Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 iul 2012 - Anul XVII, nr. 171 (5076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răpus de boală

A murit fostul adjunct al IPJ Suceava, Mircea Smoleac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava colonel (r) Mircea Smoleac (58 de ani), a murit în noaptea de luni spre marţi, răpus de o boală cu care se lupta de mulţi ani, cancerul.

Pentru cei doi copii ai familiei Smoleac, unul informatician la Cluj, celălalt agent de poliţie la Suceava, moartea tatălui lor vine la aproape un an de la o altă dramă prin care au trecut: sinuciderea mamei lor, Gabriela Smoleac (57 de ani), cea care în aprilie 2011, chiar în Săptămâna Mare, a ales să-şi încheie socotelile cu viaţa şi s-a împuşcat în cap cu revolverul soţului ei.

Mircea Smoleac a fost apreciat de toţi cei cu care a lucrat, fiind considerat unul dintre cei mai buni ofiţeri ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Comisarul-şef Smoleac a părăsit această lume aşa cum îl cunoşteau toţi, modest şi discret, după o luptă aproape imposibilă, în care a încercat să reziste cât mai mult tumorii maligne care i-a cuprins şi măcinat organismul.

 

Ofiţer în IPJ Suceava din 1982

Mircea Smoleac a absolvit Academia de Poliţie, secţia de Investigare a Fraudelor, în anul 1982, şi încă din acel an a fost încadrat ca ofiţer al IPJ Suceava.

Şef de informaţii la fosta unitate 0215 în perioada 1992-1996, Smoleac a lucrat apoi, în perioada 1996-2002, în cadrul Biroului pentru combaterea criminalităţii în silvicultură şi industrializarea lemnului, iar în 2002 a fost numit în funcţia de şef al Biroului de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni.

Din martie 2003 şi până în 2005, Mircea Smoleac a ocupat funcţia de şef al Biroului de Ordine Publică Burdujeni, iar ulterior a fost numit şef de secţie.

În august 2005, ofiţerul a câştigat funcţia de şef al unuia dintre cele mai importante servicii ale IPJ Suceava, cel de investigare a fraudelor.

Doi ani mai târziu, Mircea Smoleac a ajuns al doilea om în poliţia judeţeană, fiind numit adjunct al şefului IPJ Suceava.

 

Trupul neînsufleţit, depus la Biserica „Sf. Vineri”

Mircea Smoleac s-a pensionat în 2009, iar ulterior i s-a propus şi a acceptat să fie consilier în Cancelaria prefectului din acea perioadă, Sorin Popescu. Avea atribuţii directe pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice, însă câteva luni mai târziu a renunţat la această funcţie, ca urmare a reducerilor de personal anunţate de la Bucureşti ca măsură împotriva recesiunii economice.

Trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica „Sf. Vineri” din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, iar înmormântarea ar urma să aibă loc joi, la Bilca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit fostul adjunct al IPJ Suceava, Mircea Smoleac.
 Vizualizări articol: 1433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A murit fostul adjunct al IPJ Suceava, Mircea Smoleac5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Condoleante trimis de
(25 iul 2012, 13:11:39
Sincere condoleante familiei!
2.   Sincere condoleante trimis de
(25 iul 2012, 15:27:51
Un om cu un suflet bun ce a iubit viata pana-n ultima clipa;ramane o amintire placuta pentru toti cei care l-au cunoscut...Dumnezeul sa-L ierte si sa-L odihneasca in pace.
3.   Condoleante trimis de
(26 iul 2012, 08:45:25
Sincere condoleante familiei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei