Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2012 - Anul XVII, nr. 171 (5076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Primarul Olărean intenţionează să construiască un bazin de înot pentru tinerii rădăuţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problema părinţilor rădăuţeni care sunt nevoiţi să-şi ducă frecvent copiii la Suceava ori la Gura Humorului pentru înot ar putea fi realizată printr-o iniţiativă care aparţine primarului municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. Mai exact, şeful executivului local a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, proiect care prevede „stabilirea amplasamentului pentru construcţia unui bazin de înot didactic şcolar în municipiul Rădăuţi”. Practic, proiectul stabileşte amplasamentul pentru construcţia unui bazin de înot după modelul celor construite de Compania Naţională de Investiţii S.A. prin programul „Bazine de înot”, în suprafaţă de trei mii de mp, pe un teren situat în zona Frâncei, pe Calea Bucovinei nr. 23-25.

În expunerea de motive ataşată proiectului, directorul tehnic din cadrul primăriei locale, inginerul Igo Koffler, arată: „Având în vedere necesitatea de a construi un bazin de înot la standarde europene în municipiul Rădăuţi, precum şi blocarea Programului <Bazine de înot>, program derulat prin Compania Naţională de Investiţii S.A., în cadrul căruia unitatea administrativ teritorială municipiul Rădăuţi a depus solicitare fără a obţine realizarea acesteia, consider oportună stabilirea amplasamentului pentru construirea unui bazin de înot didactic şcolar”.

Koffler mai spune că „înotul este unul dintre sporturile cele mai dorite de copiii rădăuţeni, însă nu există posibilitatea practicării acestuia pentru că nici o unitate şcolară şi nici unul dintre cluburile sportive din municipiu nu are baza materială pentru înot. Deoarece cel mai apropiat bazin acoperit unde copiii din Rădăuţi pot practica înotul se află la o distanţă de circa 40 de km, în municipiul Suceava, se impune realizarea unui astfel de bazin şi în municipiul Rădăuţi”.

 

Olărean: Susţin această iniţiativă

Primarul Olărean, iniţiatorul proiectului, consideră că realizarea unui bazin de înot pentru tineretul din unităţile de învăţământ din localitate ţine de normalitate. „Un bazin de înot pentru copiii unei localităţi urbane cu circa 25 de mii de locuitori, în condiţiile anilor 2012, ţine de normalitate. În străinătate există comunităţi mult mai mici decât Rădăuţiul care dispun de bazine de înot pentru copiii care îşi desfăşoară acolo orele de educaţie fizică şi sport. De aceea susţin această iniţiativă şi voi face tot posibilul ca în timpul cel mai scurt şi cei mai tineri cetăţeni din municipiul Rădăuţi să dispună de un bazin”, a precizat primarul Aurel Olărean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Olărean intenţionează să construiască un bazin de înot pentru tinerii rădăuţeni.
 Vizualizări articol: 862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Primarul Olărean intenţionează să construiască un bazin de înot pentru tinerii rădăuţeni4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei