Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

Aproape doi candidaţi pe un loc bugetat, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a încheiat marţi prima etapă de înscriere pentru admiterea la facultate.

În topul preferinţelor, ţinând cont de numărul locurilor fără taxă şi de numărul absolvenţilor de liceu înscrişi, s-au plasat programe ca Drept, Kinetoterapie, Geografia turismului, Contabilitate, Administrarea afacerilor, Calculatoare, Finanţe şi bănci, Administraţie publică, Asistenţă socială, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Limba şi literatura engleză - Limba şi literatura română/germană, Silvicultura, Ingineria produselor alimentare.

Pe cele 1.030 de locuri de admitere la facultate subvenţionate de stat s-au înscris 1.890 de candidaţi. În ceea ce priveşte numărul total al opţiunilor candidaţilor, au fost depuse 4262 de opţiuni.   

În afara locurilor subvenţionate, USV mai scoate la concurs, pentru cursurile de licenţă zi, şi 1.655 de locuri cu taxă.

Pentru cele 656 de locuri de admitere la cursurile de licenţă, învăţământ la distanţă, s-au înscris 372 de candidaţi. Pentru cursurile de licenţă ID s-au depus 691 de opţiuni.

Pentru cursurile postuniversitare de masterat, USV a scos la concurs 1.470 de locuri de admitere, din care 400 fără taxă. Până acum s-au înscris 443 de candidaţi, însă, ca şi la sesiunile de admitere din anii precedenţi, cele mai multe înscrieri la masterat se fac în toamnă. 

Pentru cele 106 locuri repartizate USV şi alocate etnicilor români din Republica Moldova, Ucraina şi diasporă, înscrierea este organizată şi realizată la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Înmatricularea candidaţilor pentru studiile de licenţă se face de astăzi şi până pe 31 iulie.  Înmatricularea, dar şi probele de concurs pentru admiterea la studiile de masterat vor avea loc în sesiunea de toamnă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape doi candidaţi pe un loc bugetat, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape doi candidaţi pe un loc bugetat, la Universitatea „Ştefan cel Mare”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei