Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tradiţii

Joia Mare, cinstită cum se cuvine la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

A patra ediţie a Festivalului Ouălor Încondeiate şi Focul din Joia Mare, de la Poiana Stampei, au fost şi în acest an două manifestări care s-a bucurat de o largă participare, joi, 12 aprilie.

Ziua a început cu slujba oficiată de preoţii Domiţian Tătaru şi Constantin Jbanca la Sf. Biserica din centrul comunei şi sfinţirea Coşului din Joia Mare. După sfânta liturghie, la Casa de Cultură a fost amenajată o expoziţie de ouă încondeiate realizată cu ouăle decorate de cele mai iscusite încondeietoare din localitate, dar şi de talentaţii copii din cercul „Micii meşteşugari” ai şcolii din Poiana Stampei, coordonaţi de prof. Dorina Paicu, o expoziţie de sculpturi în lemn a profesorului Mihai Vleju şi o expoziţie gastronomică cu bucate de post.

Momentele artistice au fost prezentate de Grupul vocal „Flori de pe Dorna” al Asociaţiei Culturale „Veche Bucovină”, condus de prof. Dorina Paicu, şi de un grup de copii de la Şcoala Poiana Stampei, coordonaţi de prof. Petronela Vasiluţ.

Manifestările din Joia Mare, coordonate de Petrică Chiforescu, directorul Casei de Cultură Poiana Stampei, s-au încheiat cu un simpozion având ca temă  ,,Semnificaţia sărbătorii pascale în comunitatea rurală” şi un moment poetic prezentat de poetul, scriitorul şi muzeograful Ioan Grămadă, din Câmpulung Moldovenesc.

Gazdele festivalului, în frunte cu primarul comunei, Elisei Todaşcă, şi viceprimarul Viluţ Mezdrea, i-au avut ca invitaţi pe Petre Horvat, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava, preot Gabriel Doroftiese, coordonatorul Gruplui vocal “Eclesia”, ing Constantin Mangiurea, fost primar al municipiului Câmpulung Moldovenesc, scriitoarea Paraschiva Abutnăriţei, autoarea Monografiei comunei Poiana Stampei, Violeta Codorean, directoarea Casei de Cultură Vatra Dornei, consilieri locali şi alte personalităţi ale vieţii publice locale.

“Sperăm ca această manifestare să continue şi în anii următori, vom încerca să antrenăm cât mai multă lume, să diversificăm programul, astfel încât, Joia Mare, zi importantă din Săptămâna Patimilor, să fie cinstită aşa cum se cuvine”, a precizat viceprimarul Viluţ Mezdrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Joia Mare, cinstită cum se cuvine la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Joia Mare, cinstită cum se cuvine la Poiana Stampei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei