Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dispărut

A fugit în Anglia înainte ca poliţia să descindă la el acasă, pentru trafic de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre suspecţii acuzaţi de contrabandă în cazul grupării care a abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări pe un deal din satul Iedu, comuna Cârlibaba, a dispărut de la domiciliu înainte de a fi organizate percheziţii la domiciliu său. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, acesta a fugit în străinătate, cel mai probabil în Anglia.

Joia trecută, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, sprijiniţi de „cagulişti” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au descins la domiciliile a cinci suspecţi de contrabandă, fiind vizată şi locuinţa lui Ionel Ieşan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Rădăuţi. Acesta nu a fost de găsit la domiciliu, poliţiştii găsindu-l doar pe tatăl său. Din locuinţa lui Ionel Ieşan anchetatorii au ridicat 11.250 de euro, bani care ar proveni din activităţi ilicite. Nici urmă însă de tânărul de 25 de ani, care a „mirosit” probabil din timp că poliţiştii sunt pe urmele sale şi ar putea fi săltat.

Ceilalţi patru suspecţi au fost ridicaţi în baza unor mandate de aducere şi duşi pentru audieri la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, ofiţerii de aici fiind cei care s-au ocupat de anchetă.

 

Florin Ţugui, alias Kempes, veche cunoştinţă a poliţiştilor

S-a stabilit preliminar că principalii pioni în reţeaua de contrabandă ar fi Florin Ţugui, în vârstă de 28 de ani, Nicolae Pîrghie, în vârstă de 23 de ani, ambii din comuna Vicovu de Jos, şi Ionel Ieşan, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Rădăuţi. Primii doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în timp ce pentru al treilea a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

Florin Ţugui, în vârstă de 28 de ani, provine dintr-o familie cu vechi state infracţionale, printre altele fratele său mai mare, Valentin Vasile, fiind arestat pentru că a aruncat în aer bancomate şi a comis furturi şi un jaf armat în Germania. Şi Florin Ţugui a fost pus sub acuzare pentru fapte de furt sau infracţiuni rutiere, comise în străinătate, dar şi în România. Cei trei fraţi Ţugui sunt cunoscuţi în mediul interlop ca fraţii Kempes.

 

Urmăriţi de poliţie, au abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări

Descinderile împotriva membrilor acestei grupări au avut loc după ce, pe 13 iunie, poliţiştii au încercat să tragă pe dreapta două autoturisme înmatriculate în străinătate, care se deplasau pe DC 68 Cârlibaba - Izvoarele Sucevei, însă şoferii au refuzat să oprească la semnalele agenţilor din trafic. 

Urmăriţi de poliţie, cei doi şoferi au gonit câţiva kilometri, până într-o zonă izolată, unde şi-au abandonat maşinile în curtea unei gospodării părăsite. Poliţiştii au reuşit să identifice cele două maşini, un Audi A6 şi un Volvo, într-o curte aparţinând unui localnic. În zonă, la câteva sute de metri distanţă, au mai fost găsite încă două maşini abandonate, respectiv un VW Golf 3 şi un Mitsubishi Pajero. În total, contrabandiştii fugari au abandonat patru maşini şi 20.000 de pachete de ţigări de contrabandă. Ţigările au fost evaluate la 40.000 de euro.

Conform informaţiilor poliţiştilor, în zona unde au fost abandonate maşinile era depozit intermediar, de unde ţigările erau preluate pentru diferite rute. După ce fugarii au abandonat în grabă cele patru maşini, mai multe documente şi ţigările, poliţiştii au adunat probe împotriva membrilor grupării, iar joi, pe 28 iunie, au fost obţinute mandatele de aducere în baza cărora s-au efectuat percheziţii domiciliare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fugit în Anglia înainte ca poliţia să descindă la el acasă, pentru trafic de ţigări.
 Vizualizări articol: 1147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
A fugit în Anglia înainte ca poliţia să descindă la el acasă, pentru trafic de ţigări1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La Londra trimis de
( 5 iul 2012, 01:28:27
s-a dus cu tot cu acciză

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei