Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2012 - Anul XVII, nr. 110 (5015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiuni

„Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”, timp de o săptămână, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a doua ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (SNV) se va desfăşura, la Suceava, în perioada 14-22 mai, sub deviza „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”.

Seria de evenimente dedicate Săptămânii Naţionale a Voluntariatului este rezultatul parteneriatelor dintre ONG-urile şi instituţiile din Suceava: Centrul de Voluntariat CEM „Origini Verzi”, CENRES,  AREAS, Kult-Art, Clubul „Împreună”, Intercoolt, GIRB, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi”, Civitas Solis, Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi şi Şcoala cu Clasele I-VIII din Hânţeşti.

 

„Biblioteca Vie”

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din Judeţul Suceava – INTERCOOLT organizează„Biblioteca Vie” la Suceava, astăzi, la City Gallery (Shopping City Suceava), între orele 14:00 – 18:00,

De această dată, „cărţile” sunt suceveni cu o amplă experienţă în voluntariat cu caracter intercultural. Prin„Biblioteca Vie” organizatorii îşi propun să promoveze şi să clarifice conceptele de voluntariat şi interculturalitate. Sloganul acestui eveniment este „Citeşte un voluntar în Biblioteca Vie!”.

Miercuri, 16 mai, Săptămâna Naţională a Voluntariatului continuă la Suceava cu o activitate caritabilă de colectare de alimente şi pregătirea mesei pentru bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi, “Să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi”, organizator Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuţi, şi cu acţiunea “flash-mob”, organizată de GIRB Suceava. Un grup de peste 25 de voluntari vor realiza un flash-mob în parcul de lângă biserica catolică din Suceava, între orele 12.00 şi 13.00.

 

„Să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi”

Joi, 17 mai, sunt programate acţiunile: “Să nu-i uităm pe cei mai trişti ca noi”, care constă într-un spectacol umanitar pentru bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi (organizator Colegiul “Andronic Motrescu”) şi un seminar de informare despre voluntariat şi serviciul european de voluntariat, la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, între orele 10.00-11.00, organizat de Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS).

Ziua de vineri continuă cu acţiunea “Dăruind un zâmbet primeşti mai multe” - spectacol de pantomimă şi jocuri recreative, la Grădiniţa de copii din Calafindeşti (organizator Colegiul “Andronic Motrescu” din Rădăuţi), cursul “Dezvoltare personală şi leadership”, organizat de Asociaţia “Civitas Solis”. Tematica cursului este „Adevărul din noi, Realitatea alternativă, Vocaţie şi Ledership”. Cursul va avea loc la Palatul Copiilor Suceava, între orele 10.00-16.00. Sâmbătă şi duminica, sub genericul “Fii fair play!”, Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi va organiza un turneu de fotbal cu liceele din Suceava, pentru a sărbători SNV. Se vor desfăşura mai multe competiţii între liceele din Suceava. Locaţia aleasă este Iulius Mall Suceava, între orele 10.00-18.00.

 

Recital extraordinar de flaut şi pian, la Colegiul de Artă Suceava

Pe 21 mai, acţiunile din Săptămâna Naţională a Voluntariatului continuă cu recitalul extraordinar de flaut şi pian (Turneul Naţional „Paris”), organizat de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” şi Asociaţia Kult-Art, de la ora 18.30, în sala Auditorium a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”. Intrarea este liberă. Marţi, 22 mai, este programată închiderea SNV la Suceava, cu un seminar internaţional finanţat prin Programul European Grundtvig, în cadrul proiectului „Social Skills and Competences: Training in Partnership” (SSCTIP). Organizatorul seminarului este CENRES Suceava. Acţiunea va avea loc la ora 9.00, la Pensiunea Bicom. Alina Stredie, PR Manager Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava, ne-a spus că „toate activităţile desfăşurate în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului au rolul de a evidenţia importanţa voluntariatului în cadrul societăţii. Prin aceste evenimente dorim să atragem atenţia asupra activităţilor pe care le desfăşurăm, precum şi să impulsionăm tinerii să se implice în acţiuni de voluntariat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”, timp de o săptămână, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1044 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”, timp de o săptămână, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NIGHT MUSIC - Festival antiviolenţă IV trimis de
(15 mai 2012, 11:51:42
Şi Asociaţia "Youth Can Do It" vă invită vineri 18 mai 2012 ora 20 în Strikers Club din Iulius Mall Suceava la concursul de DJ "Night Music", unde 15 tineri DJ ne vor arăta cum se mixează pe muzica electronică, iar semifinaliştii Românii Au Talent 2012 - trupa Keep The Vibe Alive din Galaţi vor demonstra cum se dansează pe această muzică. Intrarea este liberăbig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei