Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri grele

Tinerii jandarmi, trimişi forţat în vacanţă cel puţin şase luni de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 148 de absolvenţi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au susţinut săptămâna trecut examenele de absolvire, însă, din păcate, repartizarea lor pe posturi a fost amânată cel puţin pentru jumătate de an. Practic, tinerii absolvenţi sunt nevoiţi să intre într-un soi de şomaj fără plată, repetându-se situaţia absolvenţilor din 2011, care au trebuit să aştepte un an de zile pentru a primi un post.

 

Au aflat în timpul examenului că nu primesc posturi

Cei 137 de băieţi şi 11 fete care au absolvit în acest an Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au susţinut, în perioada 25-28 iunie, proba practică, scrisă şi orală din cadrul examenului de absolvire. Surprinzător pentru toată lumea, chiar pe parcursul examenului, pe 27 iunie, Guvernul României a adoptat „Ordonanţa de Urgenţă pentru stabilirea unor măsuri privind organizarea absolvenţilor promoţiilor 2012 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională”.

Prin această ordonanţă s-a stabilit că acordarea gradelor profesionale şi numirea în funcţii se realizează începând cu data de 1 decembrie 2012. Aşadar, tinerii sunt nevoiţi să aştepte un post până de decembrie. Situaţia este valabilă pentru toate şcolile care au pregătit viitori jandarmi, poliţişti sau militari.

 

Liberi să se angajeze în alte domenii

Ordonanţa de urgenţă mai stipulează un aspect important. Absolvenţii care îşi găsesc un loc de muncă în alt domeniu pot solicita încetarea raporturilor juridice cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), fiind exoneraţi de la plata cheltuielilor prevăzute de contractele pe care le-au semnat atunci când au început o şcoală militară. Aşadar, cine vrea este liber să plece fără nici o obligaţie, această situaţie spunând multe despre criza din sistem şi de importanţa care se mai acordă tinerilor absolvenţi de şcoli militare.

Căpitanul Irina Airinei, purtător de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, a precizat că până la atribuirea posturilor absolvenţii sunt oficial în vacanţă.

 

Şcoala din Fălticeni are în acest an o promoţie formată din doar 50 de elevi

Conform unor surse, nici la 1 decembrie nu vor fi repartizaţi toţi tinerii, criza din structurile MAI afectând cel mai mult absolvenţii.

Practic, absolvenţii promoţiei 2012 sunt puşi în situaţia celor din 2011, care au fost repartizaţi pe posturi abia după un an de zile.

145 de tineri care au terminat anul trecut Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost repartizaţi pe un post abia la mijlocul lunii trecute, la aproximativ un an după ce au terminat perioada de şcolarizare.

De altfel, din cauza drasticelor reduceri bugetare, pentru acest an cifra de şcolarizare a Şcolii Militare de Subofiţeri Fălticeni cuprinde doar 50 de locuri (45 de bărbaţi şi cinci femei), faţă de 150 în anii precedenţi.

În momentul de faţă în ţară există doar două şcoli militare care pregătesc subofiţeri jandarmi, cea de la Fălticeni şi una la Drăgăşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii jandarmi, trimişi forţat în vacanţă cel puţin şase luni de zile.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tinerii jandarmi, trimişi forţat în vacanţă cel puţin şase luni de zile5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei