Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 mai 2012 - Anul XVII, nr. 110 (5015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consecinţe

Acarii de la Dorneşti, arşi la salarii şi penalizaţi pentru că au întârziat două trenuri internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Celebra vorbă „acarul păun” spusă în cazul persoanelor care cad victime fără să aibă o vină prea mare şi-a dovedit acoperirea cum nu se poate mai bine în cazul acarilor de la Dorneşti.

La începutul lunii aprilie, nemulţumiţi că nu şi-au primit avansurile pentru luna martie, dar şi pentru că o serie de drepturi salariale câştigate în instanţă încă de anul trecut nu le-au fost acordate, aproximativ 40 de acari au declanşat o grevă spontană. Rezultatul a fost acela că nu s-a mişcat nici un macaz timp de aproape 12 ore, iar trenurile care trebuiau să tranziteze Gara Dorneşti au rămas „înţepenite” în diferite locuri. Printre garniturile blocate s-au aflat şi două trenuri internaţionale. Este vorba de Moscova – Sofia, care a rămas la Vadu Siret, pe teritoriul ucrainean, şi asta pentru că locomotiva care trebuia să-l preia de la Vicşani nu a avut cum să ajungă la destinaţie, şi trenul internaţional Sofia – Moscova, care a stat mai multe ore în Gara Milişăuţi.

Acţiunea acarilor de la Dorneşti nu le-a picat deloc bine şefilor din Regionala CFR Iaşi, care au înţeles să vină la faţa locului pentru a vorbi cu protestatarii abia în după-amiaza zilei de 1 aprilie. Persoana desemnată pentru a purta negocieri cu nemulţumiţii a fost şeful de divizie Vasile Cozubaş. Într-o primă fază, acesta nu a reuşit să-i convingă pe oameni să renunţe la protest. Situaţia a fost deblocată abia după ce salariaţilor de la calea ferată li s-a promis că problemele ridicate îşi vor găsi rezolvarea în cel mai scurt timp. Ce-i drept, avansurile pentru luna martie au ajuns în buzunarele acarilor încă de a doua zi. În schimb, drepturile salariale câştigate în instanţă continuă să rămână la acelaşi stadiu ca în urmă cu o lună şi jumătate.

Başca, ancheta ordonată de şefii de la CFR i-a găsit ţapi ispăşitori pe acari, care au fost taxaţi pentru îndrăzneala de a-şi cere drepturile. Astfel, greviştii au fost sancţionaţi cu 5% din salariul lunar şi, în plus, s-a dispus şi plata orelor de întârziere pentru trenurile oprite ca urmare a blocării macazurilor. Suma pe care protestatarii trebuie s-o plătească este de 900 de lei de persoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acarii de la Dorneşti, arşi la salarii şi penalizaţi pentru că au întârziat două trenuri internaţionale.
 Vizualizări articol: 2352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 20 voturi
Acarii de la Dorneşti, arşi la salarii şi penalizaţi pentru că au întârziat două trenuri internaţionale4.8520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei