Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Respect uitat

Morminte acoperite cu gunoi, în cimitirul din Burdujeni Sat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vechiul cimitir al cartierului Burdujeni, de la capătul străzii Eternităţii, este pe cale să devină o groapă de gunoi, în care mormintele celor dragi dispăruţi dintre noi vor trebui căutate pe sub mormane de vegetaţie uscată, resturi de coroane mortuare, sticle de plastic şi pungi.

Două surori, care mergeau să aprindă o lumânare la mormântul tatălui lor, au avut deja această experienţă neplăcută, doar crucea de pe mormânt mai fiind vizibilă de sub grămada de deşeuri aruncate de alţii în acel loc.

“Am venit să mă rog la mormântul tatălui meu, nu să strâng şi să car de aici mizeria pe care toţi cei care au făcut curat la morminte au aruncat-o aici. Nu e normal să se întâmple aşa ceva. Acum trei luni am găsit la fel, am plătit o căruţă şi doi oameni şi au cărat gunoiul, dar văd că degeaba am făcut curat”, spune Lăcrămioara Ciornei, al cărei tată este îngropat pe ultimul rând din partea stângă a aleii principale, lângă gardul cimitirului.

În vreme ce alţii au de curăţat de pe mormintele celor dragi buruienile care cresc şi frunze căzute din copaci, pe mormântul pe care îl are în grijă Lăcrămioara Ciornei este aşezată o maşină de gunoi, resturi vegetale, dar şi deşeuri menajere.

Femeia spune că solicitările repetate făcute către administratorul cimitirului au rămas fără nici un răspuns.

 

Cimitirul nimănui

De altfel, debandada care domneşte în cimitir este vizibilă chiar de la intrare, unde un alt morman de gunoi, mult mai mare, domneşte de cel puţin o lună de zile.

Deşi mormanul de resturi vegetale, coroane mortuare şi alte mizerii reprezintă nu doar o ruşine pentru cimitir, ci şi un potenţial pericol de incendiu, care ar putea afecta locuinţele din apropiere, nimeni nu a făcut nimic pentru a-l îndepărta, chiar dacă situaţia a fost semnalată şi în presă.

Cauzele acestei situaţii absurde, în care unul din principalele cimitire ale Sucevei e pe cale să devină o groapă de gunoi, sunt strâns legate de situaţia patrimonială a acestuia.

Mai exact, nimeni nu îşi mai revendică acum administrarea sa, mai ales după ce nu mai sunt locuri de înmormântare libere, să se obţină bani din vânzarea lor.

Deşi cimitirul a fost pus la dispoziţia a şapte parohii din Burdujeni, cu locuri de veci, de administrarea acestuia s-a ocupat până în luna mai a acestui an Biserica „Sf. Andrei”.

Administratorul cimitirului, Mihai Hrecinic, spune că în prezent nu mai deţine această funcţie, dar că problema ridicării gunoiului din cimitir a fost mereu una complicată: “La Paşte s-au plătit peste 1.000 de euro pentru ridicarea gunoiului din cimitir, să fie curat când vin oamenii la morminte. Deşi este la dispoziţia atâtor biserici, doar noi, cei de la <Sf. Andrei>, am făcut acolo curăţenie şi reparaţii, din banii noştri, pentru că de acolo nu se mai scoate nici un profit, nu mai avem locuri de veci de vânzare. Din luna mai nu ne mai ocupă noi de administrare, pentru că Primăria Suceava ne-a anunţat că va prelua ea această atribuţie”.

La primărie, singurul lucru care se ştie este că cimitirul respectiv nu este în administrarea ei, ci a bisericilor din Burdujeni.

Practic, în aceste condiţii, cimitirul nu mai e al nimănui, iar acest lucru se vede tot mai mult, pe măsură ce gunoiul se acumulează la intrare şi printre morminte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Morminte acoperite cu gunoi, în cimitirul din Burdujeni Sat.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 13 voturi
Morminte acoperite cu gunoi, în cimitirul din Burdujeni Sat4.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profit? trimis de
(27 iul 2012, 23:49:56
Bhai f...va muma voastra...numai e profit?da- n a doua zi de Pasti cand va calcati in picioare printre morminte... nu-i profit? Da cand inmormantati nu-i profit?...da cand va cheama la o sfintire...nu i profit?cine vreti idiotilor sa se ocupe de cimitir?popa de la Crasnaleuca?Rusine bhai!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei