. Cererile de plată au început să fie depuse încă de luna trecută, de pe 6 august, iar potenţialii beneficiari mai pot solicita acest ajutor până pe 21 septembrie.

De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de vaci de lapte şi/sau de bivoliţe de lapte şi/sau de taurine din rase de carne şi/sau metişii acestora - persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Pentru vacile de lapte, efectivul minim este de două capete, iar ajutorul se dă pentru cel mult 15 capete.

Pentru bivoliţe de lapte, se dă ajutor pentru 1-50 capete, pe beneficiar. Vârsta minimă este de 17 luni, bivoliţa trebuie să fi fătat cel puţin o dată şi produsul să fie înregistrat cu crotal.

Pentru taurine din rase de carne, ajutorul se dă pentru cel mult 90 capete pe beneficiar. La cerere se anexează documente oficiale care atestă rasa de carne/metişii din rasele de carne, documente care atestă ieşirile şi dovada că animalele pentru care se solicită ajutorul specific au fost deţinute de beneficiar cel puţin opt luni de la data intrării în exploataţie până la data ieşirii. Cererea va fi vizată de către Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (prin oficiul judeţean), pentru certificarea raselor de carne şi metişii acestora, prin verificarea datelor din certificatele de origine, buletinele de însămânţări artificiale/adeverinţele de montă naturală.

Ajutorul specific pentru taurine din rase de carne se acordă: o singură dată pentru categoria de vârstă a animalului, pentru tineretul mascul şi/sau femel care are vârsta de maximum 20 luni, existent sau ieşit din exploataţie în perioada 6 august a anului calendaristic precedent – 21 septembrie a anului în care se solicită ajutorul specific; anual, pentru vaci din rase de carne.

Excepţie pentru anul de cerere 2012: se solicită ajutor specific pentru tineretul mascul şi/sau femel din rase de carne şi/sau metişi cu rase de carne existent sau ieşit din exploataţie în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2012.

Ajutorul specific se acordă beneficiarilor care au exploataţii cu cod de înregistrare la ANSVSA, localizate în zonele defavorizate din judeţ (în Suceava sunt 37 de localităţi situate în zona defavorizată).

Până pe 6 septembrie, APIA Suceava s-au depus 3.305 cereri prin care s-a solicitat subvenţie pentru un număr de 10.539 de capete animale, din care 10.510 vaci de lapte şi 29 metis tineret taurin de carne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Producătorii de lapte şi carne de vită mai au 11 zile la dispoziţie pentru a cere ajutor european.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Producătorii de lapte şi carne de vită mai au 11 zile la dispoziţie pentru a cere ajutor european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei