Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Acţiune umanitară

„Primăvara speranţei”, la Cernăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Particular Nr. 1 Suceava, Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) - Ţinutul Bucovina, Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din Cernăuţi şi publicaţia cernăuţeană „Bukovenski vice” au organizat duminică, la Hotelul „Bukowina” din Cernăuţi, o acţiune umanitară cu genericul „Primăvara speranţei”.

 

Cinci artişti plastici români au donat 39 de lucrări, care au fost scoase la licitaţie

 

Acţiunea, iniţiată de la Suceava de prof. Roman Istrati şi prof. Ioan Bodnar, a fost menită să colecteze fonduri pentru întrajutorarea fiicei ziaristului cernăuţean de origine română Dan Cevka, Taisa Elena Cevka - o adolescentă în vârstă de 16 ani, care suferă de o gravă boală distrofică (anevrism certebral), care necesită o intervenţie medicală foarte costisitoare.

În acest scop, câţiva artişti plastici români (Ioan Bodnar, Aida Şuster Boţan, Iulian Dziubinski, Vasile Anghel Siminiuc, Cecilia Leonte) au donat 39 de lucrări care au fost scoase la licitaţie.

 

2.800 de euro şi 5.800 de grivne

 

Delegaţia suceveană, din care au făcut parte prof. Dan Lohănel, directorul Liceului Particular Nr. 1 Suceava, prof. Roman Istrati, prof. Ioan Bodnar - preşedintele UUR - Ţinutul Bucovina, artista plastică Aida Şuster Boţan, economista Carmen Ohmt şi Liliana Aghiorgicesei, preşedinta Federaţiei Patronale a IMM Suceava, care a expus la Cernăuţi lucrările donate de cei cinci artişti plastici români, a avut satisfacţia acestei prime licitaţii la care a  înregistrat o colectare de fonduri de 2.000 de euro (din vânzarea a 11 tablouri), căreia i s-a adăugat suma de 800 de euro din donaţiile politicienilor, oamenilor de afaceri şi reprezentanţilor administrativi suceveni (Sanda-Maria Ardeleanu, Petru Luhan, Cătălin Nechifor, Ioan Bălan, Ştefan Alexadru Băişanu, Adrian Popoiu, Dan Chidoveţ, Nelu Todireanu), precum şi 5.800 de grivne din valorificarea unor lucrări/obiecte artizanale realizate de artiştii suceveni şi elevii Şcolii Generale Bălcăuţi.

 

Poetul şi omul de cultură cernăuţean Arcadie Opaiţ a fost cel mai generos contribuabil

Se cuvine să semnalăm faptul că Nadia Boeciko, soţia consulului general al Ucrainei la Suceava, Vasyli Boeciko, a oferit o icoană-goblen de mare valoare pentru a fi valorificată la această licitaţie.

O licitaţie la care poetul şi omul de cultură cernăuţean Arcadie Opaiţ a fost cel mai generos contribuabil, oferind 500 de dolari şi achiziţionând un tablou cu 100 de euro.

Tot în cadrul acestei acţiuni de colectare de fonduri (aşa cum am aflat de la organizatori, afecţiunea tinerei cernăuţence ar putea fi rezolvată la Moscova cu 16.000 de dolari sau la Viena cu 40.000 de euro), colegele de la clasa de balet a Taisei Elena Cevka au susţinut un spectacol de dans. Au fost oferite totodată spre achiziţionare 50 de exemplare din volumele scriitorului sucevean Dumitru Brădăţan („Câinele de cărămidă” şi „Cioban la stele”).

                                                            *

Aşa cum ne-au spus organizatorii acţiunii, lucrările de artă donate vor fi expuse la sediul redacţiei publicaţiei „Bukovenski vice”, pentru a putea fi achiziţionate la cea de-a doua etapă a licitaţiei, programată pentru data de 1 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Primăvara speranţei”, la Cernăuţi.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Primăvara speranţei”, la Cernăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei