Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 apr 2012 - Anul XVII, nr. 87 (4992)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După Paşti

Primarii Zonei Metropolitane Suceava se vor întruni pentru a discuta strategia de dezvoltare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imediat după sărbătorile de Paşti, Comitetul Director al Asociaţiei „Zona Metropolitană” Suceava se va întruni pentru a discuta strategia de dezvoltare a zonei formate din municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adîncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Bosanci.

Mai exact, cei opt primari ai Zonei Metropolitane Suceava vor analiza prevederile caietului de sarcini al licitaţiei de desemnare a consultantului care va întocmi strategia de dezvoltare pentru perioada 2013-2020.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, care este şi preşedintele Zonei Metropolitane, a precizat că strategia include mai multe capitole, printre care cele privind dezvoltarea urbană şi infrastructura de transport, mediul şi energia, dezvoltarea economică, turismul, resursele umane, sănătate, sport şi cultură.

„Vor fi analizate structural mai multe activităţi, pe puncte tari, puncte slabe, oportunităţi şi ameninţări în realizarea proiectelor. Vor fi luate în calcul, de asemenea, populaţia, numărul de locuinţe, forţa de muncă, agricultura, industria, comerţul, educaţia, patrimoniul cultural, depozitarea deşeurilor, alimentarea cu apă şi energie”, a declarat şeful municipalităţii sucevene. 

Edilul sucevean a menţionat că îşi doreşte ca întocmirea documentaţiei să fie scoasă rapid la licitaţie, astfel încât strategia de dezvoltare a Zonei Metropolitane să fie gata anul acesta, ceea ce ar permite ca proiectele comune ale membrilor asociaţiei să fie promovate la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii Zonei Metropolitane Suceava se vor întruni pentru a discuta strategia de dezvoltare.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Primarii Zonei Metropolitane Suceava se vor întruni pentru a discuta strategia de dezvoltare3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ZONA METROPOLITANAAAAAAA!!!! trimis de
(13 apr 2012, 11:53:28
Cand am citit articolul m-am blocat.Am zis ca e vorba de zona metropolitana New-York.am zis ca citesc ziarul New York Times.Cand colo ce sa vezi,era vorba de Suceava.Si ce limbaj elevat de-am stat cu dictionarul in mana.Vorbim de strategii dezvoltare 2013-2020(urmeaza 2100).
"Vor fi analizate structural mai multe activităţi, pe puncte tari, puncte slabe, oportunităţi şi ameninţări în realizarea proiectelor".
Aici m-am blocat.Eu cred ca multe din activitatile pe care le-a facut primaria pana acuma sunt pe puncte slabe si amenintarea proiectelor vine tocmai de acolo.
Exemplu:asfaltarea strazilor,gropile ,curatenia orasului.Ia metropolitanaaaaaaaaa frate doua la pret de una!!!

2.   Dobitocul trimis de
(13 apr 2012, 13:43:05
Flutur,lungu si pedelaci sunt niste hoti si niste tampiti.Sa vedem daca da-ti asta la comentarii...:)))))
3.   Ginditi pucte tari de viitor privind SV! trimis de
(13 apr 2012, 14:54:29
Domnilor primari,
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
-o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
-toate trotuarele sa fie modernizate si sa fie lasate spatii pentru locuri de verdeata si flori.
-cablurile RDS sa fie coborite de pe stilpi, ca arata groaznic.
-Sa nu se mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului si peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc
-Multe parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cosuri de gunoi la fiecare stilp, banci peste tot in oras, copaci, arbusti plantati peste tot, WC-uri, etc.
-De realizat prin mass-media locala emisiuni educative cu continut special, centrate pe trezirea si educarea spiritului civic al sucevenilor, care trebuie sa invete sa se comporte si sa pastreze curatenia orasului nostru,etc

-Orasul trebuie personalizat, iar asta cade in atributiile unui colectiv de arhitecti, selectati in urma unui concurs, oameni de valoare, de buna credinta, cu simt artistic si patriotism local.

- Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
- Sa ne gindim bine cum vom alege…. speram sa scapam de conducatorii diletanti, puturosi, corupti si hoti!
3.1  RE: Ginditi pucte tari de viitor privind SV! trimis de
(13 apr 2012, 18:20:15
- Schimbati gustul apei cu clor din Sv!
Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită. Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor.
3.2  RE: Ginditi pucte tari de viitor privind SV! trimis de
(14 apr 2012, 08:22:27
ai dreptate, apa este foarte importanta, ar trebui sustinuta ideea ta!
3.3  RE: Ginditi pucte tari de viitor privind SV! trimis de
(14 apr 2012, 08:26:38
si de asemenea sa ne gandim bine cu cine vom alege! sa nu aducem la conducerea orasului oameni care nu au facut niciodata nimic pentru locuitorii lui. conducatori de partide si alte personaje care doar vorbesc...nici macar nu pot spune ca stiu sa vorbeasca frumos...
4.   PRIVIREA EXPRESIVA trimis de
(14 apr 2012, 08:05:49
Va rog sa mariti aceasta poza din articol.Si sa vedeti privirea lui Lungu.Este privirea ursului care ajunge la galeata de miere si se infrupta din ea.Exprima lacomie,siretenie,satisfactie. ca in cazul de fata galeata de miere se inlocuieste cu galeata bugetului primariei.Si operatiunea nu se cheama degustarea de miere ci sifonarea banului public.
5.   Comentariu trimis de
(14 apr 2012, 10:37:07
nu se face nimic la suceava, Flutur cu sleahta lui nu fac nimic....N-ati vazut ca Lungu a dat un interviu la Realitatea TV si vorbea de parca...era un caine fugarit de urs. nici nu stie sa vorbeasca, asa ca ce asteptari sa avem...
6.   Nene primarule poate ne tii la curent pe viitor... trimis de
(17 apr 2012, 21:35:03
Zic pentru ca sunt obligat sa observ ca strategia de cheltuiala a unor bani pe studii este deja gata pe genunchii lui lungu , urmeaza sa se liciteze firma care va face hartiile de justificare. De aceea cred ca primarul ar trebui sa ne mai tina la curent cu informatii despre aceasta actiune gogosata si mofturoasa tehnic STRATEGIE care sa miluiasca zona metropolitana. Nu am vazut pomenit nimic din ce si-ar dori cetatenii din aceasta zona , poate acest studiu ar trebui sa nu-i ocoleasca. Bineinteles ca se va lasa si cu calatorii de documentare prin tarile imperialiste pentru ca sa nu ne dam cu palma peste frunte la urma cand nu va iesi nimic. Oricum Suceava, orasul de acum nu are doua lucruri esentiale dimensionare corespunzatoare in arterele de circulatie si spatii verzi amenajate corespunzator pentru miscare in aer liber, in rest chestii de platforme , parcuri industriale, porturi si aeroporturi , cosmodromuri si multe altele sunt sigur ca vor fi plesnite ca puncte tari. Proiectul are sanse de reusita daca traieste prin initiativele locuitorilor si are in componenta elemente ce asigura servicii moderne cetatenilor ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei