Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 iul 2012 - Anul XVII, nr. 173 (5078)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9692 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5748 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Rog românii să nu participe la referendum, prin care se încearcă ascunderea loviturii de stat

Vineri, 27 Iulie 2012 (20:34:23)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că îi roagă pe români să nu participe la referendumul de duminică, deoarece prin acest scrutin "nişte politicieni iresponsabili încearcă să ascundă lovitura de stat".

"Îi rog pe români, îi rog pentru că ei vor decide, să nu participe la acest referendum în spatele căruia nişte politicieni iresponsabili încearcă să ascundă lovitura de stat", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă de la sediul său de campanie.

El a subliniat că România a avut "deja pierderi enorme" în urma acţiunilor USL.

"Vreau să ştiţi că România a avut deja pierderi enorme din cauza acţiunii conduse de Ponta şi Antonescu şi, în calitate de preşedinte ales, le cer românilor să nu fie părtaşi la o gravă ilegalitate care a condus la decapitarea conducerii statului. Le cer românilor să înţeleagă că astăzi au văzut decapitarea statului român, mâine aceeaşi furie şi dispreţ pentru Constituţie se poate prăvăli sub conducerea lui Ponta şi Antonescu asupra lor", a mai spus Băsescu.

De asemenea, el a cerut conducerii USL să respecte spiritul de fair-play al Jocurilor Olimpice care se deschid în această seară şi să se oprească din "tentativa de fraudare a referendumului", făcând în acelaşi timp un apel către primarii din mediul rural să se oprească din colectarea de buletine de identitate ale cetăţenilor sau din întocmirea listelor cu coduri numerice personale prin care s-ar pregăti fraudarea votului.

Băsescu a enumerat din nou argumentele pentru care consideră că desfăşurarea votului pe 29 iulie a fost stabilită "fără scrupule" de către guvernarea USL: prelungirea programului de votare în intervalul orar 7.00-23.00, neevidenţierea separată în procesele verbale a listelor suplimentare de votanţi, ceea ce face imposibilă detectarea votului multiplu, faptul că nu se stabileşte numărul ştampilelor dintr-o secţie de vot, lipsa din procesele verbale a unei menţiuni despre starea sigiliilor la deschiderea urnelor, diminuarea capacităţii de contestare a neregulilor prin faptul că nu au mai fost create birouri electorale comunale şi orăşeneşti, ci numai judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Rog românii să nu participe la referendum, prin care se încearcă ascunderea loviturii de stat.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu: Rog românii să nu participe la referendum, prin care se încearcă ascunderea loviturii de stat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei