Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2012 - Anul XVII, nr. 110 (5015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Bucuria copiilor

Loc de joacă de 85.000 de lei, inaugurat ieri în Burdujeni, lângă Sc. Gen. Nr. 10

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Copiii din cartierul sucevean Burdujeni au la dispoziţie, începând de ieri, un nou loc de joacă, modern, situat în imediata apropiere a Şcolii Generale Nr. 10.

Locul de joacă a fost amenajat de firma de salubrizare Rosal, conform contractului semnat cu Primăria Suceava, prin care anual se obligă să dea în folosinţă un spaţiu modern de joacă pentru copii.

Locaţia acestui nou loc de joacă a fost stabilită de Primăria Suceava, împreună cu Asociaţia de proprietari 50, din cartierul Cuza Vodă I, după cum a precizat primarul Ion Lungu.

“Acest loc de joacă este realizat conform contractului de salubrizare pe care îl avem cu cei de la Rosal, care au amenajat până acum şapte locuri de joacă. Primăria Suceava a amenajat 20 de locuri de joacă în afara celor amenajate de Rosal. Practic, jumătate dintre locurile de joacă din Suceava sunt modernizate şi intenţionăm ca în perioada următoare să le modernizăm pe toate, pentru ca toţi copiii să beneficieze de locuri de joacă moderne şi sigure”, a explicat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Bucuria copiilor de a avea un nou loc de joacă era mai mult decât evidentă, aceştia îngrămădindu-se să se dea în tobogan, urcându-se pe un fel de măsuţă rotativă, cu care se învârteau, scoţând ţipete de încântare, călărind căluţii de lemn sau dându-se în scrânciob.

“Deseori veneau oamenii la asociaţie şi mă întrebau când o să avem şi noi un loc de joacă aici. Le-am spus să aibă răbdare şi uite că acum, cu sprijinul primăriei, dorinţa li s-a împlinit”, a spus administratorul asociaţiei 50, Vasile Moraru.

Amenajarea noului loc de joacă a costat aproximativ 85.000 de lei, investiţia fiind suportată în întregime de firma de salubrizare Rosal.

Directorul Rosal, Adrian Niculescu, a precizat că valoarea instalaţiilor de joacă se ridică la aproximativ 60.000 de lei, toate fiind omologate şi atestate că respectă normele de siguranţă pentru copii, fiind făcute doar din materiale care prezintă siguranţă în utilizarea lor de către copii.

Pentru amenajarea acestui loc de joacă cu o suprafaţă generoasă a fost necesară curăţarea zonei de gunoaie, opt maşini cu moloz şi mizerii fiind cărate de acolo, apoi întreaga zonă a fost acoperită cu un pat de balast, a fost delimitată cu plasă şi borduri cimentuite, iar la final a fost turnat un strat gros de nisip în care să se joace copiii, în vreme ce pentru părinţi şi bunici au fost puse pe laterale bănci, de unde să-i poată supraveghea pe cei mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Loc de joacă de 85.000 de lei, inaugurat ieri în Burdujeni, lângă Sc. Gen. Nr. 10.
 Vizualizări articol: 1068 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Loc de joacă de 85.000 de lei, inaugurat ieri în Burdujeni, lângă Sc. Gen. Nr. 103.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bai meltene... trimis de
(15 mai 2012, 16:13:26
Si fostul loc de joaca de pe tineretului, pe care l-ai stricat si ai dat autorizatie de constructie pentru un bloc s-a uitat? sau ti-ai luat partea, un apartament-2 acolo ???

Succes in alegeri (not)
2.   Cine-i fericit,,, trimis de
(15 mai 2012, 19:00:55
Fericit e Lungu,ca a mai furat ceva bani cu ocazia asta.Tarane.balast sa pui la mamuta ta in ograda,la Prelipca,La locurile de joaca pentru copii,in Europa si chiar in Romania se pune un covor special din cauciuc moale,sa nu se loveasca copiii.La revedere,esti cel mai slab primar,desi esti gras ca purcica...
3.   Copii trimis de
(15 mai 2012, 20:31:52
Actualul primar si copilul, frumusel foc....posibil viitor primar peste cativa ani buni!
Din pacate in Suceava sunt foarte putine locuri de joaca pentru copii!
4.   De 2 lei trimis de
(15 mai 2012, 22:12:34
am fost azi cu copilul in parcul respectiv, special pentru a-l vedea. lasa de dorit. nisip in exces, scranciobe fara spatar ale caror lanturi scartaie enervant, un tobogan cu panta prea mica, de trebuie sa impingi copilul. cam slabut. mai bine s-ar repara spatiile de joaca de pe tineretului, pacii si sf. Andrei. caci sunt intr-o stare jalnica. puteti lua model unul din parcurile de cartier din botosani. acolo se poate. asteptam cu interes mult trambitatul parc al copilului, ce se va inaugura la orizont. deocamdata e plin de pavele si betoane.... poate se rataceste si un scranciob printre atata piatra.
5.   SUNT EMOTIONAT PANA LA LACRIMI trimis de
(15 mai 2012, 22:13:55
imi vine sa lacrimez si sa-l sarut pe Prigoana.PDL-istul in buzunarul caruia bagam cei mai multi bani din tara-90 ron/locuitor face si opere de caritate.Face si parcuri pe banii lui(adica pe banii nostri).Sa-ti traiasca famelia nenicule si sper ca USL iti va da papucii sa duci gunoiul la tine in debara.
6.   Comentariu trimis de
(16 mai 2012, 10:40:45
Domnule primar si pe strada Cernauti sunt f multi copii....s-ar putea face un loc de joaca in imdiata apropiere , in marginea padurii .....unde acum au loc doar camioanele de GMG . Acolo s-ar putea face un parc de sa stea mitele in coada .Saracul Ceausescu , daca ar fi trait acolo ar fi fost gradina de vara .
Da na ...oricum nu cred ca mai ai timp .
7.   Hai cu campania si cu buzunarul plin trimis de
(16 mai 2012, 11:15:08
sa facem inventarul : un topogan amarat de marimea unui joc LEGO, o invartitoare, vreo doi caiuti pe arc, scranciob si doua basculante de nisip.aaa...sa nu uitam acele borduri de la Symetrica.total = 85 000 de leibig grinlaughinglaughing de rasul curcilorlaughing ce ne mai furati voi cu aceeasi reteta: parcuri amarate la suprapret cu firmele voastre,sali de sport ce se darama dupa inaugurare, terenuri de sport in panta la un sat unde media e de 75 de ani...ce va mai plac banii nostri!!sper ca lumea sa se trezeasca si sa vada ca, din painea pe care o primeste suceava, noua ne aruncati, in scarba, un colt de paine si va asteptati sa dam din coada.
8.   POATE CA... trimis de
(16 mai 2012, 14:04:22
Poate ca intradevar la banii pe care spune firma ca i-a cheltuit ar fi putut sa faca ceva mai" de soi"!Dar tot e bine ca au facut un loc de joaca .Mai rau era daca m-ai desfiintau unul ...cum e cel de pe tineretului despre care aminteste cel /cea -care a comentat primul acest articol. Poate ca in viitorul apropiat ...se vor face si la noi in Suceava locuri de joaca moderne ca in occident ...macar unul sa vedem si noi cum arata ...bucuria copiilor vazandu-l !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei