Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Scheul: Asociaţia „Produs în Bucovina” nu a fost creată în exclusivitate pentru producătorii tradiţionali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia „Produs în Bucovina” nu a fost creată în exclusivitate pentru producătorii tradiţionali sau pentru cei care produc natural sau bio. Afirmaţia a fost făcută de preşedintele asociaţiei, Alexandru Scheul, care a precizat că la standurile producătorilor care fac parte din Asociaţia „Produs în Bucovina” nu se găsesc doar produse tradiţionale. Scheul a explicat că doar o parte dintre produsele vândute de membrii asociaţiei sunt tradiţionale.

„Asociaţia este a tuturor producătorilor din judeţul Suceava. Acesta este principalul obiect de activitate al asociaţiei. Nu sunt doar cei care au produse tradiţionale. Din acest motiv în asociaţie avem şi membri precum Bermas, Betty Ice, Mopan şi toate celelalte firme care prelucrează carnea şi laptele”, a spus Alexandru Scheul, care a mai precizat că doar Camy Lact are doar produse bio.

El a arătat că producătorii de carne şi lapte au game separate de produse, respectiv producţia industrială şi cea de produse tradiţionale. „Firmele au gama de produse care se fabrică pe cale industrială, şi aceea este activitatea lor de bază. Pe lângă această activitate de bază mai au, ca un brand personalizat pentru fiecare firmă, câteva produse tradiţionale”, a explicat preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

 

Produse tradiţionale, bio, dar şi produse de serie

El a spus că un cumpărător care merge la standurile membrilor asociaţiei nu va găsi doar produse tradiţionale. Alexandru Scheul a mai adăugat că cei care doresc exclusiv produse tradiţionale trebuie să le solicite vânzătorilor astfel de produse.

„Şi în pieţele pe care le organizăm şi în magazinele <Produs în Bucovina> avem şi produse tradiţionale, bio, dar în 80% dintre cazuri avem produse de serie”, a spus Alexandru Scheul. El a subliniat că din acest punct de vedere, criticile care apar cu privire la corectitudinea unor membri ai asociaţiei sunt nejustificate, având în vedere că Asociaţia „Produs în Bucovina” este extrem de strictă din punct de vedere al respectării calităţii produselor pe care le oferă spre vânzare. El a arătat că clienţii trebuie să fie atenţi la ceea ce scrie pe etichetă. „Eticheta este oglinda produsului şi de pe ea pot să afle dacă este tradiţional sau nu”, a arătat Scheul.

 

Scheul: I-am exclus pe cei care au făcut falsuri

Alexandru Scheul a amintit că patru firme au fost excluse din Asociaţia „Produs în Bucovina”, pe motiv că pretindeau că vând produse tradiţionale şi naturale, însă în urma analizelor s-a demonstrat că aveau aditivi.

„Circa 20% dintre produse sunt tradiţionale. De asta cei care comentează nu cunosc acest lucru şi aruncă cu gunoi în noi. Şi vreau să subliniez că i-am exclus pe cei care au făcut falsuri. Patru firme aveau produse pe etichetele cărora scria <produs natural 100%>. Le-am atras atenţia că nu e aşa cum spun ei, lucru demonstrat şi la analize. Erau falsuri, motiv pentru care am decis să-i dăm afară din asociaţie”, a declarat Alexandru Scheul.

 

Îşi invită criticii să vadă cum se fabrică produsele din carne

El a subliniat că toţi cei care critică atât activitatea producătorilor din cadrul asociaţiei, cât şi firma sa Killer, sunt invitaţi să vină să vadă cum se fac produsele. „Sunt mulţi care vorbesc în necunoştinţă de cauză. Pe aceştia îi invit să vină când vor ei la mine la firmă, să nu spună că vizita este aranjată. Să vină să vadă cum sunt făcute produsele tradiţionale sau cele de serie. Şi după aia pot să comenteze, dar în necunoştinţă de cauză nu pot să facă aşa ceva”, a declarat Scheul.

El a arătat că activitatea asociaţiei este de a promova Bucovina, iar activitatea membrilor acesteia din ultimii trei ani nu ar trebui denigrată de unii care nu cunosc activitatea producătorilor de produse din carne şi lapte din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scheul: Asociaţia „Produs în Bucovina” nu a fost creată în exclusivitate pentru producătorii tradiţionali.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Scheul: Asociaţia „Produs în Bucovina” nu a fost creată în exclusivitate pentru producătorii tradiţionali2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ADEVARUL A IESIT LA SUPRAFATA IN STIL TRADITIONAL trimis de
(13 apr 2012, 11:43:11
Ei,in sfarsit domnul Alexandru Scheul a recunoscut adevarul.Brandul "Produs in Bucovina" a fost asociat tot timpul cu produsele traditionale si bio.Dupa ce s-a demonstrat ca firma Killer a domnului Scheul produce salam de porc cu o gasca de
Euri si alte nenorociri,s-a schimbat foaia.
Şi în pieţele pe care le organizăm şi în magazinele avem şi produse tradiţionale, bio, dar în 80% dintre cazuri avem produse de serie”, a spus Alexandru Scheul.Si apoi eu ma intrebam mereu ce cauta Bermas si Mopan in aceasta asociatie.Berea Bermas este curat bio si eco si traditionala:)

1.1  RE: ADEVARUL A IESIT LA SUPRAFATA IN STIL TRADITIONAL trimis de
(13 apr 2012, 12:10:35
Asa este! Chiar a recunoscut adevarul si anume ca printre produsele traditionale din Bucovina gasim si produsele industriale ale d-lui Scheiul. Ca nah. Asa-i in tenis!
2.   Hotul adevar graieste trimis de
(13 apr 2012, 20:03:49
Mai pocaitul dracului, pe langa faptul ca te-ai raliat la troaca porcalaului de Flutur, acuma indraznesti sa ne prezunti situatia ingrata in care esti, dar noi cei cu credinta in Dumnezeu, stiam de mult. Oricum, Dumnezeu nu bate cu bota, poate lovi chiar si-n preasfantul elicopter ori direct in tartacuta. Sa-ti fie rusine, porcalaule portocaliu verzui. Fara comentarii.
3.   Spume trimis de
(14 apr 2012, 09:07:47
esti tot cu spume la gura . las-o mai incet ... STAN_PATITUL50. sigur esti unul de ala cu unghia in gat.
ofticatule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei