Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2012 - Anul XVII, nr. 104 (5009)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Mai puţini bolnavi de rubeolă în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai puţini bolnavi de rubeolă, dar mai mulţi de rujeolă. Aşa indică cea mai recentă statistică întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dată publicităţii ieri, de directorul executiv adjunct medical al instituţiei, dr. Cătălina Zorescu. Potrivit raportului, rubeola, boală care a făcut ravagii în judeţ, a început să bată în retragere din aprilie, însă, în schimb, tot de atunci, rujeola ia amploare.

În 2012, în judeţ, primul caz de rubeolă a fost înregistrat în data de 17 ianuarie, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în prezent la 583. După un vârf atins în martie, cu 335 de cazuri, numărul îmbolnăvirilor prin rubeolă a scăzut în aprilie, când au fost semnalate 183 de cazuri (103 la persoane de sex masculin şi 80 la persoane de sex feminin), dintre care 72 din mediul urban şi 111 din mediul rural.

Cei 583 de pacienţi au vârste cuprinse între trei luni şi 35 de ani, iar cele mai multe îmbolnăviri au fost semnalate la adolescenţii între 15  şi 19 ani  - 144 cazuri şi la şcolarii între 7 şi 14 ani - 31 cazuri. În total, rubeola a fost semnalată în 41 de unităţi şcolare din judeţ. De menţionat că în ianuarie au fost consemnate patru cazuri, iar în februarie – 43.

 

Vaccinarea este cea mai sigură metodă de prevenţie

În acest an, în judeţ, primul caz de rujeolă a apărut în 17 februarie, iar până la această oră boala a afectat 127 de persoane. Boala a atins un vârf în aprilie, când au fost semnalate 62 de cazuri (32 la persoane de sex masculin şi 30 la persoane de sex feminin), dintre care 51 din mediul urban şi 11 din mediul rural.

Cei 127 de pacienţi au vârste cuprinse între 5 luni şi 37 ani, cele mai multe cazuri fiind semnalate la copiii sub 2 ani - 38 cazuri. De menţionat că în februarie au fost consemnate cinci cazuri, în martie – 56, iar în mai  - patru cazuri.

Dr. Cătălina Zorescu a reamintit populaţiei că vaccinarea constituie cel mai eficient mod de protecţie împotriva rubeolei şi rujeolei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţini bolnavi de rubeolă în judeţ.
 Vizualizări articol: 884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai puţini bolnavi de rubeolă în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarul despre vaccin trimis de
( 8 mai 2012, 14:52:14
 ☭  ϑ
Cititi si vedeti cate hotii se ascund in aceste vaccinuri.Copiii mei cu tot cu vaccin au facut. Si atunci ce rost are sa mai faci vaccin ?Imi spunea cineva ca o fetita de a lui nu a facut vaccinuri si e mai rezistenta la boli decat fetita care a facut.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei