Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 mar 2012 - Anul XVII, nr. 72 (4977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legislaţie

Sancţiuni mai mari pentru angajatorii care împiedică controalele inspectorilor de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuţ Creţuleac, a declarat în cursul zilei de ieri că angajatorii care vor refuza să colaboreze cu inspectorii de muncă în timpul controalelor vor primi sancţiuni mai mari. Ionuţ Creţuleac a precizat că, potrivit noilor modificări ale Legii privind înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, amenzile pentru împiedicarea controalelor efectuate de inspectorii de muncă sunt cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei. Asta în condiţiile în care, spune Creţuleac, vechile prevederi legale stabileau sancţiuni de la 4.500 la 9.000 de lei. Şeful ITM Suceava a arătat că angajatorii au obligaţia să pună la dispoziţia inspectorilor de muncă aflaţi în control toate documentele solicitate.

„Vor fi sancţionaţi angajatorii care îi împiedică pe inspectorii de muncă să exercite total sau parţial controlul ori să efectueze cercetarea evenimentelor de muncă potrivit prevederilor legale, prin orice acţiune sau inacţiune a conducătorului unităţii, a reprezentantului legal, a unui angajat sau a altei persoane supuse controlului”, a explicat Ionuţ Creţuleac.

El a mai spus că angajatorii vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 de lei şi în situaţia în care angajaţii găsiţi la locul de muncă de către inspectori refuză să completeze fişele de identificare sau să ofere informaţii despre evenimentele de muncă cercetate.

 

Inspectorii de muncă au acces liber, permanent şi fără înştiinţare în sediile angajatorilor

Ionuţ Creţuleac a mai declarat că potrivit noilor prevederi legale, inspectorii de muncă au acces liber, permanent şi fără înştiinţare în sediul oricărui angajator şi în orice alt loc de muncă organizat de persoane fizice sau juridice.

„Este o modificare importantă a prevederilor legale, ce ţine în primul rând de asigurarea accesului inspectorilor de muncă în sediul angajatorilor”, a subliniat şeful ITM Suceava.

Ionuţ Creţuleac a mai spus că inspectorii de muncă au dreptul să identifice, în baza actelor de identitate sau a altor documente, persoanele aflate în locurile de muncă sau în alte locuri supuse controlului şi să impună completarea fişei de identificare a acestora. „Mai trebuie spus că potrivit noilor prevederi legislative a fost modificat şi statutul inspectorului de muncă. Astfel, inspectorul de muncă exercită atribuţii de autoritate de stat. Este un lucru extrem de important, iar de acest lucru trebuie să ţină cont şi angajatorii”, a afirmat Creţuleac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sancţiuni mai mari pentru angajatorii care împiedică controalele inspectorilor de muncă.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sancţiuni mai mari pentru angajatorii care împiedică controalele inspectorilor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rozita trimis de
(27 mar 2012, 16:53:13
oare cind? chiar is vor face treaba,cei de la itm,ptr ca eu stiu in ROZITA o patroana,care de ani are oameni,care lucreaza fara sa fie angajati,iar cind vine controlul ii trimite la plimbare pina trece pe urma ii chiama iar la munca,am lucrat si eu vreo2 ani si nu am pe carte decit 3 luni trecute.as da un sfat celor de la itm[ca sa poate sa prinda ar trebui sa faca controale,fara diplomate si costume,pentru ca cei vizati se alarmeaza si dispar cind vad persoane in costume si cu diplomate firma in cauza se numesteSC ELIMAR.SRL si pe administrator DOROHOI ILEANA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei