Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iul 2012 - Anul XVII, nr. 152 (5057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Poiana Stampei

A V-a ediţie a Festivalului Internaţional “Flori de pe Dorna”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Poiana Stampei a definitivat programul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Naţional “Flori de pe Dorna” şi a celei de-a XIII-a ediţii a Serbării Câmpeneşti “Întâlnire cu fiii satului”.

Vineri, 27 iulie 2012, începând cu ora 12.00, va avea loc primirea turiştilor şi a invitaţilor la cele două manifestări, jurizarea de un juriu format din specialişti în peisagistică, reprezentanţi ai ANTREC şi ai administraţiei locale a grădinilor cu flori şi a grădinilor cu legume şi vernisajul unei expoziţii cu flori de câmp, flori de gradină şi aranjamente florale.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 28 iulie, în sala de festivităţi a Primăriei Poiana Stampei şi va fi urmată de vernisajul unei expoziţii-concurs, având ca temă “Gastronomia din Ţara Dornelor”, şi un simpozion având ca temă dezvoltarea turismului în această localitate şi punerea în valoare a rezervaţiilor naturale Tinovul Mare, "o tundră" de tip siberian, şi Turbăria, singura rezervaţie de turbă roşie din Europa.

Pentru iubitorii sportului vor fi organizate concursuri  de atletism, ciclism, volei, tenis de masă, iar cei care doresc să plutească, o pot face sub supravegherea Serviciului Salvamont Vatra Dornei în cadrul curselor de river rafting pe râul Dorna.

 

Oaspeţi din Ucraina, Republica Moldova şi Polonia

Aşa cum am aflat de la Petrică Chiforescu, directorul Casei de Cultură Poiana Stampei, programul zilei de duminică, 29 iulie, va începe cu oficierea, de către un sobor de preoţi, a Sfintei Liturghii la biserica din Poiana Stampei. La ora 12.30, în centrul comunei va avea loc o paradă militară, urmată de parada portului popular, parada călăreţilor şi căruţelor. Va urma o slujbă religioasă oficiată la monumentul eroilor, în cadrul căreia vor fi cinstiţi eroii locali care s-au jertfit pentru identitatea noastră naţională. Întâlnirea cu fiii satului, masa câmpenească, spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric “Poieniţa”, Grupul vocal “Flori de pe Dorna” şi ansambluri folclorice din judeţul Suceava şi din judeţele vecine şi Balul Festivalului sunt alte puncte de atracţie ale zilei de duminică. Anul acesta, invitaţii de onoare ai Festivalului Internaţional “Flori de pe Dorna” sunt ansambluri folclorice şi solişti din Ucraina, Moldova şi Polonia.

După spectacolul folcloric, în jurul focului de tabără, va avea loc Hora Satului până aproape de miezul nopţii.

Organizatorii manifestărilor din acest an sunt Primăria şi Consiliul Local Poiana Stampei, ANTREC Bucovina, Asociaţia “Vechea Bucovină”, Asociaţia “Roua Cerului”, Şcoala din Poiana Stampei, cu sprijinul sponsorilor locali şi din alte localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A V-a ediţie a Festivalului Internaţional “Flori de pe Dorna”.
 Vizualizări articol: 825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
A V-a ediţie a Festivalului Internaţional “Flori de pe Dorna”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei