Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2012 - Anul XVII, nr. 164 (5069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foarte grav

Răfuială cu iz politic, transformată în act mafiot: l-a lovit în plin cu maşina pe rival

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia anchetează un incident deosebit de grav petrecut duminică după-amiază în comuna Moara, acolo unde un tânăr în vârstă de 27 de ani a fost lovit în plin de o Dacie, în timpul unui scandal izbucnit în faţa unui bar din localitate. Martorii audiaţi de poliţie au descris intenţia clară a şoferului de a-l lovi pe tânărul de 27 de ani, deocamdată fiind întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală.

De cealaltă parte, şoferul, un bărbat de 63 de ani, consilier local, neagă intenţia de a-l lovi pe tânăr şi invocă un accident rutier.

 

A accelerat, l-a ocolit pe fratele său şi l-a izbit violent pe tânărul de 27 de ani, proiectându-l pe terasa unui bar

Conform anchetei poliţiei, duminică, în jurul orei 16.00, Gheorghe Turineac, în vârstă de 27 de ani, din Moara, aflat sub influenţa alcoolului, s-a luat la ceartă cu Vasile Turenschi, legat de o serie de divergenţe mai vechi, al doilea lovindu-l pe primul cu o piatră în cap. Sub ochii mai multor martori de la un bar din apropiere, în zonă a ajuns o Dacia 1310, condusă de Ioan Turenschi, în vârstă de 63 de ani, fratele lui Vasile Turenschi.

 

Au urmat scene ca în filmele cu mafioţi.

Conform anchetei poliţiei, în baza audierii martorilor, „şoferul a oprit autoturismul, sesizând cearta dintre cei doi, şi, fără să coboare din maşină, a purtat la rândul său discuţii în contradictoriu cu Gheorghe Turineac, după care a pornit autoturismul, a rulat circa 100 metri şi imediat a întors în direcţia în care se aflau cei doi. Astfel, rulând cu viteză şi accelerând, suspectul a efectuat o manevră de ocolire a fratelui său, care se afla pe mijlocul drumului, după care a pătruns pe sensul opus, unde l-a acroşat frontal pe tânărul de 27 de ani, care se afla pe marginea drumului. În urma impactului victima a fost proiectată peste un  gard, căzând pe terasa barului din apropiere, iar autoturismul a ieşit în afara părţii carosabile în partea stângă a direcţiei sale de deplasare”.

 

Traumatism cranian şi plăgi profunde la faţă şi limbă

Gheorghe Turineac a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava. Primul diagnostic pus de medici este: traumatism cranio-cerebral, plagă contuză faţă, plagă profundă în regiunea limbii, puternică halenă alcoolică.

Medicii au estimat preliminar că viaţa nu i-a fost pusă în pericol. Tânărul de 27 de ani are practic faţa desfigurată, necesitând numeroase copci. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale ce-i vor fi necesare victimei, poliţiştii urmează să stabilească încadrarea juridică a faptei.

Bărbatul de 63 de ani acuzat că l-a lovit intenţionat cu maşina pe tânărul de 27 de ani a negat intenţia. El a declarat că a tras de volan pentru a-l evita pe fratele său şi nu şi-a mai putut controla maşina. Martorii audiaţi de poliţie până acum îl contrazic însă.

Ioan Turenschi a fost verificat cu etilotestul de poliţie, la puţin timp după incident, rezultând că nu a băut.

 

Orest Onofrei: „Îndemn oamenii să nu mai ducă tensiunile de campanie şi după, mai ales că mai urmează şi alte campanii electorale”

În Moara, conflictul dintre cei doi este binecunoscut, plecând de la ultima campanie electorală pentru alegerile locale. Ioan Turenschi a candidat la un post de consilier local, pe care l-a şi obţinut, ca independent, în timp ce tânărul ajuns la spital a fost implicat direct, ca susţinător principal, în campania fostului şi actualului primar, Constantin Prodaniuc.

Referitor la acest caz, senatorul PDL Orest Onofrei a ţinut să-şi exprime îngrijorarea faţă de actele de violenţă la care s-a putut ajunge.

„Îndemn oamenii să nu mai ducă tensiunile de campanie şi după, mai ales că mai urmează şi alte campanii electorale în acest an. Sunt convins că poliţia îşi va face treaba în acest caz şi sperăm ca astfel de incidente regretabile să nu se mai repete”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răfuială cu iz politic, transformată în act mafiot: l-a lovit în plin cu maşina pe rival.
 Vizualizări articol: 770 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Răfuială cu iz politic, transformată în act mafiot: l-a lovit în plin cu maşina pe rival3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei