Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2012 - Anul XVII, nr. 164 (5069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Organizare

Peste o mie de suceveni vor merge la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o mie de membri PSD, PNL, PC, precum şi simpatizanţi ai celor trei formaţiuni politice vor participa sâmbătă, 21 iulie a.c., la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care a arătat că la acest miting vor fi prezenţi membri ai celor trei partide şi persoane din toată regiunea Moldovei care susţin demiterea lui Traian Băsescu. Cătălin Nechifor a făcut un apel la suceveni să participe la referendumul din data de 29 iulie pentru demiterea preşedintelui României Traian Băsescu, precizând că îşi doreşte ca la Suceava să fie o prezenţă la vot de cel puţin 56%, cât a fost şi la alegerile locale de anul acesta.

„Pentru judeţul Suceava vreau să spun că, având în vedere că s-a făcut schimbarea la nivel de Consiliu Judeţean, că avem un Guvern USL condus de Victor Ponta, cred că soluţia corectă pe 29 iulie trebuie să fie un vot masiv în primul rând ca participare, dar şi ca răspuns DA la întrebarea de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Asta ar însemna pentru noi foarte mult. Suntem deja foarte responsabilizaţi de ceea ce a însemnat votul din 10 iulie, însă avem nevoie de încă o mână de ajutor din partea sucevenilor. Şi o spun foarte deschis: ajutaţi şi în acest moment. Este foarte important să dăm un parcurs de stabilitate şi la Suceava”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a arătat că România are nevoie în momentul de faţă de preşedinte responsabil, care să înţeleagă clar că fiecare cetăţean are drepturi egale, şi care „să nu fie conflictual, aşa cum este Traian Băsescu”. Liderul PSD Suceava a subliniat că în momentul de faţă în România există o disfuncţionalitate, în sensul că Traian Băsescu este după gard, în timp ce Guvernul condus de Victor Ponta „este înăuntru, în curtea românească”.

„Traian Băsescu este undeva în afară şi critică din toate poziţiile, de parcă domnia sa nu a fost nici o secundă în România în această perioadă”, a precizat Nechifor. El a mai spus că după referendumul din data de 29 iulie este extrem de important ca mesajul pe care îl dă România să fie unul clar şi categoric, astfel încât să nu mai existe dubii legate de prezenţa la urne. „Trebuie să fie un să fie un mesaj clar pentru orice preşedinte al României de acum înainte că în situaţii limită nu te poţi juca cu poporul, că fiecare preşedinte de acum înainte trebuie să-şi înţeleagă rolul constituţional”, a afirmat preşedintele PSD Suceava.

 

Nechifor: Traian Băsescu nu a fost niciodată preşedintele românilor

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a subliniat că Traian Băsescu nu a fost niciodată preşedintele românilor. El a arătat că Traian Băsescu a fost preşedinte doar pentru PDL şi pentru cei din Partidul Popular European (PPE).

„Indiferent dacă vrem sau nu, structura politică la nivel european se schimbă. Chiar dacă în acest moment dominaţia în Comisia Europeană există pe latura de dreapta a PPE şi există mai mulţi comisari europeni care sunt afiliaţi acestui PPE, trebuie să înţelegem că Europa este a naţiunilor şi a cetăţenilor”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că Traian Băsescu încearcă să inducă în eroare forurile europene, declarând că modificările făcute pentru schimbarea Avocatului Poporului şi a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului sunt neconstituţionale, deşi acestea au primit aviz favorabil din partea Curţii Constituţionale.

„Nu în ultimul rând, trebuie spus că Traian Băsescu a afirmat din nou ceea ce a spus şi în trecut. El a spus explicit că dacă ar fi nevoie ar lua din nou măsurile legate de tăierea pensiilor şi a salariilor. Asta în condiţiile în care Guvernul condus de Victor Ponta a demonstrat că prin măsuri şi soluţii corecte a reuşit să crească cu 8% salariile într-o primă tranşă, şi va urma şi o a doua tranşă tot de 8% în iarnă. De asemenea, tot printr-o decizie a Guvernului Ponta, pensionarii nu mai plătesc CAS-ul de 5,5%”, a spus Cătălin Nechifor, care a mai adăugat că în momentul de faţă România se află la o „intersecţie majoră între un drum care merge înainte, spre viitorul nostru european şi românesc, şi un drum înapoi, mersul în spate, către o altfel de noţiune a statului şi cu Traian Băsescu ca preşedinte jucător sau cum o fi el”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de suceveni vor merge la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.48/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 21 voturi
Peste o mie de suceveni vor merge la mitingul anti-Băsescu de la Iaşi4.5521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DOSARUL TERENUL trimis de
(17 iul 2012, 12:26:25
. La 9 august 2000, Traian Băsescu şi Costel Căşuneanu au cumpărat, de la acelaşi proprietar, câte un teren de 3700 mp, în Aleea Privighetorilor, lângă Grădina Zoologică, încă de atunci una dintre cele mai scumpe zone ale Bucureştiului. Preţul pieţei era de până la 200 euro mp. Traian Băsescu plăteşte însă doar 13 dolari mp.Mai exact, potrivit contractului, 1.483.244.000 lei, echivalentul a 50.000 de dolari, pe care vânzatorul îi primeşte “în întregime la data autentificării contractului”, după cum se arată în actul de vânzare-cumpărare. În paralel, în aceeaşi zi, Căşuneanu plăteşte aceluiaşi proprietar, pentru aceeaşi suprafaţă, cinci miliarde de lei vechi.
Doi ani mai târziu, la 14 octombrie 2002, Traian Băsescu vinde acest teren de cinci ori mai scump decât l-a cumpărat, chiar dacă preţul zonei nu crescuse de tot atâtea ori. Cumpărătoarea care îi dă 12 miliarde de lei vechi, echivalentul a 361.540 USD, este o anume Gabriela Blaj, din Oituz, localitatea de baştină a lui Căşuneanu.
Informaţii “pe surse” arătau că doamna Blaj este cumnata domnului Căşuneanu. Traian Băsescu a susţinut însă că nu ştie cine e.
"Terenul a fost cumpărat de o doamnă, Gabriela Blaj, habar nu am cine este. Eu am rezolvat problema prin notar", declara el pentru Adevărul. Banii obţinuţi astfel sunt folosiţi de Traian Băsescu pentru a justifica cumpărarea vilei din Otopeni (Bucureşti Ploieşti 137 B), contra a 280 000 de dolari.
La 21 octombrie, Traian Băsescu cumpără vila, iar alte trei săptămâni mai târziu o donează fiicei sale Ioana, pentru ca în februarie 2003, în calitate de primar, să îşi aloce singur casa din Mihăileanu.
1.1  RE: DOSARUL TERENUL trimis de
(19 iul 2012, 17:55:21
stimate radumamii
cred ca ne iei de prosti cu linia asta de argumentare. Iti demostrez matematic ca ai spus prostii, sper ca USL-istii sa plateasca tipi rationali nu hahalere care nu stiu sa numere.
In 2000 pretul pietei era de 200 / mp si Base a dat 13/mp rezulta o subevaluare de peste 15 ori. Completezi apoi ca un alt individ a cumparat un teren tot subevaluat dar de numai 5 ori in aceeasi perioada.In momentul asta tu ai demonstrat fara sa vrei ca in cel mai bun caz ca subevaluarea nu a fost de 15 ori ci de 5 ori. Deci imi dai voie sa ma indoiesc de modul in care gandesti. Mai departe. Peste doi ani Base vinde terenul de 5 ori mai scump chiar daca pretul zonei nu crescuse de atatea ori. Ce vrei sa demonstrezi , ca ar tb sa fie un teren in Bucuresti care are 1000 euro/mp? . Iti spun eu ca nu este..spor la argumentat..si apropo si eu am cumparat un apartament care in 2003 valora 17.500 euro iar in 2005 valora 50.000 euro iar in 2007 sfarsit 80.000-dupa aia s-a dus totul in jos.....asa ca paraseste-ne.....
2.   Teza de doctorat a lui Ponta NU ESTE UN PLAGIAT! trimis de
(17 iul 2012, 12:49:58
Consiliul Naţional de Etică a dat verdictul cu privire la teza de doctoral a lui Victor Ponta. Potrivit Comisiei, lucrarea NU ESTE UN PLAGIAT.
2.1  RE: Teza de doctorat a lui Ponta NU ESTE UN PLAGIAT! trimis de
(19 iul 2012, 18:03:38
esti de serviciu vad
pentru cine a fost intr-o universitate si cunoaste profesori stie adevarul: nu exista prof univ. in romania care sa acopere ce a facut Ponta; cine are o cariera de zeci de ani in univ nu va participa la asa ceva...poate niste politruci care n-au respect fata de ei. Iar tu Radumamii nu ai respect deloc fata de tine. vede orice copil ca sunt doua pagini identice....nici macar ghilimele......un copy paste ordinar.......Asata imi spune cine esti : un licean care a copiat de la colegul de banca; un student care a trecut examanele cu punga de cafea sau copiind referate de pe net.....si in consecinta un individ care s-a dus la sediu unui partid politic sa castige o bucata de paine ptr ca nu a fost bun sa-si castiga un loc de munca pe piata libera....sfat: ataca teme pozitive nu prostii si lauda-i pe ai tai; ex: plata TVA la incasarea facturii--e un lucru bun ptr firme chiar daca incasarile la bugetul de stat nu vor fi deloc grozave....
3.   Comentariu trimis de
(17 iul 2012, 14:53:58
cam putin doar 1000 dar este explicabil .la saracia care este in judet oamenii nu/si permit plimbari.sunt sigur ca sucevenii se vor revansa prin prezenta masiva la referendum unde se stie clar ca vor spune DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
4.   Vrajeala radumamii trimis de
(17 iul 2012, 19:30:22
Vrajeala radumamii, vrajeala..........din Suceava nu stiu daca vor fi vreo150-200 persoane si alea daca le platiti! Am observat de ceva vreme ca monitorul asta merge dupa cum bate vintul................schimbar de bine USL sus scriem la fel!
Nu te-ai mirat ca numai tru. abcdar....si mai era unul a-ti ramas sa postati, nu va simtiti stingheri asa????
5.   Mama ei!!!!!!!!!!!!! trimis de
(17 iul 2012, 19:31:42
tu-i mama ei de cenzura!!!!!!!! Ia uite ce a iesit!!!!!!! frumos va sta!
6.   Constiinta trimis de
(18 iul 2012, 03:41:41
Cine este roman si are un pic de constiinta - voteaza NU. Cei care sunt tradatori voteaza DA.
7.   Constiinta trimis de
(18 iul 2012, 07:22:10
Romanii au ales din iarna sa-l dea jos pe dictator.Mitingurile contra lui Basescu au durat doua luni(inclusiv in Suceava)iar in piata Universitatii in fiecare zi.Dupa ce s-a intamplat la Bruxelles tradatori de neam si tara sunt Basescu,Macovei,Blaga,toti cei de la ICR.Asa o denigrare facuta de romani la adresa tarii(lovitura de stat,arestarea judecatorilor curtii constitutionale)nu s-a intamplat nici cand marea poarta era la Istambul nu la Bruxelles.
7.1  RE: Constiinta trimis de
(20 iul 2012, 09:22:24
FACEBOOK !
8.   Comentariu trimis de
(18 iul 2012, 15:26:24
Romanii vor fi manati de propria lor constiinta si vor iesi nu o mie doua mii ci zece mii !!
9.   Comentariu trimis de
(18 iul 2012, 16:39:01
Stim ce vrem..Vrem o tara in care dreptatea sa fie punctul nostru forte. Sa nu mai fim aratati cu degetu...Romanii sufera in tacere, nu le a fost data sansa sa vorbeasca, sa si arate durerile si nevoile.
Pe 29 este sansa lor...
cei care vor spune DA.......sunt adevaratii romani!!!!!
10.   Mda trimis de
(18 iul 2012, 17:11:19
eu de exemplu am sa pun stampila pe NU...psd din 1990 pana in 2004 au vandut tot ce au putut..si acuma de unde sa avem o tara prospera...au vandut PETROMul...Eon...tot ce au putut..asa ca JOS USL
11.   Ciolanarii trimis de
(19 iul 2012, 10:02:23
Este destul sa va uitati la listele cu alesii locali, pardon (CIOLANARII LOCALI) si veti sti ce sa votati pe 29.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei