Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 mai 2012 - Anul XVII, nr. 113 (5018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verdict judecători

Paturi „rezervate” în arestul poliţiei, în dosarul minorelor traficate în bordeluri din Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Tribunalului Suceava au decis, miercuri seară, să emită mandate de arestare preventivă în lipsă pe numele a patru dintre cei cinci indivizi pe care procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism îi vor după gratii în dosarul minorelor traficate în bordeluri din Germania.

Magistraţii le-au pregătit astfel locuri în celulele de la subsolul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava fraţilor Gheorghe Pleşca (33 de ani), zis „Ghiţă”, şi Vasile Cătălin Pleşca (21 de ani), din comuna Dorneşti, precum şi consăteanului lor, Florin Ciprian Marcu (25 de ani), zis „Bibi”. Un pat după gratiile arestului poliţiei i s-a „rezervat” şi lui Constantin Puiu Dumitrache (38 de ani), din comuna nemţeană Bodeşti, şi el suspect în acelaşi dosar.

Procurorii DIICOT au propus şi un al cincilea mandat de arestare în lipsă, pe numele lui Cristian Gheorghe Filipciuc (35 de ani), alias „Fila”, din municipiul Suceava, însă cererea a fost disjunsă şi se va judeca în perioada următoare, întrucât există date că respectivul ar fi încarcerat într-o închisoare din Torino –Italia, urmând a primi un răspuns cert prin Interpol.

„Fila”, de altfel, are loc pregătit deja şi în penitenciar, tânărul figurând şi pe lista urmăriţilor general, după ce spre sfârşitul anului trecut a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru introducere în ţară de droguri de mare risc.

Cristian Gheorghe Filipciuc a fost găsit vinovat de judecători în dosarul tinereilor prinşi în vara lui 2009 în parcarea Iulius Mall Suceava în timp ce încercau să vândă cele 1.950 de grame de heroină contra sumei de 17.000 de euro.

 

Duse în „luna de miere” la bordel

Toţi cei cinci suspecţi, despre care există date certe că nu s-ar afla în România, sunt acuzaţi de procurorii DIICOT de trafic de minori, proxenetism şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
În acelaşi dosar a fost arestat deja, săptămâna trecută, un alt tânăr, Cristian Irimiciuc, în vârstă de 34 de ani, alias „Bambulea”, din comuna Ipoteşti.

Pe lista învinuiţilor apare şi un anume George Zlotar (fost Cega), zis „Gicuţă”, de 32 de ani, din comuna Dorneşti, căruia judecătorii i-au interzis să părăsească localitatea de domiciliu.

Potrivit unui comunicat al anchetatorilor, suspecţii din acest dosar sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare care a racolat şi obligat patru tinere, dintre care trei minore, să se prostitueze, o parte dintre victime fiind prostite de proxeneţi care, chipurile, s-au îndrăgostit de ele şi vroiau să le ia de neveste.

Tinerele prostituate au fost obligate să întreţină relaţii sexuale contra cost în unităţi de cazare din municipiul Suceava şi împrejurimi, iar ulterior au fost traficate, în bordeluri din Germania, în cazul victimelor minore, şi Spania, în cazul unei tinere majore.

În timpul investigaţiilor, anchetatorii au aflat că în bordelurile din Germania sunt şi alte prostituate românce, multe traficate de aceeaşi grupare.

 

„Tariful era de 30 de euro pentru zece minute şi 150 de euro pentru o oră”

Una dintre victime, scriam în ediţiile precedente ale Monitorului, a fost o minoră în vârstă de 15, din Liteni, care a fost mutată de la un bordel în altul, în localitatea germană Sidelfinghen, de lângă Stuttgart.

A ajuns în Germania dusă de către Gheorghe Pleşca, care, pentru a o trece graniţa, i-a falsificat cartea de identitate, fiind schimbat anul naşterii, astfel încât minora să aibă 20 de ani. „Ghiţă” i-a spus că e îndrăgostit de ea, că el munceşte în Germania şi câştigă bine şi că o vrea alături de el în străinătate.

Macazul s-a schimbat în Germania, când, odată ajunsă acolo, minora a înţeles ce vroia iubitul de la ea, fiind dată pe mâna altei prostituate românce.

I-au cumpărat o costumaţie sexy şi au dus-o într-un bordel, unde proxeneţii i-au închiriat o cameră cu 130 de euro pe zi.

“Mi-au explicat că trebuie să stau în faţa uşii camerei şi să aştept clienţii. Tariful era de 30 de euro pentru zece minute, 50 de euro pentru 20 de minute, 80 de euro pentru 30 de minute şi 150 de euro pentru o oră. (...) (Din calculele mele, scăzând chiria pentru camere, am <câştigat> aproximativ 73.000 de euro”, se arată în declaraţiile date ulterior de minoră în faţa procurorilor DIICOT.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paturi „rezervate” în arestul poliţiei, în dosarul minorelor traficate în bordeluri din Germania.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Paturi „rezervate” în arestul poliţiei, în dosarul minorelor traficate în bordeluri din Germania5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(23 mai 2012, 15:46:35
Dar de ce domnisoara din liteni nu spune ca inainte de a cunoaste pe toti acesti tineri mergea de capu ei pe combinatii si daca a fost plecata cu tineri astia a stiut la ce pleaca proasta aia da declarati ca sa scape ea basma curata dar nu se gandeste ca distruge familii poate raman si copii fara tata din cauza ei. Asta din cauza parintilor ca nu au stiut so educe si so tina langa ei "poi daca esti copil de 15 ani ce cauti noptile pe afara cauti p..."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei