Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tentativă de înşelăciune

Falşii angajaţi E.ON care fură bani de la vârstnici, puşi pe fugă de doi soţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Doi indivizi care au comis mai multe furturi după ce au pătruns în casa unor vârstnici sub pretextul că sunt angajaţi ai E.ON şi trebuie să le dea înapoi o parte din banii plătiţi în contul facturilor au încercat să mai facă o victimă acum două zile, de această dată însă fiind puşi pe fugă de soţii în apartamentul cărora au intrat.

Joi, în jurul orei 13.30, Dinu D., în vârstă de 77 de ani, din municipiul Suceava, a fost abordat în faţa blocului în care locuieşte de doi tineri care s-au recomandat ca fiind angajaţi în cadrul E.ON şi care i-au comunicat faptul că a plătit prea mult la factura de energie, motiv pentru care au venit să-i restituie suma de 32 de lei.

Omul i-a invitat pe cei doi în holul apartamentului, unde, după câteva discuţii, necunoscuţii i-au dat soţiei bătrânului o bancnotă de 200 de lei, solicitând restul la suma de 32 de lei.

Bărbatul de 77 de ani s-a deplasat în dormitor, unde ţinea banii, ca să aducă restul, apoi s-a întors în bucătărie. La un moment dat proprietarul a observat o mişcare suspectă a unuia dintre indivizi, care a trecut din hol spre dormitor, moment în care a intrat la suspiciuni. Soţii le-au cerut celor doi să-şi arate legitimaţiile de serviciu, moment în care „angajaţii E.ON” au luat-o la fugă, spre ieşire.

Unul dintre ei a fost prins de haină de soţia bărbatului de 77 de ani, femeia rupându-i mâneca, moment în care individul a reuşit să fugă.

În jurul orei 14.30 a fost sesizată Poliţia municipiului Suceava, ofiţerii de la Biroul de Investigaţii Criminale dându-şi seama imediat cu cine au de a face.

 

Cum acţionează aceşti indivizi

Pentru a înţelege planul de acţiune al indivizilor de acest gen trebuie amintit ultimul caz în care aceştia au făcut o victimă.

La finele lunii martie, o femeie în vârstă de 73 de ani din Suceava a fost abordată de un fals angajat E.ON, care i-a spus că a plătit în plus la ultima factură şi că trebuie să-i returneze suma de 40 de lei. Invitat în casă, individul i-a dat femeii o bancnotă de 200 de lei şi când a primit restul, în bancnote de 10 lei, s-a arătat nemulţumit, cerându-i bătrânei să-i dea bani mai mari.

Femeia l-a dus în dormitor şi i-a arătat toţi banii pe care îi avea în casă, 1.266 de lei, doar în bancnote de 10 lei, explicându-i astfel că nu are cum să-i dea rest bancnote mai mari.

Falsul angajat al E.ON s-a dus din nou la contor pe hol şi i-a cerut bătrânei să meargă împreună cu el. Între timp, un alt individ, complice, a acţionat şi i-a furat femeii economiile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Falşii angajaţi E.ON care fură bani de la vârstnici, puşi pe fugă de doi soţi.
 Vizualizări articol: 1831 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Falşii angajaţi E.ON care fură bani de la vârstnici, puşi pe fugă de doi soţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei