Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 apr 2012 - Anul XVII, nr. 88 (4993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În a doua zi de Paşte

La Gura Humorului va avea loc „Sărbătoarea coşurilor pascale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În a două zi a Sărbătorilor Pascale, luni 16 aprilie a.c., pe esplanada din faţa Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului va avea loc a patra ediţie a „Sărbătorii coşurilor pascale”. Evenimentul va începe la ora 13:00 şi este organizat de Primăria Gura Humorului, în colaborare cu Parohiile bisericilor ortodoxe şi Parohia romano-catolică din acest oraş. Potrivit primarului din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, printre organizatorii ediţiei de anul acesta a „Sărbătorilor coşurilor pascale” se numără şi Asociaţia „Produs în Bucovina”. Ursaciuc a spus că Asociaţia „Produs în Bucovina” va premia o parte din cele 50 de coşuri, „deoarece membrii asociaţiei se simt legaţi de bucătăria tradiţională bucovineană pe care o consideră un model pentru ei”. Marius Ursaciuc a explicat că „Sărbătoarea coşurilor pascale” este o manifestare care are ca scop stimularea persoanelor care păstrează tradiţia pascală autentică din Bucovina, precum şi promovarea locuitorilor din staţiunea turistică Gura Humorului. El a ţinut să precizeze că în situaţia în care vremea va fi nefavorabilă, întreaga manifestare va avea loc în incinta Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.

Pentru a putea participa la acest eveniment, cei interesaţi trebuie să fie îmbrăcaţi în costumul tradiţional bucovinean şi să aducă un coş pascal, pregătit tradiţional, precum cele care se duc la sfinţire în dimineaţa Duminicii Paştelui. De asemenea, toate produsele din coşul pascal trebuie să fie pregătite doar în propria gospodărie. Toţi cei care vor intra în acest concurs al coşurilor pascale nu vor plăti taxă de participare, însă fiecare participant va fi recompensat cu o diplomă şi un premiu de 100 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului va avea loc „Sărbătoarea coşurilor pascale”.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Gura Humorului va avea loc „Sărbătoarea coşurilor pascale”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei