Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recomandări de la poliţie

Sucevenii, avertizaţi să se păzească de hoţi în aglomeraţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava îi avertizează pe suceveni să fie foarte prudenţi în zilele ce urmează, în această perioadă riscul de a cădea victime unor hoţi fiind mult mai mare decât de obicei.

Statisticile poliţiei arată că în primele trei luni ale anului au fost constatate în total de 2.376 de infracţiuni (1.318 în mediul urban şi 1.058 în cel rural). Dintre acestea, 597 au fost infracţiuni de furt,  rezultând o medie de 6,5 furturi pe zi.

Cu alte cuvinte. numărul furturilor este foarte mare, în astfel de vremuri hoţii furând cam tot ce le pică în mână.

 

Măsuri de siguranţă la cumpărături

Pe fondul acestei situaţii, poliţiştii au transmis o serie de recomandări preventive.

Primele sunt legate de măsurile de siguranţă care trebuie luate la cumpărături: „manifestaţi prudenţă în magazinele aglomerate; supravegheaţi-vă geanta şi nu o plasaţi în coşul de cumpărături de unde poate fi sustrasă cu uşurinţă; păstraţi banii în geantă, borsetă sau într-un buzunar inaccesibil şi nu în sacoşa de cumpărături sau în buzunarul de la spatele pantalonilor; când sunteţi împins în aglomeraţie, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ; când achitaţi diferite bunuri nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora”, recomandă poliţia.

Foarte important este ca şi maşinile care rămân în parcările marilor magazine să nu fie tentante pentru hoţi. Pentru asta, avertizează poliţiştii, în maşină nu trebuie lăsate niciodată la vedere bunuri, bani sau documente importante, prezenţa acestora fiind principala cauză a spargerii autoturismelor.  

 

Nu lăsaţi casa nesupravegheată!

Referitor la cei care pleacă de acasă în următoarea perioadă poliţiştii recomandă: „rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa; spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile; închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie; pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret, atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune pot deruta hoţii”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii, avertizaţi să se păzească de hoţi în aglomeraţie.
 Vizualizări articol: 1384 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sucevenii, avertizaţi să se păzească de hoţi în aglomeraţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tampenii ! trimis de
(13 apr 2012, 12:17:18
Nu hotii din aglomeratie sunt problema reala a sucevenilor ci hotii din administratie!winking
2.   CORECT trimis de
(13 apr 2012, 13:47:24
Vrei sa spui ca FLUTUR,LUNGU si ingerasi astia din PDL sunt niste hoti?:))))
3.   Paziti-va de tigani trimis de
(13 apr 2012, 18:23:57
Majoritatea (peste 90%) dintre hoti sunt tigani. Mai ales acu' cand au venit din UE sa-si petreaca sarbatorile acasa. grija mare la acestia, ii vedeti prin moluri, pe strazi umbland in grupuri si facand galagie.
3.1  RE: Paziti-va de tigani trimis de
(13 apr 2012, 18:32:25
si inca ceva... atentie la o tigancusa de 10-12 ani, imbracata curatel in blugi si plovar roz, care vine la tine si-ti cere bani cam asa: "nene, da-mi un ban". Apoi (indiferent daca ii dai sau nu ii dai) se baga in fata ta si mai cere: "nene mai da-mi unul" sau "nene da-mi o tigara". Daca cumva pui mana pe ea, se tranteste la pamant si incepe sa urle. Atunci apar cativa tigani care... te vor agresa. I s-a intamplat unui domn (cam 50 ani) pe Marasesti care a fost inconjurata de tigani, si un tiganas i-a luat plasa din mana. Am intervenit eu si amicii mei (4), dar tiganii nu s-au lasat intimidati. Era sa iasa urat de tot. Conflictul s-a aplanat cand au mai oprit cateva masini cu baieti din cartier care au coborat sa vada ce se intampla.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei