Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2012 - Anul XVII, nr. 164 (5069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

19 - 22 iulie

Spectacole, târgul meşterilor, procesiune religioasă, la Zilele Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-22 iulie, mii de oameni sunt aşteptaţi la Zilele Fălticeniului, eveniment care cuprinde spectacole, târgul meşterilor populari, o procesiune religioasă, Festivalul „Şezătoarea copiilor”, dar şi numeroase competiţii sportive.

Joi, 19 iulie, la ora 18:30, la Biserica Sf. Ilie din Fălticeni vor fi primite Sfintele Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini şi se va oficia Slujba Vecerniei.

La ora 20:00, în Piaţa „Nada Florilor”, este programat spectacolul Trupei Karaoke Still, urmat, la ora 21:00, de evoluţia unor tineri solişti de muzică populară din Fălticeni: Valentin Bertea, Isabela Merlă, Eusebiu Gafiţa, Petronela Popa, Iulian Aghiniţei, Lenuţa Rusu, Viorica Duceac. Seara se încheie cu spectacolul oferit de Ansamblul „Trandafirul”, al Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni.

 

Procesiune pe străzile Fălticeniului

Ziua de vineri, 20 iulie, când fălticenenii sărbătoresc hramul oraşului, de Sf. Ilie, începe, la ora 8:00, cu slujba oficiată de un sobor de preoţi la Biserica cu hramul „Sfântul Ilie” din Fălticeni.

La ora 12:00, este programată o procesiune religioasă cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul de la Mitilini şi ale Sfinţilor Epictet şi Astion pe traseul Biserica Sf. Ilie – Biserica Adormirea Maicii Domnului – primărie – Catedrala Ortodoxă - Biserica Sf. Ilie.

Între orele 10:00 – 15:30, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birilic” organizează ediţia a VII-a a Festivalului – Concurs Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”. Între orele 17:00 – 19:00, la Biserica „Sf. Ilie” va fi organizată “Nunta de aur”, sărbătorirea cuplurilor fălticenene care aniversează 50 de ani de căsătorie. Spre seară, în intervalul orar 18:00 – 19:30, pe scena din Piaţa “Nada Florilor” va avea loc Gala laureaţilor ediţiei a VII-a a Festivalului Folcloric Naţional „Şezătoarea copiilor”, urmat, la ora 20:00, cu spectacolul susţinut de Orchestra Profesionistă „Rapsozii Botoşanilor” şi invitaţii săi.

 

Competiţii sportive: tenis, fotbal

Sâmbătă, 21 iulie, între orele 9:00 – 12:00, este programată o slujbă arhierească de pomenire a eroilor fălticeneni, a personalităţilor culturale fălticenene şi a ctitorilor bisericii, oficiată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, slujbă ce se va oficia la Biserica „Sfântul Ilie” din Fălticeni.

La ora 12:00, va avea loc o procesiune religioasă în jurul Bisericii „Sfântul Ilie”, urmată de depunerea Sfintelor Moaşte în biserică.

În intervalul orar 9:30 – 21:00, la Sala de sport „Mihai Băcescu” şi Sala de sport „Nicu Gane” va avea loc un turneul de tenis de masă, ediţia a III-a, dotat cu Cupa „Zilele Municipiului Fălticeni”. Competiţia face parte din circuitul naţional AMATUR.

Între orele 10:00 – 12:00, pe Stadionul “Nada Florilor” din Fălticeni se va desfăşura meciul de fotbal OLD BOYS (’80-’90), între echipele Foresta Fălticeni şi C.S.M. Suceava. La ora 18:00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, Trupa Karaoke Still va susţine un spectacol, urmat, la ora 20:00, de evoluţia artistei Paola şi a trupelor, „Akcent” şi „Spitalul de Urgenţă”.

 

Artişti şi formaţii locale, pe scena din Piaţa „Nada Florilor”

Zilele Fălticeniului se încheie duminică, 22 iulie, când este programat, cu începere de la ora 18:00, pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, spectacolul Trupei Karaoke Still. La ora 20:00, tot pe scena din Piaţa “Nada Florilor”, va avea loc spectacolul susţinut de formaţii şi artişti din municipiul Fălticeni: Grupul Vocal „Balada”, condus de profesoara interpret Maria Tanasă (între orele 20:00 – 21:30), Formaţia „Torent” (între orele 21:30 – 22:00), K-lypso, New Dance, Dancers Forever, instructor Vasile Pop, Step by Step, Energy Junior, instructor Ecaterina Moldovanu (între orele 22:00 – 23:00), spectacole urmate de un foc de artificii.

Pe toată durata Zilelor Municipiului Fălticeni, pe aleea pietonală, va avea loc Târgul meşterilor populari.

Organizatorii evenimentului sunt Primăria Municipiului Fălticeni - Consiliul Local Fălticeni, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Poliţia Municipiului Fălticeni, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Parohia „Sfântul Ilie”, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu, Colegiul Agricol, Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacole, târgul meşterilor, procesiune religioasă, la Zilele Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 1322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Spectacole, târgul meşterilor, procesiune religioasă, la Zilele Fălticeniului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei